Annemarie Snels- Waterval


Recensie


Titel: Waterval
Auteur: Annemarie Snels
Uitgeverij: Kabook Uitgevers
Genre: Spanning
Uitgave: 2020

Gelezen voor de leesclub van Vrouwenthriller.nl waarvoor dank! 


Waterval is een mooi debuut, over een jeugdliefde en wraakgevoelens met dramatische gevolgen!


Beste lezers,

Een aantal maal had ik dit boek voorbij zien komen op Facebook, de cover is ook een echte blikvanger. Ik had hele andere verwachtingen van deze thriller, hoe dit kwam lees je hier!

De auteur

Annemarie Snels is geboren in 1971 in het dorp Wouw. Samen met haar gezin woon ik in het West-Brabantse Roosendaal. Ze is afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg) in de richting Schrijvende Pers. Op dit moment werkt ze parttime als schrijvende communicatiemedewerker bij een communicatie-adviesbureau. Haar hobby's zijn zingen in een koor, wandelen en drop eten.

Het verhaal

Het adembenemende thrillerdebuut van Annemarie Snels: een verhaal vol spanning en intriges.

Anouck, een Nederlandse toneelspeelster, kan haar grote liefde Uwe maar niet vergeten. Al jarenlang kan ze aan niemand anders denken. Vastberaden om hem definitief voor zich te winnen vertrekt ze naar Zwitserland, waar ze als au pair voor Uwe en zijn vrouw Tanya gaat werken. Haar rivale zal niet lang een probleem vormen, zo neemt Anouck zich voor. Alles loopt op rolletjes, tot ze slachtoffer wordt van een ontvoering. Is Uwe inderdaad die droomman? of juist niet?

De mooie cover en markante hoofdpersonen zijn mooie elementen

De cover valt zeer goed op. Een vrouwengezicht, mooie oogschaduw en roze lippenstift. En vooral veel water. Het maakt erg nieuwsgierig. 

Waterval draait om een aantal bijzondere, markante personen in een spannende verhaallijn. Ook de waterval zelf is erg belangrijk. In eerste instantie draait het om Anouck, die bijna obsessief haar jeugdliefde achterna gaat. Ze is tot alles in staat, om de stoere Uwe weer de hare te laten zijn. Er is geen proloog in hoofdstuk 1 maken we direct kennis met dit hoofd-karakter Anouck. In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we over haar en haar nieuwe functie als au-pair bij de familie Tewold. Uwe en Tanya beide ouders van 2 jonge kinderen hebben een erg druk leven. Anouck is daarom meer dan welkom, om op deze kinderen te gaan passen. Het slimme meisje Feline is 4 jaar en David moet nog 1 jaar worden. Wat opvalt is dat Feline, die altijd de kat uit de boom kijkt, gelijk onder de indruk is van de leuke Anouck. Al direct geeft ze haar een dikke knuffel. Eind goed, al goed zou je denken. Maar niets is minder waar. 

De lange weg naar echte liefde mondt uit in een ware dramatische stroomversnelling 

De schrijfstijl van Annemarie Snels is prettig, maar de personen komen helaas niet echt dichtbij. Ze gaan niet direct onder mijn huid zitten maar zijn wel interessant. Tanya is erg blij met de komst van de au-pair. Er is nu meer tijd voor haar werk en voor haar echtgenoot. Uwe op zijn beurt keurt het vlees op zijn manier, als Anouck voor hem staat. Een pittig kastanjebruin kapsel en felblauwe ogen. Ja, dat vind hij wel wat en moet zichzelf bedwingen. Anouck zelf komt niet alleen maar binnen als gezellige frivole jonge dame, van binnen kookt haar woede al snel bij het zien van de gezinsleden. Zij heeft maar 1 doel en dat is Uwe. 

Het verhaal heeft een langzame opbouw. Als Anouck binnenkomt, met in gedachte haar gruwelgedachten, lijkt de toon gezet, maar zakt de spanning weer in. Zodra de ontvoering plaatsvindt, van Anouck, veranderd het karakter van Uwe in die van een koele man. Even is ook onduidelijk wie er achter deze ontvoering zit. Annemarie Snels houdt de spanning dan even goed vast. Na dit voorval kruipt de spanning geleidelijk aan op. Ook verschijnen er 2 nieuwe personen op het toneel. Deze zijn belangrijk voor het spannende gedeelte wat nu volgt, zij houden de spanning hoog. Eenmaal daar aangekomen komt het verhaal in een waterval met stroomversnelling terecht, met als climax een zeer bijzonder einde. Dit zie je als lezer niet echt aankomen en zal mogelijk niet iedereen zo geweldig vinden. Ik vond dit verloop namelijk erg jammer.

Conclusie

Voor de leesclub van Vrouwenthrillers.nl las ik de spannende thriller Waterval.

In waterval draait het primair om het obsessief terug willen van je jeugdliefde. Waarbij al het andere van minder belang is en moet verdwijnen. Tenminste zo lijkt het. Dat klinkt wat cru en dat is het ook. Het verknipte brein van Anouck draait al snel overuren. Helaas verloopt alles anders dan gepland. Tevens had ik heel andere verwachtingen van dit verhaal. Niet alleen het brein van Anouck heeft zijn duistere zijde, zo blijkt. De schrijfstijl is prettig, maar de personen blijven nogal op een afstand van mij als lezer. Het verhaal komt niet onder mijn huid te zitten. De spanning loopt langzaam op, tot een onverwacht einde, die de één erg mooi zal vinden, maar ik helaas erg jammer vind. Met een onvoldaan gevoel sloot ik het boek.

Waardering  3,5 sterren.

Het lezen van verhalen is erg persoonlijk, en sommige verhalen pakken je direct beet. En soms gebeurt dat niet. Soms heb je een andere verwachting. Dat kan gebeuren. Dat de auteur van Zwitserland en van watervallen houdt, is bijna te proeven. Zo mooi. Ook de mooie beschrijvingen van de omgeving zocht ik op, om mee te kijken. Het is een erg mooi thriller-debuut. 
Ik geef het +half sterren. Dat is een dikke 7! 

Het is een mooi debuut, een heerlijk boek voor in de vakantiekoffer.
🌺
Spanning:4
De spanningsboog wisselt en klimt steeds hoger met name in de 2e helft van het boek.
🌺
Leesplezier :3,5
Het verhaal leest prettig en heeft onverwachte wendingen
🌺
Schrijfstijl :3,5
Het verhaal leest prettig, maar de personen komen niet heel dichtbij of onder mijn huid. Helaas.
🌺
Plot:3
De plot is echt bijzonder. Over het einde zijn de meningen verdeeld.
🌺
Psychologie/personages: 3,5
De personages zijn goed uitgewerkt en hebben allen hun "verknipte persoonlijkheden".
🌺
Einde:3
Totaal niet verwacht, maar ik vond het verloop erg jammer.    

Weer genoten van deze leesclub, op naar de volgende!

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde

Birdy's BoekenReacties

 1. Hele eerlijke uitgebreide recensie! Eigenlijk dusdanig uitgebreid dat ik en eerlijk dat ik niet direct behoefte voel om het boek ook te lezen, terwijl Zwitserland, bergen mijn normaal gesproken juist nieuwsgierig maken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nu wel heel benieuwd naar het einde!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn! Een uitgebreide, eerlijke recensie! Ik denk dat het boek helaas niet bij mijn leesvoorkeur past!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zo een uitgebreide recensie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dit een fijne recensie. Het verhaal spreekt mij zeker aan, alleen ben ik zelf heel benieuwd hoe ik dit boek ga ervaren en wat mijn standpunt is betreft de personen in het boek. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne recensies schrijf je toch elke keer weer! Ik heb dit boek nog niet gelezen maar zet hem op mijn lijstje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie