Tamara Haagmans- De mooiste dag van je leven


Recensie


Titel:De mooiste dag van je leven
Auteur:Tamara Haagmans
Uitgeverij: LS Amsterdam
Genre: Feelgood/ Roman
Uitgave: 2019

Allereerst dank aan Uitgeverij L.S.  Amsterdam, voor het recensie-exemplaar. 
birdys boeken  

Beste lezers,

Dit is zo'n heerlijk boek, wat iedereen zou moeten lezen, Te leuk, te hilarisch, sprookjesachtig en toch ook met een serieus onderwerp. Ik las het in de zomermaand juli. Kijk je mee?   

Over de auteur

Tamara Haagmans (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heeft. Het enige waar ze echt heel slecht in is, is korte beschrijvingen over zichzelf schrijven. Zomer 2019 verschijnt haar feelgood bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Eerder verscheen onder andere Control Alt Delete, en Sprong in het diepe.

Het verhaal over de liefde en een trouwjurk 

De 28-jarige Krista werkt in de kringloopwinkel van Silvia, de vriendin van haar moeder. Er worden regelmatig spullen gebracht. Natuurlijk stijgt de nieuwsgierigheid wel eens, zo ook als er een grote doos wordt binnengebracht. In deze doos zit een trouwjurk, haar collega Marthe laat hem aan haar zien en Krista kan de verleiding gewoon niet weerstaan, en stapt in de jurk. Het is precies haar maat, hij zit als gegoten, wat een prachtige jurk. In een impulsief momentje neemt ze de jurk mee naar huis, nu nog een vriend, denkt ze. Eenmaal thuis vindt ze nog meer in de doos, een trouwgelofte en een ring. Van wie is deze jurk en de ring? Ze doet een poging om daar achter te komen. 

De elementen

De cover is pure romantiek: twee voeten, een stuk van een jurk en heel veel roze bloemblaadjes. Deze blaadjes zitten ook aan de binnenkant. Hoe mooi is dat? de titel doet al veel beloven, qua romantiek. 

Krista werkt met veel plezier in Ratjetoe, een kringloopwinkel. In de vertelperspectief van de 1e persoon volgen we haar als hoofdrolspeelster in dit mooie feel-good-sprookje. In de fijne vloeiende schrijfstijl van Tamara Haagmans, ze schrijft het verhaal heel vloeiend en prettig neer, wordt je al snel meegenomen in de wereld van Krista en haar dromen.   

Het heeft wel iets weg van Assepoester, die haar schoentje verliest, op zoek naar de prins in de magische pompoen. 

Krista, heerlijk spontaan als ze is, past in een impulsmoment een mooie jurk, een trouwjurk. De maat is precies goed, maar daar heb je wel een vriend bij nodig, een partner voor het leven. Krista slaakt een diepe zucht en wil de doos al weg zetten als ze meer vindt: onder anderen een ring. Dat kan vast niet de bedoeling zijn en ze gaat op zoek naar de personen achter deze jurk. Het is nog een hele puzzel, maar dan ontmoet ze Roy. Hij is erg aardig en haar hart maakt een sprongetje. Cupido komt er al bijna aan, maar kan het wel een kans op slagen hebben? Beide hebben zo hun geheimen en blikken terug in de tijd. 

Conclusie

De mooiste dag van je leven is een mooie feel-good. Bijna sprookjesachtig zoet, maar met een kleine bite. De personages worden goed uitgewerkt, al snel leef je mee met Krista en ook met Roy. De vormgeving is prachtig leuk gedaan. Een fijn boek voor heerlijke uurtjes leesplezier.

Waardering 3 sterren.

Het was echt sprookjesachtig leuk, met linten en jurken, speurtochten, mysteries, veel roze en een tintje verdriet. Maar ook wel erg zoetig. Qua personen misschien beter dan Sprong in het diepe, maar toch vond ik "De sprong" iets leuker, qua thema. Al is het stukje met de trouwjurk, authentiek, zo blijkt. (En dat is leuk gedaan Tamara!) 

De mooiste dag van je leven leest als een waar sprookje, met een mooie jurk en een ware prins. 

Weer genoten van een mooi verhaal, maar ...nu even een spannend thrillerboek!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken
   

        Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie