Marja Boomstra- Slangenkoning - recensie voor de blogtour

 

🐍🐍🐍🐍 Blogtour πŸπŸπŸπŸ

Recensie

Titel: Slangenkoning (Slangenkuil 2)
Auteur: Marja Boomstra 
Uitgeverij: Loft Books
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: juli 2021

Met dank aan uitgeverij Loft Books, voor dit exemplaar 

 
Het eerste deel van de Slangenkuil-serie was al erg spannend. Dit is het vervolg op Slangengif. Na het drama uit deel 1 volgen we Floor opnieuw. Kijk mee.

Wat vooraf ging..

De jonge fotografe Floor gaat met collega Veronica naar Egypte voor het maken van een reisbrochure. Dan ontmoet ze iemand, de liefdes-vlinders vliegen rond, maar is Floor niet erg naΓ―ef door zomaar iemand te vertrouwen die ze niet kent? 

Klik hier voor het eerste deel en mijn leeservaring. 

De inhoud

Floor is blij dat ze na haar hachelijke avontuur in het Midden-Oosten eindelijk kan denken aan een toekomst samen met Rayan. Maar plotseling krijgen ze een fikse ruzie en vlak daarna vertrekt hij halsoverkop. Als ze niets meer van hem hoort probeert ze haar leven weer op te pakken en vindt, dankzij haar buurvrouw Annemieke, werk als kamermeisje in Hotel Babylon. Daar meent ze Hamadi - de man die dankzij haar vast zou moeten zitten - te zien. Als even later Annemieke levenloos wordt aangetroffen, weet Floor dat haar leven in gevaar is. Ze vlucht naar Cairo in de veronderstelling dat Ryan daar is en haar zal willen helpen, maar zal ze hem op tijd kunnen vinden en wie kan ze nog vertrouwen?

De elementen

De cover is bijna gelijk idem aan het 1e deel. Met een andere titel natuurlijk, en andere kleurtinten. De achtergrond is lichtblauw, de dam is in aardetinten nu gekleurd. Het warme Egypte schittert er doorheen. Zo is het duidelijk dat beide delen bij elkaar horen. Heel mooi gedaan.

De titel Slangenkoning wordt in het begin nog niet geheel duidelijk. Auteur Marja Boomstra heeft eerst heel andere zaken in petto, voordat ze dit aan de lezer zal verklappen. Naast hoofdkarakter Floor, heeft het oosterse personage Hamadi hier alles mee te maken. Hij is giftig en zeer listig te noemen. In begin is het nog een rustig reptiel, maar dan als hij ontwaakt..oef. Dan is het echt oppassen geblazen. In een fijne schrijfstijl, met veel actiemomenten deze ronden lezen we meer over Floor, Hamadi en het land van de Slangenkoning. Verbleef Floor eerst nog een lange tijd op 1 plek, dan heeft Boomstra nu wat meer gang op de ketel gegeven. In dit 2e slangengifverhaal is er flinke actie verwerkt. Floor raakt Rayan kwijt en vice versa. Zit de een hier, gaat de ander naar daar en omgekeerd. Een klein momentje lijkt het net comedy capers.., wat zeker niet negatief bedoeld is. Er zit gevaar in de lucht en dat is heel serieus.

De naΓ―eve Floor uit deel 1 staat nu haar mannetje. Soms is ze nog wel wat goed gelovig en vertrouwt dan de verkeerde types. Wat uitstraalt dat ze een goed hart heeft, wat we niet over Hamadi kunnen zeggen. Hij is zoals eerder gezegd een reptiel in schaapskleding en gaat niemand uit de weg om zijn zin te krijgen. Menigeen gaat in dit 2e deel het hoekje om. De spanning is al direct in het verhaal te voelen. Boomstra heeft hierbij geen langzame opbouw gepland. Integendeel en de plottwisten zijn mooi gevonden. Met soms wat toevalligheden hier en daar.

Een bijzonder detail is de verloren telefoon van Floor. Hoe moet ze iemand nu kunnen bellen? Maar in haar vlucht heeft ze haar tas meegenomen met een adressenboekje, dat daar altijd in zit. Hoe toevallig is dat! 

Conclusie

Slangenkoning is een heerlijke zo niet altijd "eerlijke" vrouwenthriller. Geschreven door een vrouw, met een dame in de hoofdrol en niet te diepe materie. Maar voor velen zeer vermakelijk te noemen. Naast "list & bedrog" en "wraak" staat ook "familierelaties" centraal. Er komen wat konijnen uit een hoed en dat is heel mooi gevonden. In de verre landen zijn er vaak meer "vaste relaties" dan 1 en kan je zomaar extra familie op de stoep hebben staan. Qua ontwikkeling laat Floor meer haar tanden zien en neemt niet alles meer voor lief. Daarnaast is "de liefde" ook niet zo vanzelfsprekend. Zo blijkt. Tenslotte staat het principe van vriendschap ook erg wankel in dit verhaal, voor geld willen velen een extraatje verdienen ten koste van alles. De waarheid als een koe.

Waardering  4 dikke sterren voor dit mooie en zeker spannende verhaal.

Slangenkoning is een slangenkuil vol actie, list & bedrog. Een ware mustread! 

Voor Slangengif, klik je hier. 

groetjes,

Annette 


  


🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie