Rachel Caine- Killman Creek


Recensie


Titel: Killman Creek
Auteur: Rachel Caine
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
Genre: Thriller/ Spanning
Uitgave: oktober 2019


Birdy's BoekenBeste lezers,


Eindelijk is daar dan Stillhouse Lake-deel 2. Deel 1 was zo gruwelijk spannend, dat het wachten gelukkig dik werd beloond. Dit is weer een boek om in 1 keer te verorberen. Laten liggen is geen optie.

De auteur


Rachel Caine (1962) is een pseudoniem van Roxanne Longstreet Conrad, een auteur die al meer dan 50 boeken schreef, in verschillende genres, zowel onder deze als andere namen. Meestal betrof dat YA gothic horror, urban fantasy of sciencefiction. Killman Creek is de tweede uit de trilogie over Gwen Proctor. 

Een terugblik, naar deel 1. Wat vooraf ging: de vreselijke echtgenoot 

Als Gwen terug komt van boodschappen doen is haar woning afgezet met linten. Er is een auto inde gevel gereden. Een stuk van de binnenkant van de garage is zichtbaar. Gwen wordt tegengehouden door de politie. Ze mag er absoluut niet door en zeker haar huis niet. Een grote schok voor haar in haar 2 kinderen. Daarnaast is wat er daar ontdekt is in die garage, ook enorm schokkend. Het onthult een groot geheim van haar echtgenoot. Vluchten is de enige optie.

In dit tweede deel: de wraak van Gwen

Gwen heeft haar kinderen gered van haar ex-man die een seriemoordenaar blijkt te zijn. Had ze in deel 1 nog enig idee dat ze veilig waren, dan is dat gevoel nu helemaal weggeslagen, want haar ex-man is uit de gevangenis ontsnapt. Hij heeft maar 1 missie en stuurt haar een bericht: "Jij bent nergens veilig! "Gwen weet genoeg en neemt een belangrijk besluit, samen met Sam gaat zij op weg. Om het kwaad te bestrijden. Voor haar is de maat nu vol. De strijd die volgt is zeer complex.

De elementen zijn grimmig, vol actie en niet zonder gevaar

De cover is mooi en grimmig tegelijk. Door de titel en de donkere sfeer, valt het zeer goed op. Een echte blikvanger.

Het einde van deel 1 gaf wat onrust, zo niet bij hoofdpersoon Gwen als ook bij de lezer. Het zo spannende verhaal eindigde met de ontsnapping van ex-man Melvin Royal. Daar neemt de lezer de draad weer op.

Rachel Caine heeft een pittige en spicy manier van schrijven. Door de leesperspectief van 1e persoon kom je als lezer heel dichtbij de personages. De karakters behoeven niet veel uitleg. Naast de angst van onveilig zijn, proeven we in deel 2 ook een soort "warme gevoelens" voor vader Mel. Dat is te begrijpen. De kinderen worden natuurlijk goed beschermd en weggehouden bij hun vader. Maar ondertussen gebeuren er ook dingen waardoor met name zoon Connor veel aan zijn vader moet denken. Dat geeft een bijzondere twist.

Conclusie

Gwen krijgt het heel zwaar in dit vervolg. Zowel met haar kinderen als met andere dierbaren. De dreiging is zeker merkbaar. De spanning loopt steeds op. Rachel Caine heeft het talent om alles zo te beschrijven dat je als een magneet boven op het verhaal blijft. Ook het tempo blijft hoog. De dramatische gebeurtenissen blijven maar volgen. Totdat het gevaar iets is geweken en Caine de lezer met een diepe zucht achterlaat. 

Waardering  5 sterren.

Deze reeks verdient een pronk-plekje in ieders boekenkast. Rachel Caine heeft de thriller-schrijfkunst zeer goed begrepen. 

Rachel Caine zorgt er voor dat je als een magneet vastzit aan haar Stillhouse-serie. 

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken & Birdy's Kids * Dit is een recensieboek, waarvoor dank
**Dit heeft geen invloed in mijn mening
***klik hier, voor het 1e boek van Rachel Caine
     

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie