Valse getuige - Karin Slaughter & Online Book Event 10 juni 2021-de terugblik

Op 10 juni was er het Online Book Event, via Zoom, voor haar nieuwste thriller: Valse getuige, die op 8 juni uit kwam. Ik mocht er online bij zijn, kijk je mee?In het kader van de week van het Spannende Boek 2021 presenteerden Boekhandel de Koperen Tuin in Goes, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Bibliotheek Oosterschelde en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen: Karin Slaughter!

Ik was bij dit leuke interview, wat in Engels was natuurlijk. Hierbij de highlights en leukste quotes.  

In's en out's van het interview

Karin Slaughter is bekend van haar thriller-reeksen; gruwelverhalen waarbij ze geen blad voor de mond neemt. Sinds haar 6-jarige leeftijd schrijft ze al verhalen over het verdwijnen van haar zussen. Ze komt graag in Nederland. Omdat: "The Dutch are very honest". Aldus Slaughter. 

Ze houdt van SciFi/ Fantasy, maar zeker niet van poetry. Daarover zegt ze : "It's all a lie". 

Ze leest veel, als ze de clou snee kan uitvogelen is het boek niet goed. Ze houdt van Lisa Gartner, Gilian Flynn, de Jack Reacher-serie. De verhalen moeten haar verrassen. 

Hoe ziet haar perfecte dag er uit? Well, ze staat dan vroeg op, gaat direct schrijven. Oefent op de treadmill , en gaat weer schrijven. Het moet heel stil zijn. "Just her and her story". Nieuwe dingen bedenken, puzzelen en in puzzels duiken; het voorwerk voor een nieuwe thriller.

Gaf de lockdown veranderingen? Ja, de winkels in Nederland waren dicht. Ze is nu thuis, het is very stressfull. In America wonen echt stupid people. Ze mist haar trip naar Nederland heel erg. Zeshonderdduizend mensen stierven er aan covid in de USA.  Het grootste verlies ooit.

Er werden vragen gesteld over Will uit de Grant County serie. Hierin gaat iets echt veranderen. "It's time for change for the most criminal place", aldus Karin Slaughter. Sarah zal Will ontmoeten. A mirror to society, noemt ze het. Met Sarah en Will plant ze 3 boeken vooruit. Het verhaal zit al in haar hoofd. Ze houdt niet van perfecte personages. Ook met bijvoorbeeld beperkingen als dyslexie kan je de held zijn. En een detective met diabetes is een betere detective. 

Het was een superleuk interview en het was te merken dat de auteur haar Nederlandse fans erg mist. 

Per 8 juni uitgekomen: Valse getuige, de inhoud

Leigh Collier heeft een goede baan als advocaat, een dochter die het goed doet op school en zelfs haar scheiding is relatief rustig verlopen; haar leven is net zo onopvallend als ze altijd had gehoopt dat het zou zijn. Maar Leighs schijnbaar normale leven verhult een jeugd die verre van gewoon was.

Dan belandt er een nieuwe zaak op haar bureau: de verdediging van een rijke man die beschuldigd wordt van verkrachting. Het is een zaak die haar carrière zou kunnen maken als ze wint. Maar als ze de man ontmoet, beseft ze dat het geen toeval is dat hij haar als zijn advocaat heeft gekozen. Ze kent hem. En hij kent haar. Sterker nog, hij weet wat er twintig jaar geleden is gebeurd.

De enige die haar kan helpen, is haar jongere zus Callie, de laatste persoon die Leigh ooit om hulp zou willen vragen. Ze heeft echter geen keuze...

Ik ben hier nu in bezig, en ik kan zeggen...hij is echt heel creepy en spannend!


Per 7 september verschijnt er een verhalenbundel, de inhoud

Koud hart:

Twintig jaar waren ze getrouwd, jaren waarin Pam het beste van zichzelf heeft gegeven en altijd een trouwe echtgenote is geweest voor John. Tot hij haar publiekelijk vernederde en vervolgens berooid achterliet. Maar nu zijn haar kansen gekeerd. John heeft niet lang meer te leven en vraagt haar hulp. Tijd voor Pam om een oude rekening te vereffenen...

Doorn in mijn vlees:

Het leek een gewone nacht te worden en zij hadden twee gewone broers kunnen zijn, een doodnormale tweeling. Maar in deze nacht, in een bar in Atlanta waar de muziek boven de dansende menigte golft, pikt de knapste van de twee broers een meisje op. Samen gaan ze naar buiten. Wat daarna gebeurt in de donkere schaduwen van de parkeerplaats, kan met slechts twee woorden beschreven worden: vintage Slaughter.

Gepakt:

Special agent Will Trent wacht in een plaatselijk pompstation op zijn cola. Maar door Wills ruige undercoveruiterlijk zien de beveiligingscamera’s en het verveelde personeel iemand anders: de gevaarlijke crimineel Bill Black. De hel die plotseling in de winkel losbreekt stelt Will – en zijn misdadige alter ego – zwaar op de proef…

Laatste adem:

Charlie Quinn is dertien wanneer twee gewapende mannen hun huis binnendringen om wraak te nemen op haar vader, een omstreden advocaat. Haar onbezorgde jeugd is op slag voorbij. Jaren later denkt Charlie dat ze de verschrikkingen uit haar jeugd inmiddels achter zich heeft gelaten. Maar dan slaat het geweld toe en verandert haar leven opnieuw in een nachtmerrie.

Ook hier kijken we naar uit. Het is een verhalenbundel om van te smullen!


Tot  zover en veel leesplezier gewenst!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog
  

  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie