Ilse Ruijters- Meisje van Me

Recensie


Titel: Meisje van me
Auteur: Ilse Ruijters
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thriller
Uitgave: 20 september 2019


Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos & Vrouwen thrillers, voor dit mooie boek! 


~~Ilse Ruijters schreef hiermee een echte klapper van een thriller, boordevol spanning intriges en een vermiste baby! ~~Birdy's boekenBeste lezers,

Wat een prachtige cover heeft dit boek. Daarbij komt nog: als je een boek mag lezen in een leesclub, krijgt het lezen een extra tintje. Veelal ga je over dingen nadenken, die je soms op het eerste oog niet ziet, maar een ander weer wel. Geweldig leuk dus. Kijk je mee, naar mijn  leeservaring? 

Over de auteur Ilse Ruyters

lse Ruijters (1979) schrijft psychologische thrillers. Haar debuut, De onderkant van sneeuw, won de Hebban Thrillerdebuutprijs 2015 en stond meerdere weken in de TIP-kolom van de Bruna. Haar tweede boek, Later als ik dood ben, kwam in september 2016 uit en belandde op de shortlist van de Gouden Strop 2017. Behalve boeken schrijft Ilse columns en artikelen en geeft ze schrijfcursussen aan het bedrijfsleven. 

Het verhaal

Tom en Amber zijn een succesvol koppel. Hij is eigenaar van de Mindset Academy. Zijn vrouw Amber is een van zijn coaches. Het leven gaat hen goed af. Ze leven in weelde. Met nog 1 wens zou hun leven helemaal compleet zijn: en dat is een kleine baby. Helaas kan Amber zelf geen kinderen krijgen. Kirsten is bereid om hun baby te voldragen. Maar dan gebeurt er een drama.

De elementen


De cover is zwart met een grote witte ooievaar. Het valt direct op. Het zwart staat voor dreiging, het witte mogelijk voor het kleine geluk.En dat beetje geluk dat hebben Amber en Tom zeker nodig. Kirsten wil graag draagmoeder zijn. het is allemaal erg spannend, zo rond de tijd van de bevalling. In de 3e persoon lezen we over Amber, die haar kinderkamertje al helemaal klaar heeft. het wachten is op de baby.

Ilse Ruyters heeft dit keer opnieuw een pakkend thema meegenomen in haar boek. Meisje van me gaat over draagmoederschap. De adoptieouders wachten met spanning. De schrik is groot als zowel de draagmoeder als de baby verdwenen blijken te zijn.

In dit drama ligt de focus niet zozeer op het politie-onderzoek, maar meer op de aanstaande moeder, die Amber heet en radeloos is. Naast het draagmoederschap blijkt er nog veel meer aan de hand te zijn. Het is 1 groot spinnenweb vol intriges en vermissingen. Ieder personage heeft zijn eigenaardigheden. Dit geeft veel personen in het boek, maar ook veel thema's, naast het hoofdonderwerp. Je zou soms kunnen zeggen: iets te veel. 


Het eerste deel van het boek leest heel prettig. Door de spannende proloog zit je al gelijk rechtop in je stoel. Na bladzijde 100 zakt de spanning wat af, dit komt door de zij-takkingen / sub-verhaallijnen. Richting einde komt de spanning er weer echt in en wil je alleen maar doorlezen. Het epiloog leest weer heel anders.

Conclusie

Meisje van me, is een klapper van een spannende thriller, boordevol intriges en misleiding. Het verloopt mogelijk anders, dan je zou verwachtten. En dat is heel mooi gedaan. Met veel personages en ieder zijn bijzonderheden. Soms iets te veel van het goede. De echte speurtocht naar de draagmoeder gaat iets wat verloren, meer intriges komen aan het licht en plots komt daar dan het antwoord op alles.

De personages worden goed beschreven, de zus van Amber heeft in het begin een vluchtige rol en zien we dan later even terug. Ze mag wat vaker aanwezig zijn in het verhaal om dingen beter te begrijpen.  


Zeker genoten van het spannende boek, maar sommige zaken bleven wat onduidelijk.   

Waardering: 4 sterren

Originaliteit: 4
Mooie thema's, maar teveel
Spanning: 3,5
Leesplezier: 4
Einde: 3
Plot: 3,5 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.