Sneeuwstorm- Nan Adams- De recensie

Recensie 

Titel: Sneeuwstorm
Auteur: Nan Adams
Uitgeverij: Loft Books
Genre: Roman/ feelgood
Uitgave: December 2020

Met dank aan Loft Books voor dit leuke ebook.


Beste lezers,

Sneeuwstorm las ik in januari. Nan Adams schrijft leuke verhalen. Het is een alias. Waarom iedereen tegenwoordig werkt met een alias, is mij soms een raadsel. Behalve dat enkele auteurs dat doen om een ander genre te schrijven. Het geeft soms verwarring. In Sneeuwstorm is er ook verwarring, want er wordt steeds geld uit de kas gehaald. Hoe gek is dat? Voor Vera een flinke ;puzzel om op te lossen, kijk mee.

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Zij schreef tot nu drie cozy crimes: de Brenda Park mysterie reeks. Uniek in elk Brenda Park mysterie is het envelopje in de binnenkant van de pocket die de ultieme clou bevat van de feelgood crime avonturen van Brenda Park.

Brenda Park's lifestyleboek GODIN VAN JE LEVEN kun je gratis lezen op https://www.wattpad.com/story/188456158-godin-van-je-leven.

Het 2e verhaal met Vera

Sneeuwstorm is het vervolg op Vers bloed en is ook los te lezen. In dit 2e verhaal met de 55-jarige Vera in de hoofdrol, heeft Cupido het druk met het schieten van zijn liefdespijlen. Eva neemt voor een korte tijd de honneurs waar, in het Waterlose Warenhuis. Ze pakt flink uit met de feestdagen. Met hulp van vrienden en familie wordt het een groot succes. Er is meer ruimte nodig, voor al die leuke feestartikelen, zo lijkt het. Zo komt er een brief boven tafel, uit 1940. Deze brief brengt veel teweeg bij Vera, die ook schrijfster is. 

In het kort zijn er 3 belangrijke gebeurtenissen, die de aandacht krijgen. Het geeft mooie verhaallijnen met spannende momenten en ook de nodige humor. 

De fijne schrijfstijl van Nan Adams trekt je direct mee naar de Veluwe. Op de Veluwe wordt het een dolle boel. Zodra Vera ergens komt breekt er gezelligheid aan, zo lijkt het. Haar speurdersneus zorgt voor een soort "Miss Marple"-gevoel. Ze wil graag het naadje van de kous ergens van weten.  

De personages hebben niet veel diepgang, maar wat belangrijk is voor het verhaal wordt voldoende uitgediept. 

Conclusie

Nan Adams schrijft hiermee een heerlijk 2e serieboek. Met Vera die op het liefdespad terecht kom en een brief uit het verleden die veel te weeg brengt.

Sneeuwstorm is een heerlijk feelgood-story met spanning en humor. Superleuk!

Waardering  4 sterren

Met groot plezier gelezen. Ik kijk al uit naar het volgende Vera-feelgood-boek!

Voor het 1e deel, Vers bloed, klik hier. 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy;s Boeken 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie