Recensie Hamley Books Blogtour (9)- Ellen Ooms Noorderlicht

Recensie

Titel: Noorderlicht

Auteur: Ellen Ooms

Uitgeverij: Hamley Books

Uitgave: December 2022

Met dank aan uitgeverij Hamley Books, voor dit recensie-exemplaar.


RecensieIk las NOORDERLICHT, geschreven door Ellen Ooms. 

Ellen Ooms is feelgood-auteur van Nederlandse bodem. Het duurde tot haar 43e jaar, dat zij haar eerste kortverhaal schreef.

In het voorjaar van 2023 volgt haar eerste print boek bij Hamley Books. Noorderlicht is uitgebracht als ebook. Ellen is een romantische ziel waardoor het genre feelgood haar op het lijf geschreven lijkt.

Qua ingrediënten voor dit ebook neem je; een jonge dame die Fleur heet en ongelukkig op haar werk is, een bemoeizuchtige moeder, een broer die ‘beer’ heet en een reis naar het koude Lapland met enthousiaste husky-honden en een soort van bevroren Lukas, waar Fleur het steeds warm van krijgt. In deze feelgood heeft Cupido een flinke kluif aan het pijlen schieten, zullen we maar zeggen. 

⭐️

Het verhaal op de achterflap:

Fleur heeft het helemaal gehad! Ze werkt voor een sukkel van een baas, haar liefdesleven is onbestaande en tot overmaat van ramp wordt ze voortdurend voor de voet gelopen door haar bemoeizuchtige moeder die geen kans onbenut laat om haar er op te wijzen dat ze iets moet maken van haar leven. Als haar broer haar voorstelt om een tijdje te gaan helpen op de huskyfarm van Lukas, een vriend van hem, verklaart ze hem voor gek. Wat kent zij nu van husky’s? En dat in de ijzige koude van Lapland. En hoe moet het dan verder?

( Hier stopt het, want de flaptekst verklapt wel erg veel!!).

⭐️

Mijn leesmening:

De cover is echt leuk en ook sprookjesachtig. De titel Noorderlicht geeft een hoge verwachting. Gaat de hoofdpersoon naar het Noorderlicht? Hoe cool is dat! 

Dit leuke ebook draait om Fleur. Zij is nu 2 jaar junior-redacteur en ze komt geen stap verder binnen het bedrijf wat een lifestyle magazine maakt. Wat opvalt is dat de top wordt gekenmerkt door mannen. Fleur is niet echt gelukkig op haar werk. Als het bijna uit de hand loopt, neemt ze ontslag. Ze vertrekt naar het ijskoude  Lapland. 

De fijne schrijfstijl van auteur Ellen Ooms neemt je direct mee op reis. Naar Lapland. Naar een mooi landschap, enthousiaste honden en..een wat bevroren Lukas. Hij toont haar geen blik waardig. Waar is ze in beland? Als lezer proeft het een beetje als een bouquet reeks. Kleine vonkjes die overspringen, zonder dat ze doel raken. 


"Wanneer ik mijn ogen van het prachtige tafereel voor me afwend en me omdraai, besef ook dat hij naar mij aan het staren is in plaats van naar het landschap". 


Zij kijkt naar hem, hij niet naar haar. Oh boy. Zijn ogen hebben de kleur van melkchocolade en geven haar een heel warm gevoel. Oh my, Cupido heeft nog een grote taak te volbrengen. Zo blijkt! 


Waardering: 3,5 sterren. 

Een dikke zeven voor dit feelgood boek. Een fijn te lezen romantisch feelgood. 


Hartelijke groetjes, Annette

Birdy’s Boeken Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie