Rechercheur de Klerck en de ongrijpbare dood- P. Dieudonne- De recensie

Recensie

Titel: Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood
Auteur: P. Dieudonné 
Uitgeverij: E-Pulp Publishers
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: November 2020

Met dank aan Jan van den Boogaart, voor aanbieden van dit leuke boek.
Beste lezers,

Wie kent de boeken van Baantjer niet? Deze spannende verhalen spelen zich af in Amsterdam. Van Jan van den Boogaart kreeg ik een leesverzoek. Hij stuurde 2 boeken over rechercheur De Klerck. Deze verhalen spelen zich af in Rotterdam Hoe leuk is dat? 

De inhoud op de flaptekst

Op een winterochtend, als een dichte mistbank Rotterdam versluiert, fietst De Klerck door Delfshaven. Bij een woning aan de Voorstraat ziet hij een surveillancewagen. Er is juist een moordslachtoffer gevonden. Althans, dat beweert de schoonmaakster die het alarmnummer belde. De Klerck betreedt het pand. Tot zijn verbijstering breekt er op dat moment een hevige brand uit. Als de brandweer de brand heeft bedwongen, kan niemand een lijk of een brandstichter vinden. Was er wel een moord, of zijn melding en brand een macabere grap? De Klerck en Klaver staan voor raadsels die lastig zijn op te lossen.

Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood is het derde deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.

Mijn leeservaring

Wat mij als eerste opviel aan de cover, dat hij erg lijkt op die van de Baantjer-reeks. Dan... als je goed kijkt, is bij dit boek rechercheur De Klerck de hoofdrolspeler. 

"Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood" is het 3e deel van de serie. Het verscheen in het najaar van 2020. In dit verhaal lijkt de dader ongrijpbaar, als ook het overleden slachtoffer. Ongrijpbaar en verdwenen.

Het is een groot mysterie voor De Klerck en zijn collega Klaver. Zo ligt er een lijk en zo is het ook weer verdwenen. Hoe is dat nu mogelijk? Door zijn jarenlange ervaring en ook door de samenwerking met Klaver, komt er toch een opening in de zaak. Maar dan is er nog een lange weg te gaan.

Auteur P. Dieudonné gebruikt een prettige en zeer nette schrijfstijl. Hij neemt ons direct mee naar Rotterdam. De vertelperspectief is de 3e persoon. Dit zal velen waaronder ikzelf herkenning geven. In gedachten reis je mee met De Klerck. Zie je het verhaal voor je ogen gebeuren, wat natuurlijk geweldig leuk is. 

Het 3e De Klerck-boek is spannend, goed te volgen en bevat de nodige plottwisten. De fans van Baantjer zullen hier ook van gaan smullen. 

Qua vormgeving heb ik nog een kleine tip. Het is fijner lezen als ieder hoofdstuk op een apart bladzijde begint. En plaats wat meer ruimte tussen bovenkant boek en de tekst. En/of het begin van ieder hoofdstuk. Dat leest prettiger.  

Conclusie

Bij het zien van het kaft dacht ik even "dat lijkt wel heel erg hetzelfde". Ik twijfelde of ik dat wel leuk vond, want ik hou niet zo van boeken die erg op elkaar lijken. Eenmaal in het boek waan je je al snel door de straten en wijken van Rotterdam. Een geheel andere stek en ook sfeer. 

Als je er eenmaal in begonnen bent, wil je alleen maar doorlezen. Dat is door deze auteur zeer mooi gedaan!  

Waardering  3,5 sterren

Het verhaal leest prettig weg. Het is een fijne thriller om te lezen. Ik ben al nieuwsgierig naar het volgende deel:
Rechercheur De klerck en het lijk in transito.


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie