Marijke Verhoeven- Onder mijn huid


Recensie


Titel: Onder mijn huid

Auteur: Marijke Verhoeven
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: Thriller
Her-uitgave: 2019

Eerdere uitgave 2013
Marijke Verhoeven
Beste lezers,

Marijke Verhoeven kan heerlijke verhalen schrijven. Dit was mij al duidelijk na het lezen van de Kenning-serie, waar De beproeving het eerste deel van is. Toen dit boek dus opnieuw uitkwam, haalde ik het direct in huis, om mee te nemen in de vakantiekoffer.

Over de auteur


Marijke Verhoeven werkte in de evenementenorganisatie voordat ze zich in 2011 volledig op het schrijven stortte. Een jaar later debuteerde ze met de thriller 'Onder invloed'. In 2015 won Marijke een schrijfwedstrijd met de erotische thriller 'Zomerhitte'. Hierna schreef ze drie delen in de Kenning-serie, boeken die zich afspelen op het fictieve Deense eiland Kenning. Marijke schrijft thrillers waarin ook een rol is weggelegd voor de nodige romantiek en, zoals in de Kenning-serie, een vleugje fantasy.

Het verhaal 

Alleenstaande moeder Julia Kroonenberg verliest zichzelf in een onstuimige affaire met de charmante Mike Farrell, tot ze ontdekt dat hij zich bezighoudt met duistere zaken. Wanneer Mike op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat Julia samen met Mike’s broer Connor naar hem op zoek. Een zoektocht waarbij ze haar eigen leven in gevaar brengt.

De elementen

Onder mijn huid is een heruitgave en heeft nu een zeer opvallende cover. Hierna volgen er in 2020 nog twee heruitgaven: Onderschat en Onder invloed. Geen trilogie, maar de covers zijn wel op elkaar afgestemd. En dat ziet er mooi uit.

Het verhaal begint als de TT van start gaat. Het is een drukke tijd voor Julia. In de vertelperspectief van de 1e persoon, vertelt ze over haar drukke leven en de liefde voor Mike. Als ze hem ziet, staat ze in vuur en vlam. Voor Mike is de liefde meer complex. Hij is een getrouwd man, maar belooft Julia dat alles binnenkort anders zal worden. En alles verloopt ook anders, zeker het verhaal, want niet lang daarna verdwijnt Mike. In het 2e deel van het boek wordt Julia geholpen door Connor, in haar zoektocht naar Mike. In deel 3 zien we een andere Julia. De impact van deel 2 is erg groot en of dat een goede ontwikkeling is, is nog maar de vraag.

Marijke Verhoeven strooit enkele serieuze thema's over het verhaal: obsessieve liefde, liefdesverdriet en bedrog. Haar voorliefde voor Denemarken wordt ook niet vergeten. 


Conclusie

Onder mijn huid is een spannende thriller, over obsessieve liefde, te snel van vertrouwen zijn en elkaar flink om de tuin leiden. Daardoor ligt het gevaar al snel in een klein hoekje.

Marijke Verhoeven schreef hiermee een heerlijk boek, vol spannende intriges en romantische scenes. 

Waardering: 4 sterren.


Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie