Tamara Haagmans- Sprong in het diepe

Recensie


Titel: Sprong in het diepe
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgeverij: Ambilicious
Gnere: Feelgood
Uitgave: 2018


Bedankt, uitgeverij Ambilicious voor dit mooie boek. 


Beste lezers,


Wat lezen zo mooi maakt, zijn de verschillende verhalen. Voordat ik begon in De mooiste dag van je leven, nam ik eerst een sprong in deze: Een sprong in het diepe. Een romantische cover, Parijs, de liefde, Wat zal het verhaal ons brengen? Kijk je mee?

De auteur


Tamara Haagmans (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heeft. Zij won in 2017 de korte verhalenwedstrijd van het Valentijsgenootschap. Eerder verscheen onder andere Control Alt Delete. Zomer 2019 verscheen haar feelgood bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Het verhaal is zoet maar leuk

Tessa heeft geen leuk jaar achter de rug. Ze verliest haar baan én haar vriend op hetzelfde moment. Als haar moeder haar een vakantie geeft omdat ze zelf niet kan gaan, neemt Tessa die na enig twijfelen aan. Alleen… Ze zit op een golfresort in Duitsland, en het is november. Alle winkels en restaurants zijn gesloten en er is echt helemaal niemand, behalve de Nederlandse badmeester Thomas die haar onder zijn hoede neemt. Telkens als ze in zijn buurt is, gebeuren er hele vreemde dingen. Aan het eind van haar vakantie haalt Thomas haar over om er nog een paar dagen met hem aan vast te plakken. Tessa en Thomas steeds dichter naar elkaar toe.
Tot Thomas ineens helemaal van de aardbodem verdwijnt, om op een héél onverwacht moment weer op te duiken met een schokkende onthulling. 

De elementen

Op de cover staan 2 verliefde mensen in de verte staat de Eiffeltoren. Het geeft een romantische en warme sfeer. Het proloog geeft in een notendop aan hoe de hoofdkarakter Tessa in elkaar steekt. Jack vindt dat ze geen spontane acties onderneemt. Ze houdt van vertrouwd, veilig en alles goed te overdenken, voordat ze een beslissing neemt. 

Hoofdstuk 1 lijkt alweer een stuk verder in de tijd. Jack is uit beeld geraakt als ook het zelfvertrouwen van Tessa, zo blijkt. In de vertelperspectief van de 1e persoon lezen we verder over Tessa. De schrijfstijl van Tamara Haagmans is heel prettig, eenvoudig, vol humor en soms zelfspot. Qua personages draait het verhaal om Tessa en Thomas. Meer personen zijn er eigenlijk niet. Zowel Tessa als Thomas hebben hun eigen verhaal. 

Het is gewoon een feestje om dit boek te lezen. 

Tessa maakt een heerlijk avontuur mee. Zo plotsklaps staat er een verrassing voor de deur. Tot haar eigen grote verbazing gaat ze spontaan op de aanbieding in en dat is helemaal nieuw voor Tessa. Naast het feit dat Cupido maar heen en weer blijft vliegen met zijn pijlen is er ook een serieus thema in het boek weggestopt. Dit zorgt voor een grote twist, zowel bij Tessa als ook bij de lezer. En dat is superleuk gedaan. 

Conclusie

"Sprong in het diepe" is een heerlijk feelgood boek, vol liefde en humor. Met een klein serieus randje. In de fijne schrijfstijl als of het verhaal zo voor je neus plaatsvindt. 

Waardering 3,5 sterren.

Mooi liefdesverhaal, met een leuk actueel thema. Met een glimlach sloeg ik het dicht.  

Het is gewoon een feestje om dit boek te lezen.

   
Hartelijke groeten,


Annette Overvoorde
Birdy's Boeken Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie