De perfecte engel- Eva Nagelkerke - De recensie

Recensie

Titel: De perfecte engel
Auteur(s): Eva Nagelkerke
Uitgeverij: Harper Collins Holland
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 21 april 2021

met dank aan uitgeverij Harper Collins, voor deze early copy!
Beste lezers,

Vandaag komt hij uit en helemaal te blinken in de winkel: De perfecte engel. Geschreven door schrijversduo Eva Nagelkerke. Ik kreeg een vooruitlees-exemplaar. Hoe mooi is dat!

De inhoud

Lisa heeft een baan nodig. Zo kan ze zichzelf onderhouden en ook haar dochtertje Ariel. Axel haar vriend vond zijn liefde elders en nu is Lisa samen met Ariel. De advertentie voor een nanny trekt haar aandacht. Liever doet ze iets anders, maar er moet geld in het laatje komen. Eenmaal aangenomen krijgt ze de zorg voor de kleine Bo. Ze is even oud als Ariel en gaan nu ook naar dezelfde klas. Ze kunnen het goed vinden met elkaar. Lisa zelf moet natuurlijk erg wennen aan de nieuwe situatie, zeker als er hele gekke dingen gebeuren. Wat gebeurt hier toch?

Lieflijk. Leuk voor Ariël. Met al die weilanden met paarden. Maar ze voelt het niet meer. Er is alleen maar die steen in haar maag. Dat het moet lukken. Terwijl ze het niet eens wil. 

De elementen

De cover is een ware eyecatcher en heeft de style a la Nicci French. Tenminste de nieuwste thrillers. Het trekt direct de aandacht. Wauw!

De nieuwste thriller van het duo Nagelkerke laat een paar weken uit het leven van Lisa zien, die als nanny gaat werken. Of ze dat later ooit nog zal gaan doen is nog maar de vraag. Het verhaal is chronologisch weergegeven. De personages worden duidelijk en helder beschreven. Een aantal krijgen extra aandacht. Door een wisseling in hoofdstukken lezen we zo meer over hun karaktereigenschappen. Die van de een zijn zeer prettig, die van de ander...tja, een beetje koekoek.

De perfecte engel heeft met name betrekking op Bo. Zij woont met haar moeder Noelle en vader Sander en twee grote honden in een mooie woning in Eemnes. Ze is dolblij met Lisa en zeker met Ariël. Ze is wat schuchter, maar door Lisa gaat dit steeds beter. Lisa op haar beurt maakt er het beste van, maar denkt dikwijls: "waar ben ik terechtgekomen?". 

Eva Nagelkerke bekend van "Stille Wateren", heeft opnieuw een beklemmend en meeslepend verhaal neergezet. Dat begint al bij het proloog. Je voelt de spanning direct al opkruipen. Ook als Lisa bijzondere ontdekkingen doet, gaat je lezersbrein alle kanten op. (het zal toch niet..?). Maar het duo Nagelkerke is niet voor 1 gat te vangen, want de route naar de uitgang maakt vele twisten en rare bewegingen. Wat tot gevolg heeft dat de spanning werkelijk in je nek terecht is gekomen. 

*Een puntje van aandacht vind ik de gedeeltes in het boek. Het wordt aangeduid met weken, maar bij week 6 volgt geen benoeming meer. Ook week 7 breekt aan zonder aanduiding. En even lijkt het erop dat die structuur zomaar is weggelaten. Of komt dit door de early copy?

Conclusie

het schrijversduo Nagelkerke heeft  niet stil gezeten, dat is zeker. Met "De perfecte engel" worden er zeer mooie thema's aangesneden. Vanwege spoilers ga ik deze niet noemen. Ik laat zo de spanning er nog even in. Deze spanning wordt zeer goed opgebouwd en glijdt onder de huid. Het lezersbrein schiet alle kanten op qua plot en dat mooi gedaan. Natuurlijk heeft Eva Nagelkerke daar ook aan gedacht en de einde wordt bereikt via flinke plottwisten. Ook al ben je mee aan het puzzelen naar het hoe en waarom. Mooi gedaan!

De perfecte engel is zeer beklemmend en meeslepend. De spanning bekruipt je direct. Wie gaat er ooit nog oppassen?       

Waardering  4 sterren. 

Erg mooi verhaal en ook origineel. Spannend en meeslepend tegelijk. Omdat het wat lang duurde...voor enige interventie en beweging, geef ik het 4 sterren. Het heeft zeker geen saaie momenten. 

Op naar het volgende boek van schrijversduo Eva Nagelkerke!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie