Melissa Skaye- Verzwegen Trauma


Recensie


Titel: Verzwegen Trauma (VT6)
Auteur:Melissa Skaye
Uitgeverij: Letterrijn
Genre: Thriller
Uitgave: 2019

Allereerst bedankt, Uitgeverij Letterrijn, voor dit mooie boek!

~Haar verhalen doen mij denken aan een combi van Tess Gerritsen en een beetje Stephen King. I love it!~Birdy's BoekenBeste lezers,


Met grote nieuwsgierigheid flopte daar begin oktober VT6 de brievenbus in. Nog een stukje uit een ander boek uitlezen, en dan kon ik er in beginnen. En je weet bij de boeken van Melissa Skaye: eenmaal in beginnen is niet meer stoppen. Haar boeken zijn spannend, mysterieus,  met een beetje gruwel. 

De auteur

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst en Verknipte tegenstander. Verzwegen trauma is het zesde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. 

Het 6e thrillerboek met Sanne

De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Bora krijgen het druk in dit VT6-deel. Een man wordt wakker en komt tot de gruwelijke ontdekking dat hij geen onderbenen meer heeft. Een  man wordt wakker en komt tot de gruwelijke ontdekking dat hij geen onderbenen meer heeft. Een ijzige schreeuw volgt. Er is angst voor meer slachtoffers. 

Daarnaast wordt een dode vrouw aangetroffen, van 39 jaar. Wat gebeurde er met haar? Wat geurde er met haar? En waarom vindt een zekere dader het nodig om van iemand de onderbenen te amputeren? 

Donker & duister 

De cover is donker en duister. Een rolstoel, beetje ouderwets van model, siert het midden. Het plaatje doet grimmig aan. Het past zeer mooi bij de eerdere delen, van de serie. In dit 6e deel van de thrillerserie met rechercheurs Sanne en Luca, spelen mysteries en gruwelijkheden een grote rol. En dat is echt mooi gedaan.

Mysteries

De personages worden goed toegelicht. Er is een grote rol voor Will weggelegd, dit keer. Hij is paragnost en zijn vrouw overleed in 2004. Will kan het momenteel goed vinden met Sanne, heel goed zelfs. Will moet nog veel denken aan Elize en de wijze waarop zij dood ging. Door flashbacks krijgt de lezer daarvan een kijkje. Sanne biedt aan om hier nog eens naar te kijken. Door de wisselperspectief wordt hier steeds iets over verteld. Met schokkende resultaten. De lezer dan in stilte achterlatend. 

Gruwelijkheden

Qua gruwel val je als lezer direct met de neus in de boter. Het verhaal begint als de dader op het punt staat om een been-amputatie uit te voeren. Gezien het zeker niet vrijwillig is, en het zo levensecht wordt beschreven, bekruipt je een misselijkmakend gevoel en doet het direct denken aan de gruwelfilm met Kathy Bates: Misery.  

Conclusie

De thrillers van Melissa Skaye staan garant voor heerlijke uurtjes spanning en sensatie. Skaye houdt qua schrijfstijl je als lezer zo continu bezig en betrokken bij het verhaal, dat uit verschillende zij-lijntjes bestaat. Het is zo ontzettend knap om steeds opnieuw zulke mooie en boeiende verhalen te kunnen blijven schrijven. 

Haar verhalen doen mij denken aan een combi van Tess Gerritsen en een beetje Stephen King. I love it! 

Waardering: 4 dikke sterren

Absoluut weer genoten van deze mooie thriller. Soms zag ik de plot een beetje aankomen. Daarna las ik met ultieme nieuwsgierigheid door, naar het "waarom". Met een dikke zucht sloeg ik het dicht. Dit verhaal blijft zeker nog even na sudderen. 

Op naar het volgende boek!

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde    


Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.