Feelgood Recensie Hamley Books blogtour (11) : Een kerst vol muziek -Sandra J. PAUL

 Recensie

Titel: Een kerst vol muziek

Auteur: Sandra J. Paul

Uitgeverij: Hamley Books

Genre: Feelgood

Uitgave: December 2023

Met dank aan; Uitgeverij Hamley Books voor dit recensie ebook 

Jaaaahh πŸ₯³ de Hamley Books Blogtour recensie nr 11!! 

~Een kerst vol muziek~, geschreven door Sandra J. Paul~

Het verhaal:

Sara vlucht al haar hele leven weg in muziek. Als klein meisje geraakte ze geobsedeerd door de prachtige klanken van de cello, die ze later leerde bespelen dankzij de hulp van haar toegewijde leraar. 

Dan komt Sem in haar leven, die net als zij goed is op de cello, en samen met haar aan het repeteren slaat voor een kerstconcert. Hij wordt al gauw de belangrijkste figuur in haar leven en Sara gelooft oprecht dat haar toekomst met hem verzekerd is.

Maar vlak voor het optreden loopt het helemaal fout.

Sara pikt haar leven weer op, maar ze kan het voorval met Sem nooit echt uit haar hoofd zetten. Het blijft haar leven domineren, wat ze ook doet en waar ze ook gaat. Tot ze twintig jaar later op een koude, winterse avond, de klanken van muziek uit een huis hoort komen. Dat geluid brengt haar verleden weer aan het oppervlak. 

Sara is vastberaden om het gebeuren voor eens en voor altijd achter zich te laten, maar zal ze daar ooit echt in slagen?

Een kerst vol muziek is een ontroerend verhaal over muziek en vergiffenis, omringd door een magisch vleugje kerst.

😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎

De verwachting

De cover ziet er al heel voorspoedig uit. Wat geeft dit verhaal? De flaptekst maakt mij erg nieuwsgierig. Ik verwacht een heerlijke feelgood. Ik kom graag te weten, of dit zo is.


Auteur Sandra J. Paul meemt de  lezer mee, naar het complexe leventje van Sara. Muziek is erg belangrijk in haar leven. Dat geldt ook voor Sem haar grote liefde. 


Op de leeftijd van 6 jaar ontdekt haar moeder haar talent voor muziek. Haar vader was een pianist en haar moeder was violiste. De voorliefde voor de cello pas hier mooi bij. Het was haar liefde  haar passie en haar alles. Op 17 jaar ontmoette ze Sem, hij was klassiek gitarist. Alleen wat zij heeft, wil Sem ook. Een naar voorval gebeurt. Dat voelt erg als verraad en verandert alles.

Mooie thema's komen voorbij

Een kerst vol muziek draait om liefde, verraad en groot verlies. Hoe dingen die gebeuren een grote impact kunnen geven aan je latere leven. 


~Een kerst vol liefde is meeslepend en besprekeld met muziek. Erg leuk om te lezen.~


Waardering

⭐️⭐️⭐️+half.


Hartelijke groetjes  AnnetteReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie