Bloedheet - Annet Hulst- De recensie

Recensie

Titel: Bloedheet
Auteur: Annet Hulst
Uitgeverij: Letterrijn
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Mei 2021

Met dank aan uitgeverij Letterrijn, voor dit mooie recensieboek.
In mijn vakantie las ik een hele stapel boeken. Wat heel mooi is, maar nu moeten de recensies ook volgen :). Dat is even een klusje, want de tijd vliegt om. Voor deze thriller geldt, de pagina's vliegen om. Wat een spanning, kijk je mee?

De inhoud op de flaptekst

Fee Wilkens is eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht.

Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er precies gebeurd in het verleden rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee?

Dan sterft er een familielid. Dat Fee nieuwsgierig is, komt nu goed van pas. Ze besluit samen met Rox op onderzoek uit te gaan. Ze moet weten wat het sterfgeval heeft te maken heeft met haar verleden.

Veel hitte, intriges en familiegeheimen nemen je mee naar een spannende finish!

De elementen

Als eerste begin ik altijd bij de cover. Die vind ik helaas niet zo, dat ik hem zou oppakken in de boekenwinkel. Wel is duidelijk waar het betrekking op heeft. 

Annet Hulst is initiatiefneemster van websites als Vrouwenthriller.nl en Checklit.nl. Haar debuut  heeft de titel "Privacy Life", een Young Adult. Een verhaal over jonge mensen. Ook dit boek "Bloedheet" gaat met name over jonge mensen. Hoofdkarakter Fee is 18 jaar. Zij woont op kamers, samen met Rox. Haar grote droom is om journaliste te worden. In dit verhaal krijgt ze hier alle kansen voor. 

Een impulsieve daad krijgt een lang staartje

Nu de vader van Fee 50 jaar wordt denk ze erover om hem een DNA-setje kado te doen. Hoe leuk is het om te kijken tot waar je roots helemaal lopen? Na overleg met haar broer, besluit ze toch iets anders te geven. Voordat ze er erg in heeft, steekt ze het wattenstaafje in haar eigen mond en wiebelt wat aan de binnenkant van haar wang. En voila, opsturen maar. Het wachten kan beginnen. Volgt er een match?

Annet Hulst kiest in dit spannende verhaal voor de vertelperspectief van de 1e persoon. We gaan als lezer mee met Fee en haar impulsieve leuke idee van een DNA-test. Zij weet nog niet wat ze hiermee in gang heeft gezet. Journalisten in spé zijn van nature erg nieuwsgierig van aard, zo is ook Fee.

Het opsturen van de test is het topje van de ijsberg. Die grote ijsberg moet in tact blijven, vinden sommigen. Fee daarentegen raakt alleen maar getriggerd om de speurneus uit te gaan hangen. 

Bloedheet draait om familie, mysteries, DNA en verborgen geheimen. 

Hoe verder we lezen, hoe dieper we in het moeras terecht komen. Er is geen houden meer aan. Annet Hulst heeft in Bloedheet een mooie plottwist verstopt. Misschien wel meer dan 1. Dat maakt deze thriller extra leuk.

Conclusie

Bloedheet is een fijn te lezen thriller, over familiegeheimen, die rustig begint en qua spanning steeds een trapje hoger klimt. Tijdens het lezen voel je op je klompjes dat er dingen niet kloppen. Mogelijk krijg je al een vermoeden, maar de finish is erg mooi gedaan!

Waardering  3,8 gemiddeld, is 4 sterren

Cover: 3, vind ik minder mooi. Schrijfstijl: 3,5 , zeer prettig, soms simpel, Originaliteit: 5, leuk format, Spanning: 3,5, In begin is er nog weinig spanning aanwezig. Plot/Verhaalverloop: 4, Ik kreeg een idee hoe het zat, maar was toch benieuwd naar de uiteindelijke afloop. Personages: 4, met name de jongere mensen zoals Fee, Rox, Joey en Nick komen veel voor. Erg leuk en divers.

Bloedheet is een spannend familieverhaal, met verborgen geheimen.


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog 


 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie