Lucht- Lara Reims- De recensie

Recensie

Titel: Lucht
Auteur: Lara Reims
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult/ 15+
Uitgave: Februari 2021


Met dank aan uitgeverij Hamley Books, voor dit mooie boek.Beste lezers, 

Hoe zou het zijn om in een futuristische wereld te lezen waarbij alles in de gaten wordt gehouden zodat ziekte geen kans meer krijgt. Alles in het voordeel voor de mens. Met een beetje hulp van technische snufjes natuurlijk. Klinkt goed, toch? Of dat nu echt zo geweldig is, dat lees je onder andere in "Lucht". 

De auteur

Lara Reims wilde als kind het liefst in een bibliotheek wonen. Dat leek haar ideaal.  Futuristische snufjes hebben altijd haar aandacht. Een mooi combi.
Voor meer over Lara Reims, klik hier. Dan kom je in mijn vorige item over de blogtour. 

Het verhaal over Romi en Cori

In het boek lucht, maken we kennis met Romi, zij is 15 jaar en woont op Mars. Is dat dan mogelijk? Ja, in een toekomstige wereld is er een kolonie gesticht op Mars. Het is er vooral veel rood, als je naar buiten kijkt. Romi voelt zich soms wat eenzaam. Dat maakt haar wat rebels. Waren er maar meer zoals Romi.

Na de kennismaking met Romi springen we door naar de planeet aarde. Daar woont Cori. Hij is bijna 15 en woont in een wereld die best controlerend is. Je mag niet teveel in de buurt van anderen komen en moet eerst door een zogenaamde scanner, voordat je je huis binnen mag. Gezondheid staat hoog op de prio lijst. 

Zowel Romi en Cori hebben beide zo hun problemen en hun eigen wensen. Zo droomt Romi van de aarde. Daar zou ze graag naar toe gaan. Cori heefteen heel andere droom. Hij zou graag Mars bezoeken. Dan hoort hij een stem: "Hallo, ik ben Romi van Mars. Wie is daar?" Cori schrikt, gaat dan langs de dokter en komt er dan achter dat hij niet ziek is. De stem is echt. Wat zit hier achter? Een heel spannend verhaal begint. 

De elementen

Als groot fan van de boeken van Lara Reims, was de nieuwsgierigheid groot. Allereerst wat een prachtige cover heeft dit boek. In mooi blauw. En ook de binnenkant is zeer mooi afgewerkt. Het is weer een genot om hier in te mogen beginnen. 

Hallo, ik ben Romi van Mars!

Het verhaal dat "Lucht" heet, gaat over 2 pubers beide wonend op een andere planeet. Romi en Cori, beide namen lijken al op elkaar. En door toeval (of niet) komen ze met elkaar in verbinding. Ze slaan een brug naar elkaars zo andere wereld, waar de techniek al meerdere inhaalslagen heeft gemaakt. Met hulp van Robot's en de nieuwste technologie die nog ver van ons staat, is het leven wat makkelijker, zo lijkt het. Maar heeft deze technische ontwikkeling ook zijn negatieve kanten? Er is overal internet en je horloge houdt alles van je in de gaten. 

Superfijne schrijfstijl

Lara Reims gebruikt een super fijne schrijfstijl. In de vertelperspectief van de 3e persoon waan je je direct in een mooie wereld. Als Romi op bladzijde 14 graag haar lezen nog had gehad, krijg je een flashback naar de trilogie met Remi. ( De glenzen.) Dit verhaal gaat zeker ook futuristische zaken maar is weer heel anders qua opzet. Lara Reims is een echte verhalenverteller. Die zijn er niet veel. Ze neemt je direct mee naar de planeet Mars. Je ziet alles voor je eigen ogen gebeuren. Een grote rode vlakte en dan Romi, die alles graag wil ontdekken. Haar speurdersneus doet een grote ontdekking. Geweldig leuk, hoe dit gaat.

Naast Romi en Cori zijn er meer personages aanwezig, maar gelukkig niet teveel zodat je de draad kwijt raakt. De personen worden voldoende uitgediept. Alles is te begrijpen en langzaamaan gaat de spanning omhoog. In begin kruipt het nog langzaam, maar richting einde wordt het toch nijpend. Er moeten antwoorden op tafel komen, en hoe!

Conclusie

Lara Reims heeft met Lucht opnieuw een heerlijk spannend Young Adult verhaal geschreven. Remi, het hoofdpersonage uit de vorige trilogie) had hier zomaar op visite kunnen komen.  Het valt op dat de personages korte namen hebben, wat makkelijk is om te onthouden. Er altijd wel een mysterie is om in te duiken en er opgepast moet worden voor de duistere personen in de wereld. Die mogelijk het slechte willen met bepaalde zaken. 

Waardering  5 sterren

Ik heb opnieuw genoten van dit Lara-boek. Ik zat ook echt helemaal in het boek! Nu het uit is, tja...moet het even bezinken. Wat een prachtig mooie personen. Romi en ook Cori zijn echte helden. Met de zaken waarmee zij dealen in dit boek, is het petje af! 

Lucht is een heerlijk Young Adult Verhaal, vol sterke persoonlijkheden en technische snufjes. Pas wel op: blijf adem halen en lucht happen als je dit in 1 teug uitleest!  


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie