Tineke Beishuizen- Kerstmis vier je thuis

Recensie


Titel: Kerstmis vier je thuis
Auteur: Tineke Beishuizen
Uitgeverj: Loft-Books
Genre: Roman/ verhalenbundel
Uitgave: november 2018


Allereerst, bedankt Loft-Books, voor toezenden van dit e-book.


-Zo prachtig vertelt en ook ontroerend. Tineke Beishuizen, je bent een topper! Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.- 
Birdy's Boeken


Beste lezers,

Kerst ga ik altijd tegemoet met gemengde gevoelens. Het behoeft geen uitleg, hier op dit boekenblog, maar het is helaas zo. Er zullen meer mensen last van hebben. Het is achterom kijken, soms slikken en weer vooruit blikken. Nu moet je toch vaak zelf de slingers in de kerstboom hangen, dus maak ik mijzelf ook blij. Dat wel. Door mooie kerstverhalen te lezen, naar heerlijk vrolijke kerstliedjes te luisteren, een boekenblogje typen..en hup..de vrolijkheid schiet er gelijk weer in. De kerst in dit boek verloopt anders dan gepland..maar met wat creativiteit en vrolijke noot, loopt het toch goed af. Kijk je mee?

Verhaal via de flaptekst


Deze drie feelgoodverhalen van Tineke Beishuizen geven glans aan de feestdagen. Perfect leesvoer voor wanneer het buiten schemert en de lichtjes in de kerstboom schitteren.
*Een moeder is bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Maar bij familiefeesten, zeker met drie volwassen kinderen en hun onwelwillende partners, gaan de dingen vaak niet zoals gepland. 
**Lennie en Bob ontmoeten elkaar vlak voor Kerstmis in een boekhandel. Op weg naar hun eerste date raakt Lennie betrokken bij een ongeluk. Hoe moet ze die leuke man uit de boekwinkel, van wie ze alleen zijn voornaam weet, nu ooit terugvinden?
***Een man en zijn zwangere vrouw zijn op weg naar haar vader om kerstavond met hem door te brengen, maar ze komen vast te zitten in de sneeuw. Een ouder echtpaar maakt zich ondertussen op voor een saaie avond, kerst wordt dit jaar niet gevierd. De avond krijgt echter een heel ander verloop als plotseling de deurbel gaat.

De cover is vrolijk, de titel is kort maar duidelijk. 


Verhaal #1: Kerstmis vier je thuis

Het verhaal begint bij moeder Magda en gaat daarna over op de andere hoofdrolspelers. Uiteindelijk lezen we ook over haar volwassen kinderen. En wat zij zo meemaken. Tineke Beishuizen heeft een fijne schrijfstijl. Ik lees haar boeken graag. Ze vertelt zo uitgebreid en duidelijk alsof je er zelf bij bent. De karakters worden goed weergegeven, de emoties komen tot hun recht. Alle personages hebben hun gedachtes aan het kerst vieren. De boog is hoog gespannen, ieder doet zijn best. Misschien wel iets te veel.

Mooi verhaal!


Verhaal #2: O dennenboom

Het is eind november. Het was erg koud en de ketel deed het niet. In de boekhandel verliep het ook al niet best, een botsing en vallende boeken. 


¶Als ik mij niet vergis, is dit de klassieke ontmoeting uit oude hollywoodfilms...¶

Lenne botste tegen een man, hoe grappig is dat? Door omstandigheden ziet ze hem niet meer, of toch?  Leuk verhaal en mooi vertelt.

Verhaal #3  Het kerstkind

Dorien van Hoven vraagt haar man om hulp. De kerstboom moet naar binnen. De sneeuw ligt enkelhoog. Ze wonen middenin de natuur, best wel een stuk weg van de bewoonde wereld. En haar dochter Jozefien had dit jaar andere plannen, die ging met haar gezin naar de wintersport. Dat is best wennen voor Dorien.  


¶Ze zouden vluchtelingen kunnen zijn. Of die andere man en vrouw, die lang geleden een stal zochten om warm en veilig de nacht door te brengen.¶
 

Dit vond ik het mooiste verhaal, van de drie. Zo prachtig vertelt en ook ontroerend. Tineke Beishuizen, je bent een topper!

Waardering             4 dikke Birdy-sterren.

Heerlijk om te lezen, zulke kerstverhalen.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie