Lara Reims- Black-Out


Recensie

#Blogtour #Blogtour #Blogtour #Blogtour 

Titel: Black-Out
Auteur: Lara Reims
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: YA/ Young Adult
Uitgave: Oktober 2019

Allereerst bedankt Hamley Books, voor dit mooie boek! 
~Black-Out is een heerlijk spannende YA, door de filmisch schrijfstijl neemt auteur Lara Reims de lezer opnieuw mee, in de boeiende nieuwe leefplek van Remi: het Creodroom.~ 


Beste lezers,

Dat schrijven een kunst op zich is, dat was al duidelijk. Deze auteur is ermee geboren, zo lijkt het. Lara Reims kan zo prachtig een mooie sfeer weergeven en zet alles zo goed neer, dat je zelf gewoon in het boek zit. Kijk je mee?

De auteur


Lara Reims verhuisde tien jaar geleden van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft. Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt. 

In april 2019 verscheen haar debuut Upgrade bij Hamley books. In oktober 2019 volgde deel 2, Black-out.

Het verhaal over Remi

Black-Out, Remi 2.0 is het vervolg op Upgrade. Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Hij vertrouwt niemand meer. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Met behulp van de nieuwste uitvindingen in het Creodroom komt hij steeds dichter bij de waarheid over zichzelf. Hij slaagt erin een spoor van zijn vriend te vinden. Maar dan staat zijn wereld opnieuw helemaal stil.

Het futurisme en de superleuke technische snufjes zijn mooie elementen

De cover is supermooi en past goed bij het verhaal met zijn technische hoogstandjes. In dit 2e boek over Remi gaat het avontuur verder. De zoektocht naar de vragen. 

Remi woont nu in de bijzondere wereld van het Creodroom. Samen met Emma gaat hij op zoek naar zijn vriend. Waar is hij toch gebleven? Naast deze zoektocht is ook Emma op zoek, naar iets wat haar kan helpen. Iets uit het verleden houdt haar nog steeds bezig. Tenslotte probeert Remi nog steeds de antwoorden te vinden, op zijn vragen uit deel 1. Hij komt steeds dichter bij de waarheid, maar hij moet ook oppassen.   

Remi en zijn queeste 

In een heerlijk spannende en filmische schrijfstijl neemt auteur Lara Reims de lezer opnieuw mee, in de boeiende nieuwe leefplek van Remi: het Creodroom.  Vol nieuwe technische hoogstandjes. Remi is een onderzoekende en leergierige Young Adult. Zijn zoektocht naar antwoorden is eindeloos. Door niets laat hij zich weerhouden om te zoeken naar vriend en naar de waarheid. Daarnaast brengt zijn queeste hem in zeer spannende situaties. En dat is prachtig om te lezen. Het is een waar schrijftalent om het zo neer te zetten. Echt genoten!

Waardering: 5 sterren

Sommige mensen leren schrijven en sommigen komen zo uit de wieg. Dit laatste geldt zeker voor Lara Reims. Ik ben groot ben van haar schrijfsels, haar boeken zijn prachtig mooi en ik kijk dan ook zeer uit naar deel 3! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie