Barbara Sevenstern- Familiegeluk


Recensie


Titel: Familiegeluk
Auteur: Barbara Sevenstern
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: Spanning
Uitgave: December 2019

Allereerst bedankt uitgeverij & Vrouwenthrillers.nl voor dit mooie boek! 


Birdy's Boeken


Beste lezers,

Een leesclub bij Vrouwenthrillers.nl is altijd heel bijzonder en gezellig. Dus ja, zo trots als een schaap, was ik  toen ik weer mee mocht doen. Voor het nieuwe boekenkindje van Barbara Sevenstern. 

De auteur

Barbara Sevenstern ( 1969) is schrijver, communicatiespecialist en blogger. Familiegeluk (2019) is haar debuut. Lees meer op Barbaraschrijft.nl

Het verhaal over familiebanden en duistere geheimen

Lisette woont met haar jeugdliefde Mark in Den Haag. Ze leiden een fijn en rustig leventje. De moeder van Lisette is ernstig ziek en haar einde nadert. Ze draagt al jaren een groot geheim met zich mee. Ze heeft 1 verzoek: een oud adresboekje. Of Lisette dat nog even wil ophalen uit haar woning. Het is even zoeken, maar Lisette brengt het snel naar het ziekenhuis in Leiden. Als ze later op bezoek komt is haar moeder overleden. Wat was er toch zo bijzonder aan dit kleine boekje? Hoe verder Lisette komt met haar vragen, hoe gekker het wordt. 

De elementen

De cover ziet er op het eerste oog "vredelievend" uit. Maar pas op, want schijn bedriegt. En lelietjes van dalen zijn ook nog giftig! Een pikant detail.

Na een gemeen proloog lezen we in een prettiger modus in de ik-stijl over Lisette. Een gezellige dertiger en getrouwd met haar liefde die ze al jaren kent. Alleen de laatste tijd loopt het niet zo lekker met Lisette en Mark. De drukte rondom haar moeder maakt het niet gemakkelijker. Mark vindt het maar niets dat Lisette de antwoorden wil gaan zoeken, op raadsels uit het verleden. Bij Lisette wordt de nieuwsgierigheid alleen maar groter. Dat geeft ongeloof en onbegrip bij Mark en vriendin Linda. Sevenstern schrijft dit alles in een rustig tempo en in een hele fijne meeslepende flow.

Er zijn veel karakters in dit familiedrama. Hoofdkarakter Lisette wordt niet echt uitgediept, Mark heeft een kort rol. Een soort hai & bay-karakter. Hij is kort in beeld, geeft flink tegengas om daarna achter de coulissen te verdwijnen. Vriendin Linda vlindert er een beetje doorheen. Ze is in begin niet een echte steunpilaar te noemen voor haar vriendin. Naast Lisette lezen we meer over Eline, de moeder van Lisette. Deze wisselperspectief geeft meer diepgang aan het verhaal en laat ook meer raadsels achter bij de lezers. 

Qua spanning bouwt het verhaal langzaam enige spanning op. Eerst Lisette met haar doodzieke moeder, op weg voor het notitieboekje. Wat is daar toch mee? Het overlijden van moeder Eline brengt veel teweeg. Indirect vormt zich al een kleine sneeuwbal, die steeds dikker wordt en vaart krijgt. De spanning krijgt meer kracht in de 2e helft van het boek. Het is bijna voelbaar. Tot een zeer spannende en onverwachte ontknoping volgt.

Conclusie

Familiegeluk is een verrassend boek. Op de cover staat "thriller", het is eigenlijk een zeer spannend familiedrama. Verleden en heden komen elkaar tegen, liefde en verdriet omarmen elkaar. Geheimen en mysteries willen eigenlijk blijven waar ze zijn. En dat alles begint bij een klein adresboekje en de nieuwsgierigheid van Lisette. 

Kortom: Familiegeluk is een dikke aanrader en smaakt naar meer, veel meer.

Waardering 4 sterren.

Met veel plezier gelezen. Voor originaliteit geef ik 4 sterren . Spanning varieert van 2,5 -3 sterren. Geen hoge sidderende spanning. Leesplezier: 5. Schrijfstijl: 4 sterren. Sevenstern schrijft met een fijne flow. Personages/ Psychologie: 3 sterren. De personages worden niet echt uitgediept, het is voldoende voor het verhaal. Maar als lezer blijf je hongerig achter, om meer van Lisette haar leven en die van Eline te willen lezen. De cover krijgt 4 sterren. Er zit meer in dan  op het eerste oog lijkt. Gemiddeld is het dan 3,8 sterren.   

Het moet even op gang komen, maar toch genoten van dit boek! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde 

Birdy's Boeken  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.