Anja Feliers- Huid tegen huid


Recensie


Titel: Huid tegen huid 
Auteur: Anja Feliers
Uitgeverij: Halewyck
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 15 juni 2020

Allereerst dank aan New Book Collective, voor dit mooie boek!
Beste lezers,

Ook deze auteur behoort tot mijn toppers: Anja Feliers. Wat mooi dus, dat ik dit boek mocht recenseren. En het viel zeker niet tegen, kijk mee!

De auteur

Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Huid tegen huid is het vervolg op Wat hij mij zei, het eerste deel in de nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof.

Over het 2e boek uit de Caro-serie

Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker.
Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een baby. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los.

Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is.

De gave van Caro is een mooi element 

De cover is donker en wat grimmig. De Caro-serie is dit ook. De cover past zeer goed bij het verhaal en de sfeer van de serie.

Huid tegen huid is het 2e boek met Caro Westerhof in de hoofdrol. Zij heeft onlangs haar man verloren, zodat ze nu alleen voor haar 2 meisjes zorgt, Lois en Nouk. Sinds haar echtgenoot Cas er niet meer is, hoort en ziet zij meer dan de rest. Hoe het precies werkt, weet ze nog niet. Tijdens een boswandeling ziet Caro 2 schimmen. Ook hond Max is onrustig. Heeft hij soms ook het 6e zintuig?

In Huid tegen huid, lezen we over verschillende personages. Het geeft meerdere verhaallijnen en dat is mooi gedaan. Caro haar verhaal lezen we vanuit de ik-persoon. Zo blijf je dichtbij haar, wat heel prettig is. De andere personen worden vanuit de 3e persoon geschreven.  

Een zeer spannend spel met alleen maar verliezers

Anja Feliers heeft een zeer fijne schrijfstijl, de zinnen lezen prettig en laten soms al wat spanning door komen. Feliers houd je gevangen in haar verhalen. De thrillers sluiten als een warme deken om je heen. Soms wat knellend en soms niet. Huid tegen huid is een zeer indrukwekkend mooi verhaal en ook heel triest. Wat zo mooi begint voor een aantal, lijkt te eindigen in een spel met alleen maar verliezers. 

Romi, pas 17 jaar, is zojuist uit Antwerpen verhuisd. Een nieuwe school wacht op haar. En een nieuwe leuke vriendin. De wereld ligt aan haar voeten. Maar dan verdwijnt deze lieve Romi, wat is er toch gebeurd en waar is ze? Caro die soms dingen doorkrijgt wil graag helpen. Maar dat wordt haar niet in dank afgenomen. Er zijn een aantal personen die niet in haar gaven geloven. Dat is heel lastig, ook voor Caro zelf die nog niet lang weet dat ze dit heeft. En niet altijd alles kan uitleggen wat ze ziet of voelt.

Deze nieuwe thriller van Feliers heeft veel in zich. Familiebanden, nieuwe vrienden, het 6e zintuig, bedrog en misleiding staan centraal. En natuurlijk de liefde voor elkaar, waar men soms te laat achter komt. 

Conclusie

Anja Feliers is zeker nog niet klaar met deze zeer mooie nieuwe reeks, want het smaakt zo naar meer. Mooie personages, een mooie oplopende spanning en een reuze spannend plot met twist geven de lezer opnieuw mooie uurtjes leesplezier. Het is opnieuw genieten en natuurlijk wachten op het volgende boek!  


Huid tegen huid is een zeer indrukwekkend verhaal en ook heel triest. Wat zo mooi begint voor een aantal, lijkt te eindigen in een spel met alleen maar verliezers. 

Waardering  4 sterren, een dikke 8. 

Op nieuw genoten!

Hartelijke groeten,


Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie