Thriller recensie Niet mijn droom- Eva Nagelkerke Blogtour Crime Compagnie

 
Recensie

Titel: Niet mijn droom

Auteur: Eva Nagelkerke

Uitgeverij: De crime Compagnie

Genre: Spanning/ Thriller

Uitgave: Februari 2023 

Met dank aan de uitgeverij, voor dit blogtour-exemplaar.
Dromen, doen we dit niet allemaal? Je kijkt ergens naar uit, maakt een plan voor nu of later. Je kan hier ook erg naar uitkijken. Wanneer het zover is sta je te trappelen van ongeduld. Wat een spannend moment. Wat nu als blijkt dat je dit allemaal niet voor jezelf doet? Mogelijk valt daar nog mee te leven, behalve als de vreugde zwaar wordt verpest. Dan een twijfelmoment en vervolgens slaat het noodlot toe. En dat allemaal voor niet jouw droom! 

Happy Life

Bussum. Kim houdt van Rutger en Rutger houdt van kim. Al 11 jaar. Ze hoeven elkaar maar aan te kijken en de vlam slaat in de pan. De liefde zit er nog steeds in. Ze houden erg van zeilen, maar hebben het erg druk met hun leven en hun dochter Peru van 8 jaar. Wat familie time zou erg gewenst zijn. Voor hun grote droom zijn ze al flink bezig. Ze doen waar anderen alleen van dromen: ze gaan met hun dochter Peru een halfjaar zeilen in de Caraïben. Het is een droom die werkelijk wordt. 

Poor life

Nigaragua, Bluefields. Rosalia houdt van Raul, mogelijk houdt hij ook van haar. In dit armoedige deel van Zuid-Amerika is er veel armoede en geweld. Met gevolg dat een ieder een manier moet vinden om aan geld te komen. Rosalia is hoog zwanger. Wat zij wenst zit diep verscholen. Ook zij heeft een droom. 

Sad life

Voor beide gezinnen is het niet alleen maar zon, zee en zuidenwind. Zo blijkt. Door de wisselperspectief leren we beide hoofdkarakters goed kennen. Kim en Rosalia. Beide sterke vrouwen, beide in grote "verwachting".  De een verwacht een nieuwe baby, de ander verwacht vernieuwing in de relatiesfeer. Voor beiden is het een druk leven. Voor beiden staan er grote teleurstellingen en tegenslag te wachten. Zodra Rutger iets meldt aan Kim, zegt Raul iets tegen Rosalia. Beide vrouwen staan achter hun man en geven daar veel voor op. Ze moeten daarvoor wel flexibel en ook sterk zijn. 


Naarmate de dagen en nachten op zee verstrijken, lijkt ze steeds iets verder af te drijven van wie ze dacht dast ze was. Ze wordt geleefd door de het schema, het ritme van de oceaan en de regels van Rutger.

 

Schrijversduo

Eva Nagelkerke is een schrijversduo. De zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke zijn bekend van Stille wateren en De perfecte engel. Onder de naam Eva Monte schreven zij twee heerlijke romans, met feelgood einde. Als je Niet Mijn droom vergelijkt met de 2 eerdere thrillers, dan proef je best verschil. De Perfecte Engel  had mij direct in de greep. Er was al snel onderhuidse spanning te beproeven.

Niet Mijn Droom verloopt toch anders, qua structuur. Tot halverwege het boek is het zeker een fijn verhaal, maar mist er nog wel spanning. Als lezer maken we kennis met de personages en hun achtergronden. De verschillen in beide families worden duidelijk, Kim en Rutger leren elkaar nu van een geheel andere kant kennen, maar het kabbelt wat. De sfeer kabbelt, de zee is kalm en zelfs Peru is meestal kalm. Maar dat is stilte voor de storm. Een grote en zware storm.

Conclusie

Niet mijn droom geschreven door Eva Nagelkerke draait om dromen, een mooie toekomst en het beter willen hebben dan nu. Daarnaast komen sterke vrouwen en veel doorzettingsvermogen aan de orde. Naast het feit dat zij veel moeten doorstaan. Tegenslag en wilde stormen, narigheid en armoede. Dat alles moeten zij, al dan niet samen of apart, doorstaan. De reis beschreven door Nagelkerke raakt twee gezinnen, bij tegenslag haken zij in op plan 2. Beide komen in een benarde situatie terecht, ieder op eigen wijze. Terugvechten is de enige manier om te overleven. Dan komt er een groot oerinstinct naar boven, wat hun redding geeft.

Waardering  3,5 sterren.     

Al kwam de spanning wat laat op gang, maakte de 2e helft van het verhaal het weer helemaal goed. 


Groetjes, Annette Overvoorde
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie