Blind vertrouwen- Verhalenbundel Letterrijn

Recensie

Titel: Blind Vertrouwen
Auteur: diverse auteurs
Uitgeverij: Letterrijn
Genre: Spanning
Uitgave: November 2020


Met dank aan uitgeverij Letterrijn, voor het exemplaar.
Beste lezers,

Het lezen van een verhalenbundel heeft grote voordelen. Je kan zelf kiezen en ook kijken wanneer je een kort verhaal leest. Tevens maak je kennis met auteurs die je nog niet kent. Zodat je daarna op zoek kan gaan naar meer titels van hun schrijfsels.  

Blind Vertrouwen- De verhalenbundel

Het is een bekend verschijnsel dat veel mensen blindelings vertrouwen op het oordeel van een ander. De eigen handelingen worden daar vaak zonder er zelf bij na te denken op afgestemd. Wanneer het bijvoorbeeld om zaken gaat als de keuze van het broodbeleg of de kleur van een nieuw paar schoenen, kan dat hooguit op een teleurstelling uitlopen. Andere acties kunnen echter, indien ze verkeerd uitpakken, desastreuze gevolgen hebben. 

In deze verhalenbundel staan dertig spannende verhalen die tot die laatste categorie behoren. In elk verhaal overlijdt, al dan niet moedwillig, als gevolg van dat blinde vertrouwen minimaal één personage of men weet ternauwernood aan de dood te ontsnappen.

De auteurs

Blind vertrouwen bevat verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers, met: Hedwig Meesters, Inés Beuker, Ellen Kusters, Marieke Jongejan, Gino Dekeyzer, Joos Hamer, Franziska Weissenbacher, Alain De Lannoy, Karin Bisschops, Filip Van Den Steen, Mike Jansen, Carolien Cramer, Anne van Zwieten, Jeroen van Berckum, Tessa van Dée, Marjo de Vroed, Lisa Buijnink, André Van Butsel, Rémon Saaltink, Vincent van Bruggen, Karen van Soomeren, Marcel van Stigt, Yoica Van Den Bremt en de LetterRijn-auteurs: Era Richmen, Annet Hulst, Rob Bakker, Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk, Melissa Skaye en Tamara Onos, van wie de laatste vijf op uitnodiging.

Leeservaring & de elementen

Uitgerij Letterrijn houdt jaarlijks een verhalenwedstrijd. Met de 189 inzendingen was het ook deze keer een flinke klus om hier de 25 verhalen uit te kiezen voor de bundel. De resterende 5 zijn afkomstig van de Letterrijn auteurs die hier speciaal voor gevraagd zijn.

De cover voor deze bundel is werkelijk prachtig. Zwart, met duidelijk de titel en een mans gezicht met een roze bril. Kijk jij wel eens door een roze bril? En vertrouw jij iedereen zomaar? 

Is er nog iemand Blind te Vertrouwen?

Blind vertrouwen is het thema die voorkomt in al die prachtige verhalen. Veel mensen proberen blind te vertrouwen op anderen, op hun oordeel. Echter als dit verkeerd uitpakt en de ander niet te goeder trouw is, zijn de gevolgen niet te overzien. 

Wie het vertrouwen van anderen schaadt, is er niet altijd bij gebaat. 

Een bundel vol verhalen. Om dan te moeten kiezen welke er in het boek komen en welke niet. Dat is een taak op zich. Letterrijn heeft er weer een mooi en zeer verzorgd boek van gemaakt. Daar houd ik erg van.

De inhoud vertelt ons wie er allemaal hun verhaal mag vertellen. Bekende en ook minder bekende auteursnamen kom je dan tegen. Hedwig Meesters doet de aftrap met "Boca". Dat is Spaans voor mond, muil of bek. Mocht je die naam hebben of krijgen, dan is dat heel bijzonder. Aldus de hoofdpersoon. 

Karen van Soomeren vertelt over De avonddienst. Chris heeft een nieuwe baan als bewaker. Het moet alleen maar de bewakingspost bewaken, toch? In de foyer. Met zijn postuur moet dit geen probleem zijn. Er gebeurt toch niets, of wel?

Anne van Swieten blijft Op eigen terrein. Evi is 15 jaar en gehandicapt. Daardoor moet ze met een taxibusje naar school. Er is sinds kort een nieuwe chauffeur. Hij is altijd vrolijk en zeer behulpzaam. Maar Evi is niet blij. krijgt haar moeder haar weer aan het lachen?

Ook opa Gerrit heeft een zeer vrolijke dag. In het verhaal van Karin Hazendonk is het hele verzorgingstehuis versiert voor de mooie dag. De visite komt en iedereen neemt een taartje en een drankje.  Dan komt de kleine Niels er aan. Samen met opa gaat hij wat leuks doen.

Zeer mooie schat aan verhalen

Blind vertrouwen is een mooie en spannende verhalenbundel. Zoals gezegd is de cover een ware eyecaycher. De verhalen zijn stuk voor stuk kleine diamantjes. Hoe moeilijk moet het zijn een kort verhaal te schrijven, die de lezer gelijk beet pakt. Dat is een kunst op zich.

Sommige auteurs laten de lezer achter met een kleine Cliffhanger. het vervolg mag zich dan verder afspelen in het thrillerbrein van de lezer. Erg mooi gedaan!

Waardering  5 sterren.

Ontzettend genoten, van deze prachtige bundel.

Blind vertrouwen is een bundeling van kleine en grote parels. Het is een waar genot om ze te mogen te lezen. 


Op naar meer van uitgeverij Letterrijn!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


   Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie