Boekenfeestje: De boekpresentatie van het nieuwe boek van Angelique Haak: *AFGESCHREVEN*

Eindelijk was het 16 december 2023. De datum dat het nieuwste boekenkind van auteur Angelique Haak aan de wereld wordt getoond. Kijk mee!Een leuk boekenfeestje

Allereerst was daar een mooie uitnodiging. Een mooi vooruitzicht. Iets leuks in het verschiet. Voor het het weet zit je in de metro richting rotterdam. Uitstappen bij Leuvehaven. Direct aan de overzijde zit het Maashotel. Daar moesten we naartoe. In de Brasserie aldaar werd het feestje gehouden. Aanvang 14:45 uur. 

Iets over half 3 liepen wij naar binnen. Manlief "Bert" en ik. Daar zaten al wat dames te wachten in de lobby. "Allemaal voor het boekenfeestje?", vroeg ik. Jaa, zelfs uit Roermond hierheen gekomen. Wat leuk! In de verte zagen we auteur Angelique Haak al voorbij dribbelen. Wat spannend!

Het nieuwste boekenkind van deze auteur is ook zeker spannend. Het gaat om een thrillerschrijfster en soms dacht ik even: over wie gaat dit? Over Sasja of Angelique zelf?  Ik heb het al mogen lezen en het is "echt amazing". 

Waar gaat het boek over?

De populaire Maasstadmoorden-reeks van thrillerschrijfster Sasja Winters is in de vergetelheid, net als zijzelf. Nadat Sasja een aantal jaren eerder in opspraak kwam door een incident met haar uitgever, brak ze met de schrijfwereld en alles wat daarmee samenhing.

Maar dan klopt de politie op haar deur. Er is een jonge vrouw vermoord en de manier waarop is Sasja maar al te bekend. De moordenaar heeft een boodschap voor haar: 'Voltooi de serie, of er zullen meer slachtoffers vallen'. 

Het boek is fictie, maar deze veellezer proefde er ook zeker non-fictie dingen in. Een soort vewevenheid van echt gebeurde zaken- zeg maar.  Rond kwart voor 3 mochten we naar binnen, iedereen zocht een plekje en Crime Compagnie-auteur Angelique Haak nam het woord. Ze vertelde over de totstandkoming van het boek, over een minder mooie periode in haar leven en over de struggle om het boek af te schrijven. 

Het nieuwe Alter ego

Het nieuwe alter ego Sasja Winters heeft haar veel moois gebracht en trok haar mee naar de finish van het boek. Gezien dit ook het einde van de speech was, klapten wij hartelijk om dit mooie verhaal. Vanaf dat moment konden we met elkaar gezellig praten en proosten op de nieuwe thriller. De auteur ging signeren en met lezers op de foto. Wij kletsten gezellig met Miriam en Alexander, van Thrillers & More, met Dini en Hannie en natuurlijk met de auteur zelf. Het was best druk, maar gelukkig kon je elkaar goed verstaan. De drankjes en hapjes zorgden voor de inwendige mens. 

Met een leuke goodiebag en een gesigneerd boek keerden wij huiswaarts. 

Groetjes Annette & 'Bert'

Birdy's Boeken 


*** Fotogalerie ***


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie