Spiegeleffect- Marleen Hartog #2 -De recensie

RECENSIE*BLOGTOUR

Titel: Spiegeleffect
Auteur: Marleen Hartog
Uitgeverij: Miss Creative
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Januari 2021

Met dank aan de auteur voor toezenden van dit mooie boek & goodies!Beste lezers,

Ik weet dat jullie leeslijst steeds groter wordt, maar deze behoord toch echt op de thriller-NTL.-lijstjes. ( Nog-te-lezen-lijstjes). Vandaag aan mij de eer om meer over deze thriller te mogen vertellen. Ik zou zeggen: pak een spiegel en kijk. Zie jij wie je werkelijk bent?

Spiegeleffect: De inhoud

De relatie van Kim en Marius lijkt stabiel, toch is Kim zichzelf onderweg volledig kwijtgeraakt. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze een vrouw die ze niet kent. In de hoop zichzelf terug te vinden, vlucht ze naar Thailand. Wat ze niet weet, is dat daar op dat moment een meedogenloze seriemoordenaar actief is. 

Lona draagt de last van een gruwelijk geheim. Om te overleven leidt ze een teruggetrokken bestaan. Wanneer ze het belangrijkste in haar leven dreigt te verliezen, wordt ze gedwongen de confrontatie aan te gaan met haar donkere kanten. Kan Lona voorkomen dat de verpletterende waarheid aan de oppervlakte komt?

Het is tijd voor actie. Tijd om gewoon te gaan leven. Mijn eigen leven dit keer.

De elementen

De cover is weer "Den Hartogs", een mooie witte achtergrond, zwart en rode letters steken goed af. Een rode zonnebril is in het midden zichtbaar. Zal je alles anders door zien, als je hier doorheen kijkt? Ik ben al erg nieuwsgierig geworden.

Spiegeleffect draait om de grote vraag: "ken jij jezelf eigenlijk wel echt? Of kan zelfs je spiegelbeeld zich vergissen?. Misleiding, leugens en ontkenning vind je gesnipperd door dit hele boek. Kent iemand de waarheid eigenlijk nog wel?

Marleen Hartog groot liefhebber van enge thrillerverhalen, moord en doodslag schuwt geen gruwelijke details. Ook saaie scenes staan niet in haar woordenboek. Je zal deze ook niet aantreffen in deze psychologische thriller van hoog niveau.

Het verhaal heeft de vertelperspectief van de 1e persoon, wat heel prettig leest,  en is verdeeld in 3 stukken. In deel 1 neemt de thrillerschrijfster ons mee naar Thailand. Kim, 27 jaar, is wel een beetje klaar met de relatie met Marius. hij is nogal dwangmatig en gecontroleerd bezig. Daardoor voelt ze zich niet meer zichzelf. Wie is ze eigenlijk? Ze besluit er even tussenuit te gaan en vertrekt met backpack naar Thailand. Ze maakt van alles mee, behalve rustige momenten. La Hartog heeft namelijk zeer andere zaken in petto voor dit karakter. En hoe!   

Backpacken in Thailand is niet geheel zonder gevaar

In herinnering was ik 1 moment in het boek "BACKPACK" beland, van Emily Barr. Ook een favoriete auteur. Een reisje naar Thailand, Bridget Jones ( soort van) backpacken, een groepje en een seriemoordenaar. Heel bizar.

In deel 2 neemt Lona de hoofdrol over. Nare dingen die gebeurt zijn belasten en pijnigen haar geheugen. Gelukkig is daar Simon. Heeft Simon het wel goed met haar voor, is de vraag. De antwoorden volgen in de finale van deel 3.

Met goede vibe en snelle vaart

Voor wie ook "Skoftig" heeft gelezen, weet dat de auteur niet houdt van slakkengangetjes. De vaart zit al snel in het verhaal, meerdere personages dienen zich aan. Soms moet je goed bij het verhaal blijven, want dan gaat het qua vaart en spanning een versnelling hoger. Wat lijkt op een treinwagonnetje wat steeds harder gaat rijden en uitmondt in de snelheidstrein naar Parijs.

Conclusie

Marleen Hartog heeft er weer een bloederig feestje van gemaakt. In 3 grote scenes gaat het verhaal aan je voorbij. Eerst zitten we in Thailand, bij Kim, dan lezen we over Lona met Coco, en tenslotte..deel 3 met de bigbang. Wat veel weg heeft van een vroege scene uit Iene Miene Mutte. 

Waardering 4,5 sterren.

Ik heb ontzettend genoten, kon bijna geen hapje lucht meer nemen tussen de hoofdstukken door. Wat een heerlijk spannend boek. Marleen Hartogs is zeker gegroeid in haar stijl van schrijven. Dit boek klopt, rockt, en met een dikke zucht sloeg ik het dicht. Ik vond 1 detail een beetje toevallig, vandaar 4,5 sterren!

Spiegeleffect is een boek dat klopt, dat rockt en met een dikke zucht sloeg ik het dicht!

Klik hier, voor de recensie van Skoftig


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie