Mia Sheridan- De wensmuur


Recensie


Titel: De wensmuur
Auteur: Mia Sheridan
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Genre: Roman / Feelgood
Uitgave: 2019

Allereerst bedankt Uitgeverij Zomer & Keuning voor dit mooie boek.

Birdy's Boeken


Beste lezers,

Sommige boeken zijn net sprookjes. Wel wat zoetig, maar soms mag dat gewoon. Dit verhaal heeft iets weg van het sprookje Belle & het Beest. Zoiets van ..ik wil je graag, maar het mag echt niet, of wel? Kijk je mee? 

De auteur

Mia Sheridan (geboren in 1970, Verenigde Staten) is een Amerikaanse auteur van romans en erotische verhalen. Zij is bekend van haar boeken 'De wensmuur', 'Alleen maar jij' en 'Stilte'. Haar boeken verschijnen in het Nederlands bij uitgeverij Zomer & Keuning. 

Haar passie is het weven van ware liefdesverhalen over mensen die voorbestemd zijn om samen te zijn. Mia woont in Cincinnati, Ohio met haar man. Ze hebben vier kinderen hier op aarde en een in de hemel. Als een soort therapie begon ze met schrijven na het overlijden van haar dochtertje.  

Het verhaal

Als balletdanseres Clara naar New Orleans verhuist, voelt ze zich best alleen. Dan hoort ze het mooie verhaal van de Windisle Plantage. Hier schuilt een liefdestragedie achter en Clara is erg nieuwsgierig naar de toedracht. 

Jonah was vroeger advocaat. Door een vreselijke gebeurtenis ligt deze carrière al weer een aantal jaren achter hem. Hij leeft nu een meer teruggetrokken bestaan. 

De muur op de Windisle Plantage schijnt heel bijzonder te zijn. Het is een echte wensmuur. Als je je wensenbriefje in de muur steekt, kan het zomaar zijn dat je wensen uitkomen. Komen de dromen van Clara en Jonah ook uit? En wat hebben zij beide met deze wensmuur? Je leest het in "De wensmuur".

Heldendaden en veel cupido-acties zijn mooie elementen

Wat opvalt is de cover. De sprankelt met zijn krullen en bloemen. Het ziet er aantrekkelijk uit. 

De wensmuur draait om 2 karakters; Clara en Jonah. Afwisselend lezen we over deze totaal verschillende personages in de vertelperspectief van de 3e persoon. Er is nog een andere verhaallijn die zich vroeger afspeelt. Wat meer verdieping geeft aan het geheel.  

Mia Sheridan heeft een zeer prettige en beeldende schrijfstijl gebruikt voor dit boek. Al snel proef je de echtheid en puurheid van Clara. Door haar krijgen de dagen meer kleur. Ze is zeer meegaand en geïnteresseerd. Graag maakt zij een praatje met de aardige mevrouw Gouillot.

Jonah zijn levensverhaal is heel anders als die van Clara en wordt zeer goed neergezet. Hij leeft nu op zichzelf, achter de muur die wensmuur heet. Met zijn verleden en zijn verdriet. Daar waar iedereen zijn wens kan achterlaten. Door Clara's bezoekjes raken hun levens elkaar. En cupido laat zijn liefdespijlen dan ook regelmatig langs vliegen.

Conclusie

De wensmuur is een mooi, zoetig, wat sprookjesachtig verhaal. De enthousiaste en nieuwsgierige Clara ontmoet de wat teruggetrokken Jonah. Hij wil het liefst uit het daglicht blijven. Maar achter elke karakters of situaties schuilt wel een heel bijzonder verhaal. Dat geldt voor meerdere karakters en situaties in dit heerlijke boek.

Mia Sheridan gebruikt een zeer uitgebreide en beeldende schrijfstijl. Voor je het weet heeft het verhaal je helemaal gevangen. Want wie leest er nu geen verhalen over wensen die uitkomen en sprookjesachtige balletmeisjes die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen. En stoere mannen met een dikke huid, die opeens weer hun kracht terugkrijgen en heldendaden verrichten.

Waardering: 4 sterren.

Al is het wat zoetig van aard, toch genoten van dit heerlijke boek! 


Hartelijke groeten,
Annette OvervoordeBirdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie