Frenkie Teijzirb- 6x Schuld

Recensie


Titel: 6x Schuld
Auteur: Frenkie Teijzirb
Uitgeverij: Boeken uit Limburg
Genre: Thriller bundel
Pagina's: 91 bladzijdes

Hallo Lezers,

Dit leuke boekje kwam onlangs op mijn pad. Geheel blanco ging ik erin. En wat een leuke verhaaltjes, ik hou ervan!

Flaptekst:


In deze verhalenbundel vol duistere suspense, dubieuze moraal en zwarte humor staan alledaagse personages centraal die een keuze moeten maken als hun bestaan wordt bedreigd. Dader en slachtoffer wisselen van rol als grenzen overschreden worden en onschuld wordt ingeruild voor schuld. Waar de drang naar overleven ontaardt in misdaad.

Zes verhalen, zes variaties op het thema schuld:
-De vrouw van een kroegbaas die kiest voor moord om te ontsnappen uit een vernederende relatie.
-De lifter die argeloos instapt en geen gevaar ziet in een vrouw met twee kinderen.
-De moeder die haar zoons overstelpt met een verstikkende liefde.
-Het jonge meisje dat de nacht doorbrengt met een man die vrouwen in zijn macht dwingt.
-De zakenman die broer en zus leert kennen en denkt dat hij nieuwe vrienden heeft.
-De schoonmoeder die het leven van haar schoonzoon tot een hel maakt.


6x Schuld is het eerste deel van de serie 6 x. De verhalen zijn geschikt voor mensen vanaf 16 jaar, voor lezers die niet van dikke boeken houden, voor forenzen in trein en bus, voor moeilijk in slaap vallende nachtwakers, voor ik-verveel-me gapers, en voor ieder ander verloren uurtje.

Inhoud & Mening

Het zijn 6 leuke thrillerverhalen, ik zal er 2 bespreken:
1. Kastelein
De Kastelein is erg onaardig teen zijn vrouw. Hij scheld haar vaak uit of zet haar voor schut bij de andere gasten. Ze is er klaar mee en bedenkt een plan, maar of dit goed afloopt?

Mening:
Vlotgeschreven verhaal, kort en bondig. hoofdpersoon is de vrouw van de kastelein. Het verhaal wordt goed neergezet. Met oplopende spanning en plottwist. Ik vond het matig en geef het 3 sterren.

2. Vrienden
Charles genoot met Tony en Anita van een mooie avond. Hij had het stel; eerder op de avond ontmoet in de haven en uitgenodigd op zijn boot.  Het is een nacht met veel drank, als Tony en Anita ruzie krijgen. Het is duwen en trekken en valt Tony in het water. Wat nu?

Mening:
Opnieuw vlotgeschreven met al gelijk wat actie en spanning. Hoofdpersoon Charles maakt nieuwe vrienden. Ze hebben een leuke avond, wat fout afloopt. Naarmate het verhaal vordert, wordt e.e.a. meer duidelijk, het lijkt voorspelbaar, maar is toch vermakelijk, 4 sterren.


*****


Frenkie TeijzirbDe auteur:

Frenkie Teijzirb is afgestudeerd in de Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit in Maastricht, Nederland. Naderhand heeft zij de opleiding Tuina afgerond aan het OTCG (Opleiding Traditionele Chinese Geneeswijzen) in Antwerpen, België.
Zij heeft gewerkt in allerlei branches en zich opgehouden in verschillende (a-)sociale milieus waardoor zij uit een breed scala aan achtergrondinformatie kan putten bij het schrijven van haar verhalen.

Een greep uit haar culturele inspirators; Quentin Tarantino, Monk Thelonious, Ella Fitzgerald, Porgy & Bess, Fjodor Dostojevski, Lev Tolstoj, Dennis Lehane, René Appel, Agatha Christie, Oscar Wilde, Robert Galbraith (aka JK Rowling), Bret Easton Ellis. Frenkie houdt bovenal van mensen en al hun eigenaardigheden.

Gezien het 6 verschillende verhaaltjes zijn, die zeer vermakelijk zijn geschreven, en waar ik heb van echt van genoten,  is de waardering het gemiddelde van alle verhaaltjes.

Gemiddeld waardeer ik het boekje op 4 sterren. 


groeten,
Annette Overvoorde
Birdys Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie