December Readings 2019:

December Readings: Hot Chocolate & a nice Christmas treedecember readings


Beste lezers,

De maand december ging eigenlijks snel voorbij. De feestdagen slokte de maand zomaar op. Was er dan nog tijd voor een boek? Jawel, dat zeker wel.
Kijk je mee?


Martine Bijl- Rinkeldekink- ebook
⭐⭐⭐

Martine Bijl kreeg in september 2015 een hersenbloeding. Vanaf dat moment was haar leven niet meer hetzelfde. In dit boek vertelt zij over het gebeuren, het herstel, over ET die in haar brein is gekropen. Afijn, indrukwekkend! 

Eva Nagelkerke- Stille wateren
⭐⭐⭐⭐⭐

Stille wateren draait om Sophie. Tien jaar geleden gebeurde er iets vreselijks. Een groot drama. Nu woont Sophie weer bij haar ouders, onder een streng regime. Dat is beter voor haar herstel. Maar al die regeltjes thuis, is voor Sophie best beklemmend. Daar komt verandering in als ze Jacobien ontmoet. 

Stille wateren is een zeer goed uitgewerkte psychologische thriller. Personages zijn mooi uitgewerkt en de spanning gaat direct op of zelfs onder je huid zitten.

Esther Boek- Het leven dat ik kende -blogtour
⭐⭐⭐⭐

Het verhaal gaat over Roelf. Hij had het vroeger niet makkelijk. Als hij Ellen ontmoet kan hij zijn geluk niet op. Maar het leven van Roelf gaat niet over rozen, zeker niet. Drama's en misstanden komen voorbij. Esther Boek weet alles op gevoelige wijze vast te leggen. 

Sandra J. Paul- Azerty- blogtour
⭐⭐⭐⭐

Azerty draait om de broers Marijn en Kris. Als Marijn 8 jaar is wordt hij een korte tijd ontvoerd. De wereld veranderd daarna voor hen beide. Schuldgevoel bij Kris, en angst bij Marijn. Nu vele jaren later erven zij een kasteel. Dit is zeker een kans voor een beter contact tussen beide. Of toch niet? Azerty is spannend en erg verrassend. 

Romy Hausmann- Dag en Nacht
⭐⭐⭐

Dag en Nacht gaat over de zoektocht naar Lena. Als er een jonge vrouw wordt gevonden lijkt die wel erg op Lena. Ze komen uit een boshut. Wat gebeurde daar en waar is Lena? Super spannend en meespelend verhaal. 

Hotel van sneeuw -Noortje Brink
⭐⭐⭐

Stella en Joost hebben een moeilijk jaar achter de rug. Een paar nachtjes in een hotel is van harte welkom. In de sneeuw vertrekken zij naar hun vakantie stek. Al snel merkt Stella dat er iets geks met het hotel is. En waar is Joost? De spanning stijgt. 

Margareth Hillebrandt- Dames op de gracht
⭐⭐⭐⭐

Dames op de gracht gaat over 3 dames, dikke vriendinnen, die besluiten om gezamenlijk in 1 mooi huis te gaan wonen. Later komt Dolf daar ook bij. Nu de dames in de zeventig zijn, willen ze zeker nog genieten van het leven. Als Julia erg vergeetachtig wordt, geeft dit een weerslag in de vriendschap. Maar ook zaken die eerder speelden, komen boven drijven. Een mooi meespelend drama. 

Balla en het Woud der legenden- kidsblog
⭐⭐⭐⭐

Een heerlijk boek over mooie verhalen uit Afrika voor groot en klein. De mooie tekeningen en stripverhalen maken het boek zeer kleurrijk. Een dikke aanrader! 

Corine Hartman- Een zoete wraak
⭐⭐⭐⭐⭐

In dit verhaal lezen we meer over Faye. Een zoete wraak is een korte thriller rond de intrigerende speurder én borderliner Faye van Laar, die voor het eerst ten tonele kwam in Een duister pad. Het verhaal leest erg prettig. De thema's spreken aan. Genoten van dit boek.  

Julienne Brouwers- Dubbel Bedrog
⭐⭐⭐⭐

Dubbel bedrog draait om Myrthe, zij is getrouwd met Olivier. Als hij plots overlijdt tijdens een vakantie is haar verdriet erg groot. Als blijkt dat hij een dubbelleven leidde, is de schrik bij Myrthe nog groter. Als zij contact zoekt met de minnares van Olivier, komen er alleen maar vragen bij. Myrthe kan maar moeilijk stoppen met zoeken naar antwoorden. Wel zo veilig. Spannende thriller!  

Dries Gilliaert  -Kind van de Storm
⭐⭐⭐

Kind van de Storm is een ongewoon boek, met veel fantasie geschreven. Niet alleen bemerkte ik dat een karakter uit het boek autisme zou kunnen hebben, ook de auteur heeft hiermee te doen. Hoe knap is het om dan je dromen te volgen en een fantasievol boek te schrijven, met een klein randje aan het eind. 
Bijzonder en op geheel eigen wijze geschreven. 

Barbara Sevenstern- Familiegeluk- Leesclub Vrouwenthrillers.nl
⭐⭐⭐⭐

Als deelnemer van de leesclub van Vrouwenthrillers, werd dit boek door een aantal lezers tegelijk gelezen. Met ieder zo zijn eigen mening en aanvullende vragen. Zo blijft dit boek nog lang bij mij.  

Het verhaal draait om Lisette, die haar moeder verliest. Het enige wat haar moeder nog vroeg, was een klein adresboekje. Wat moest moeder Eline daarmee? Lisette komt het graag te weten en komt terecht in een familiedrama, met grote gevolgen.  

Joyce Spijker- Volg me
⭐⭐⭐+half

Claire Kant is in een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar achter de schermen..kan dit geheel anders zijn. Het is een spannend en indrukwekkend verhaal en maakt de lezer bewust van de andere kant van social media. Het is niet altijd wat het lijkt!   

En wat is het boek van de maand december?

Het was een mooie leesmaand en de keuze was best moeilijk. Maar..rompompom...Stille wateren, geschreven door het duo Nagelkerke, is het Birdy-Boek van de maand december 2019.

Whoop, wat mooi!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.