De therapeut- B.A. Paris - De recensie

Recensie

Titel: De therapeut
Auteur: B.A. Paris
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Spanning
Uitgave: Maart 2021

Met dank aan Bookchoice, dit boek zat in mijn abonnement. 


 Deze auteur is ook 1 van mijn favorieten: B.A. Paris. Haar genre is Domestic crime. Ik kan hier zo van genieten, kijk mee.

Het verhaal

De therapeut is de nieuwe thriller van BA Paris, bestsellerauteur van Achter gesloten deuren, Gebroken en Breng me terug. 

Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pas gerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt… 

De therapeut bevat alle ingrediënten van een typische BA Paris: onderhuidse spanning, onbetrouwbare personages, en meerdere twists aan het eind!

De elementen

De cover is een ware eyecatcher. Wat heeft BA Paris dit keer voor ons in petto? Een felrode cover, witte letters en een roos die verwelkt. Hmm, ik heb er al zin in.

Paris trekt je direct mee het verhaal in. Door de vertelperspectief van de ik, blijf je dichtbij Alice. Wat zij voelt en meemaakt. Soms gaan je haren direct omhoog. Dat begint al bij de buurtborrel. Er wordt daar direct een bak opengetrokken aan personages als zijnde de buren.  Oh boy, dacht ik even. Auteur Paris laat je niet stranden op veel persoenen in haar boek. Al  rij snel  zijn er psychologische patronen te volgen, die lijken op Hichcock's "freudiaanse motieven".  

Er glibbert een nagelbijtende onderhuidse spanning. Natuurlijk met plottwisten. Er blijkt iets aan de hand te zijn met de woning van Alice en Leo. Niemand wil iets zeggen, wie is er te vertrouwen? Als er ook nog een privé detective om de hoek komt kijken is het feest compleet. Een moment lang zit je in de film van A.J. Finn-de vrouw in het raam; er is iets aan de hand, iets onaantastbaars. Het kruipt en krioelt. Zo geweldig!

B.A. Paris heeft hiermee een super spannende thriller geschreven. Mocht je na het lezen van "Breng me terug" niet overtuigd zijn geraakt, dan is dit je moment. Want BA Paris is terug, en hoe!

Waardering  5 sterren.

Genoten en ik heb verder geen puntjes ter kritiek!

B.A. Paris is terug op haar level, ode aan de Domestic Crime!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy;s Boeken blog


  Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie