3x kerst-titels, om heerlijk in de stemming te komen.





De kerst is in aantocht. Het wordt wat koud buiten, dus wat is nu mooier dan heerlijk onder een kleedje, op de bank, met een mooi boek. Een heerlijk kerstboek. Een boek met een happy feeling. Kijk mee.


1. Karin Thomas- De donkere dagen voor kerst, verkrijgbaar als ebook, eur 2,99, oa. bij kobo.

Lynn Dunbar verhuist na tien jaar van Boston terug naar haar geboorteplaats Springfield waar ze aan het werk gaat als rechercheur. Een onopgeloste zaak trekt haar aandacht. Een paar dagen voor de kerst, verdween de tweeling Nick en Jeremy terwijl ze in de rij stonden te wachten bij de kerstman. Een jaar later verdwijnt de vijfjarige Daniel in hetzelfde winkelcentrum. Lynn heeft een verdachte, maar het wordt haar verboden om het onderzoek voort te zetten. Iedereen is overtuigd van de onschuld van haar verdachte. De zaak neemt bizarre vormen aan, maar Lynn is vastbesloten om de zaak op te lossen, zelfs als haar eigen leven in gevaar komt.


2.  Catherine Walsh -Wat ik wil voor kerst, uitgeverij A.W.Bruna

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.

Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…


3. Jenny Colgan- De kerstboekwinkel, uitgeverij L.S. Amsterdam.

Carmen wacht een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?


Ben jij ook zo benieuwd naar deze mooie titels? Ik wel. Je leest mijn recensies binnenkort. 


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 






Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.