Summer Holiday Readings 2021

 The Birdy's Boeken Summer Readings of 2021
Birdy's Boeken on holiday

Het was even spannend met die covid, maar Birdy's boeken blog ging heerlijk op vakantie. Kamperen in de Achterhoek, is wat deze birdy erg blij maakt. Met mooie natuur, boekenhoekjes, koetjes, kalfjes, stieren...van alles wat mijn aandacht krijgt, in deze mooie streek. O ja, de geitenboerderij niet te vergeten, voor kaas en worstjes, voor bij de borrel. 

Het vertrek met auto en caravan was op 19 juni. Rond lunchtijd kwamen wij aan. De dag stond in het teken van plekje zoeken, voortent opzetten en installeren. 

Het was warm en erg heet. Annet Hulst schreef er een boek over "Bloedheet" heet het. Op 20 juni begon ik in deze mooie thriller, boordevol familiegeheimen, intriges en plottwisten. Echt een mooie thriller. 

Ik droom...dacht ik de volgende dag. Een mooie lucht, een mooi uitzicht en een waterplas met leuke waterkipjes op zoek naar eten. Elly Godijn schreef er een mooi boek over "Ik droom". Ik nam er een kijkje in. 

In de dagkrant maakte wij elkae dag leuke sudoku's en puzzels. Na het puzzelen in de thriller van Annet Hulst was ik toe aan wat stevigers. Op 0. juni nam ik een duik in De puzzelman, geschreven door Nadine Matheson. Wow, de ledenmaten vlogen om je oren. Dus niet voor lege magen. Als er op 3 plekken ledematen worden gevonden staat de politie voor een raadsel. Kunnen zij de puzzel kloppend krijgen? Heftig en grillig boek.

De camping ligt in een landelijke omgeving. Zodra de koeien in zicht zijn, bij de afslag die we moeten nemen, voel ik mij al thuis. Heel gek. Ik ga er altijd van uit dat het allemaal koeien zijn, wit en zwart gevlekt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Misschien er ook een stier bij, in de stal van deze boer. 

Op de boerderij van Bart en Joris loopt ook een stier. Mascha Gesthuizen schreef er een boek over: De stier.  Het is een verhaal vol leven en overleven. Verdriet en pijn, drank & vriendschap met daarbij het koude water. Het boek De stier, is prachtig mooi. Ook wel verdrietig. Op 26 juni sloeg ik het boek dicht.

Of de stier zich goed heeft gedragen is de vraag. Lois Rommestein schreef een spannend boek: Gedraag je. Het verhaal gaat om Alexandra een studente die op zichzelf woont. Zo kan ze zelf bepalen wat en wanneer ze studeert of andere dingen doet. Op een avond wordt ze overvallen. Een vreselijke ervaring. Voor Demi & Luuk de taak om uit te zoeken wie dit op zijn geweten heeft. 

Niet alleen De stier en Gedraag je gaat over mishandeling of erger. Meisje 4.1.8 geschreven door Eric Bankras en Annette van Gelder. In dit debuut vertelt Annette haar verhaal hoe zij in de klauwen terecht komt van een loverboy. Erg aangrijpend.

Tussendoor heb ik nog een kinderboek proefgelezen. Voor een nieuwe uitgeverij. Met super leuke tekeningen.

Voor een andere mooie uitgeverij kreeg ik een manuscript toegestuurd. Op het campingadres. Hoe cool is dat? Een heerlijke thriller die later in het jaar zal volgen, is door mijn kritische blikken doorgenomen. En proefgelezen. Even geduld nog.

De vakantie zit er weer op. het was leuk, erg warm, erg nat ook. Met een kleine overstroming achterin de camping. De koek is op, dus ja...op naar huuske!


Genoten van de vakantie en de mooie boeken!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog 


   

 

 Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie