Recensie: Eva Nagelkerke - Een zee van tijd

 

Recensie

Titel: Een zee van tijd
Auteur: Eva Nagelkerke
Uitgeverij: De verhalenfabriek
Genre: Spanning/ Kort verhaal
Uitgave: 10 juli 2022 

Met dank aan Vrouwenthrillers.nl voor dit ebook.
De boeken van het schrijversduo Eva Nagelkerke bevallen mij altijd goed. Heerlijke spanning en uptempo, je zit zo in het mysterieuze verhaal. Zo ook hier, kijk mee.

Het verhaal

De vrijheid roept. Maar is Linde wel veilig op het strand?

Linde vraagt zich steeds vaker af: is dit het nou? Heeft ze hier zo hard voor geknokt? Werken bij een prestigieus kantoor op de Zuidas is niet wat ze had gehoopt. De concurrentie is moordend en een nacht doorwerken is de normaalste zaak van de wereld. Het enige waar Linde blij van wordt is de stiekeme relatie met Vincent, een van haar bazen. Totdat ze een schokkende foto ziet op zijn telefoon. Ze neemt een impulsief besluit en gooit haar leven radicaal om. Ze geniet van de vrijheid aan de kust, maar is ze er wel veilig?

Mijn leeservaring

De korte thrillers van de verhalenfabriek zijn superleuk. Ze hebben diverse thema's. Dit verhaal van 120 bladzijden gaat over het geluk zoeken, met de nodige tegenwerkingen. Ook vrouwonvriendelijke uitingen komen hier in voor. De nare voorvallen in dit strandverhaal kunnen een verschillende achtergrond hebben. Voor de lezer een ware uitdaging om mee te puzzelen en zo te ontdekken, wie hier wel niet achter zit.

Het schrijversduo Eva Nagelkerke schrijft spannende thrillers. Ze komen krachtig over en de plottwisten maken het extra interessant en spannend. 

Een zee van tijd is een leuke en korte thriller. Het heeft alle ingrediënten voor spanning, misleiding en een mysterieus verhaal. Het schrijversduo beschrijft zeer levensecht de situatie op het kantoor aan de Zuidas. Over de ratten en de muizen. De wolven en de schapen, diegenen die daar op kantoor de scepter zwaaien en diegenen die als een "groentje" worden behandeld of als vrouw worden gekleineerd. Sommige uitingen zijn erg kwetsend en lezen niet fijn. 

Gelukkig heeft Linde dit ook in de gaten. Of niet, maar in ieder geval maakt ze een carrière-switch. Wat uitmondt in zon, zee en strand. Helaas ook daar blijkt ze niet "veilig". Het kat & muisspel gaat nog even door tot een zeer spannend einde. Erg knap voor zo een kort thrillerverhaal.

Conclusie

Eva Nagelkerke heeft mij hiermee zeker positief verrast. De opbouw en spanning voor deze 120 bladzijden is echt mooi gedaan. Het verhaal komt levensecht over. 

Een zee van tijd heeft nagelbijtende spanning! 

Waardering  5 sterren.

Ik heb genoten. 


Groetjes, Annette


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie