De vergeten tuin- Sandra J. Paul- De recensie

 Recensie

Titel:De verlaten tuin 
Auteur:Sandra J. Paul
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Kids/ Jeugd
Uitgave: Februari 2021

Met dank aan uitgeverij Hamley Books, voor het recensieboek.Beste lezers,

Het derder deel uit de serie over Kraaidorp. Wat geweldig leuk. Voor dit deel 3 gaan we terug in de tijd. Ga je mee?

Ik probeer niet te moeilijke taal te gebruiken, zodat de jeugd dit ook makkelijk kan lezen. 

De auteur

Sandra J. Paul is een Nederlands talige auteur. Schrijven is haar grote passie. Ze schrijft verschillende genresen heeft al veel titels op haar naam staan. De vergeten tuin is deel 3 uit de Kraaidorp-serie. Er volgt nog 1 deel.

Wat vooraf ging

In deel 1 "De duistere school" lezen we over de 12-jarige Quinten. Hij ziet op een dag een groot schoolgebouw in het korenveld. Dat is toch gek, denkt hij. Maar niemand wil naar hem luisteren.

In deel 2 "Het verlaten huis" is Quinten verhuisd. In zijn oude huis wonen nu andere bewoners. Op een avond spreken zij af en zijn ze met 6 kinderen in het huis. Dan is er een storm, onweer en oeps...alle meubels zijn verdwenen. Alles wat er staat is een oude kist en een lelijke kraai. Wat nu?  

Het verhaal

We gaan terug naar het jaar 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. 

Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. 

Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven...

Mijn mening

Voor dit 3e deel gaan we 400 jaar terug in de tijd. Er is dan nog geen Quinten die de hoofdrol speelt in de eerdere delen. Maar nu lezen we meer over Colette, haar voorouders en de legende van Kraaidorp. 

Het boek bestaat uit 3 delen. Het verhaal gaat met name over Colette. Zij heeft de hoofdrol. Deel 2 gaat over haar moeder. Het is jammer dat Quinten er niet in voor komt, maar deze terugblik is nodig om het serie-verhaal beter te begrijpen. Er komt veel magie voor in het boek. Ook in de eerdere delen. Nu je meer kan lezen over Colette komt er meer diepgang. Je gaat meer snappen hoe zij is opgegroeid en hoe het zit met de magie. 

Zeer spannend met magie en oude kastelen

Het begin leest al heel spannend. De spannende gedeeltes worden langzaam opgebouwd. Dat is mooi gedaan en kan je de aandacht er goed bij houden. Vierhonderd jaar geleden stonden er veel kastelen en burchten, met veel werkende mensen. De bazen waren niet altijd even aardig. Deed je iets niet goed dan kreeg je straf.  Als je vrouw was en mensen hielp, moest je ook uitkijken. 

Mooie cover en vormgeving 

Ook dit 3e deel ziet er weer prachtig uit. Een mooie hardcover, in lichtbruine tinten. Met een mooi soort tuinhuisje in het midden van een bos. Als je boek open slaat vind je lichte tekeningen bij elk hoofdstuk. Het boek gaat zo meer leven. De super fijne schrijfstijl maakt het helemaal af.

Een magisch boek voor groot en klein

Sandra J. Paul heeft er weer een waar feestje van gemaakt. Een nieuw avontuur met jonge helden en heldinnen in een magische wereld. Het boek kan je ook los lezen. Voor liefhebbers van magie, tovenarij en heksen. Als je dit leuk vindt om te lezen dan zit je helemaal goed bij dit leuke boek. 

De vergeten tuin is een super spannend verhaal over kastelen, magie en een oude legende. Een dikke aanrader.

Waardering  4 sterren.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy;s Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie