Nieuw verschenen: Wat niet deert- Nicolet Steemers

Nieuw verschenen & een leuke leesclub

Titel: Wat niet deert

Auteur: Nicolet Steemers

Uitgeverij: Volt

Uitgave: 1 maart 2022

Met dank aan Hebban, voor dit discussiegroep-exemplaar! 
Wat superblij was ik, toen er een mail verscheen, met Ja, je bent ingeloot. "Jij hebt een gesigneerd boek gewonnen". Joepie. Ik hou erg van leesclubjes & ook van Hebban.

De inhoud van Wat niet deert

Een verwaarloosd vakantiehuisje. Een gebroken gezin. En een ontdekking die hun leven voor altijd zal veranderen.

Dertien jaar na de plotselinge verdwijning van hun moeder brengen drie volwassen kinderen en hun verwarde, aan geheugenverlies lijdende vader de herfstvakantie door in de Achterhoek. Het plan is om te inventariseren wat er moet gebeuren met het verwaarloosde familiebezit, een zomerhuis in de buurt van de Leemputten bij Groenlo. De plek roept bij alle gezinsleden herinneringen op, en daar zit niet iedereen op te wachten.

Al snel wordt duidelijk hoe funest het verdwijnen van de moeder is geweest voor de onderlinge verhoudingen binnen het gezin; met het vorderen van de vakantie nemen de spanningen toe. Ieder heeft zo zijn eigen idee over wat er destijds is gebeurd. Is het altijd beter om de waarheid te kennen, of kunnen sommige dingen beter verborgen blijven?

Korte bio van de auteur

Nicolet Steemers werd geboren in Hengelo (O), studeerde gitaar aan het Twents Conservatorium en belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak.

Ze brak door met het boek Zachte heelmeesters, waarin een moeder vermoedt dat haar tienerdochter ernstig gemanipuleerd wordt. Vervolgens verschenen de spannende romans Lichtval en Tweedracht.

Zachte heelmeesters en Lichtval werden beide ook in Duitsland gepubliceerd.

Tevens schreef Steemers enkele luisterseries voor Storytel, waarvan Ellen Holms-privédetective inmiddels in zes talen vertaald is.

Net verschenen bij Uitgeverij Volt - Singel Uitgeverijen: Wat niet deert.

(bron: http://www.nicoletsteemers.nl/bio)

Verwachting

Met Wat niet deert maakt de auteur een comeback naar het papieren boek. Deze spannende roman, voor de liefhebbers van Herman Koch, Nicolien Mizee en Joël Dicker, vindt een thuis bij uitgeverij Volt en gaat over een gezin dat gebroken achterblijft als de moeder plotseling verdwijnt. Dertien jaar later komen ze weer samen in het oude vakantiehuisje en dan blijkt dat ze allemaal anders denken over de gebeurtenissen destijds.

Zeker deze auteurs, een moeder die verdwijnt, de Achterhoek en meer mysterie dat trekt mij zo aan in dit stukje. Ik wordt heier al echt nieuwsgierig naar ook naar de schrijfstijl van de voor mij onbekende auteur. Ik lees het graag!

Sneakpeek

~‘Niet het doel, maar de weg ernaartoe is belangrijk.’ Een flard uit een gesprek op de autoradio, een vrouw heeft besloten het roer om te gooien. Ze vertelt over haar voorbereidingen voor wat ze een pelgrimage noemt, naar Santiago de Compostella. En hoe ze zich erop verheugt ook de moeilijke momenten ‘te tackelen’.Moeilijke momenten? Ik kijk naar Philip, die met één hand de auto bestuurt en zijn andere arm om de hoofdsteun van Susan heeft geslagen. Dan werp ik een blik op mijn ingezakte vader naast me op de achterbank. Moeilijke momenten, daarvoor hoef je niet helemaal naar Spanje. Je kunt ook met je bemoeizuchti-ge broer, je halfzachte schoonzus en je verwarde vader naar de Achterhoek afreizen om daar de herfstvakantie door te brengen op de laatste plek op aarde waar je zou willen zijn. ~

Klik hier voor de gehele sneakpeek op Hebban

Leesclub & discussiegroep

Deze Hebban leesgroep is in een andere vorm gegoten, en ik kan je zeggen..ik hou er al van! Met elkaar door een boek heen reizen. Wauw. Wat hebben de anderen ontdekt en hoe kijken zij naar de zaken? Ik kom er graag achter. 

Ik hou je op de hoogte natuurlijk. Tot later.


Hartelijke groetjes,
Annette

 Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie