Lis Lucassen- Misverstand in de middle of nowhere- blogtour


Recensie

*blogtour * blogtour * blogtour

Titel: Misverstand in de middle of nowhere 
Auteur: Lis Lucassen
Uitgeverij: Z&K / Zomer & Keuning
Genre: Feelgood/ Roman
Uitgave: Juni 2020

Gelezen voor de blogtour, waarvoor dank: Z&K & Valeries Boekenwereld! birdys boekenBeste lezers,

Een paar weken geleden kreeg ik zo een leuk mailtje, van Valerie. Er kwam een blogtour, of ik mee wilde doen. Jaha!! Daar maak ik gewoon een plekje voor in mijn drukke agenda:) En daarbij dit boek is zo leuk, die cover alleen al. Dit is echt een boek om van te smullen. hmm.

Kijk mee, vandaag is de blogtour op mijn blog! En morgen 6 juli, kijk je mee op het blog van: Lauranne leest.


De auteur

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucassen (Enschede) is bekend als schrijfster van new adult-boeken zoals de California Campus- en de Radio Romance-serie. Haar aanstekelijke schrijfstijl, scherpe oog voor menselijke gedragingen en grote dosis humor maken haar een net zo perfecte feelgood-auteur.

Over het verhaal

Misverstand in de middle of nowhere' van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. 

Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. 

De fijne schrijfstijl en de nodige humor zijn mooie elementen

De cover doet je al smelten, van plezier. Zo vrolijk. Ik ben al verkocht. De titel past er mooi bij, maar alleen op de cover zou ik hem al aankopen bij mijn boekhandel!

In een super fijne schrijfstijl lezen we over hoofdkarakter Door. Eigenlijk heeft ze voluit Dorothee Grosse. In de proloog begint het al heel gezellig, want per abuis geeft ze iemand een flinke mep met een hockeystick. Het lijkt er op dat er inbreker het huis is binnengedrongen en dat laat Door niet gebeuren. Dit smaakt al naar meer. Zo grappig ook. In de volgende hoofdstukken maken we beter kennis met Door, die vrolijk op haar werk verschijnt, maar helaas niet van start kan gaan gezien het bedrijf in een faillissement is beland. De brief van de notaris biedt uitkomst: ze erft de woning en garage van opa. Maar moet daarvoor wel naar de Achterhoek. 

De meerdere lagen geven meer diepgang

De hoofdstukken zijn niet te lang en alles is helder en duidelijk te begrijpen.  Ongeveer halverwege het boek gaan we even terug in de tijd en dat is een heel aangrijpend stukje. Het verhaal heeft meerdere lagen waardoor het meer diepgang krijgt. Door die even niet weet wat ze met haar "kado" uit de Achterhoek aan moet. Dan blijkt er nog iemand te wonen die de tweelingbroer van Mr Grey kon zijn, maar ook een verleden heeft. ( Oh boy! Schiet mij maar lek nu..) Tenslotte liggen de "sharks" te wachten, tot de termijn uit de notarisbrief voorbij is. 

Conclusie

Lis Lucassen weet als geen ander hoe je een heerlijke feelgood moet schrijven. Het is succes verzekerd. Alle ingrediënten, voor een heerlijke "choco-mrGrey-feelgood-taart" zijn aanwezig. Met superfijne hoofdrolspelers, liefde, verdriet, teleurstelling, maar ook flink doorzettingsvermogen, gaan we naar een heerlijke finish. Het is een zeer fijn boek, om te smullen!

Waardering  4 sterren

Zo genoten van deze, oeps. En dan ergens in mijn favoriete Achterhoek. Is het Winterswijk?? of ergens anders in die regio? Maakt niet uit, want dit is een heerlijk mooie streek, voor een werkelijke "smul" om te gaan lezen!     

Misverstand, in de middle of nowhere is werkelijk een smul om te lezen!  

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie