Binnenkort: Emelie Schepp- Post Mortem

De nieuwste van Emelie Schepp

Hallo Lezers,

Kijk eens wat mooi: ontvangen van de uitgeverij, in ruil voor een recensie:
Emelie Schepp, Post Mortem. Het is mijn eerste kennismaking met deze auteur, die al 2 boeken heeft geschreven met hoofdpersoon Jana. Maar ik begrijp dat het ook los te lezen is.

Ik ben dan ook erg nieuwsgierig.


Flaptekst:

De Zweedse(thrillerauteur van het jaar) Emelie Schepp brak in Nederland door met ‘Memento’ en ‘Narcotica’. Haar derde boek ‘Post Mortem’ heeft wederom Jana Berzelius in de hoofdrol.

Op een vroege ochtend wordt een vrouw zwaargewond en mishandeld aangetroffen in haar appartement in Norrköping. Ambulancebroeder Philip Engström probeert haar leven te redden, maar het gaat mis. Kort daarna wordt een tweede slachtoffer op eenzelfde wijze aangetroffen en Philip begint te vermoeden dat de moorden te maken hebben met een geheim uit zijn verleden. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en zij ziet al snel een patroon dat duidt op een seriemoordenaar. Ze is vastbesloten de dader te berechten. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: Danilo, de man die ze liever zou vergeten, is ontsnapt en dwingt haar, opnieuw, haar grenzen – en de wet – te overtreden.

Meer over de auteur:

Emelie Schepp geboren in 1979, groeide op in een klein stadje Motala in het zuiden van Zweden. Ze werkte jarenlang als marketing- en communicatiespecialist maar was daarnaast altijd met schrijven bezig. In 1998 won ze met een theater drama, en daarna volgde het succesvolle boek Marked for life, wat bij ons Momento heet. Het eerste van een serie met hoofdpersoon Jana. Daarna volgde Marked for revenge ( Narcotica) en Markes for death (Post Mortem ).

Het boek lijkt mij zo al reuzespannend. De recensie volgt later op dit blog.

Groeten en een fijne donderdag,
Annette Overvoorde
Birdy's boeken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie