Suzanna Esther- Wervelstof 2.0

Recensie


Titel: Wervelstof 2.0
Auteur: Suzanna Esther
Uitgeverij: Ambilicious
Genre: Roman/ waargebeurd
Uitgave: 2019

Met dank aan de auteur, Suzanna Esther, voor toezenden van dit mooie boek! 


Wervelstof is een verre reis vol liefde, emotie en zit boordevol spanning! Birdys Boeken

Beste lezers,

Zo blij met dit boek! Wervelstof 2.0 was voor mij een eer om te lezen. Gezien ik in april 2017 het e-book van de 1e versie "Wervelstof, Oklahoma: mocht lezen. Zonder info vooraf ging ik toen het boek in, ook niet wetende dat het echt gebeurt was. 

Je hebt lezen en lezen, en schrijven en schrijven. Het ene boek beklijft en het andere niet. Als ik terug denk aan versie 1, miste ik soms iets. Het leek inderdaad een soort reisverslag. Het raakte mij niet direct. Het zijn soms de kleine dingen, en dat geldt dan ook voor dit mooie boek. Soms kan iets kleins toevoegen, iets groots te weeg brengen. Wervelstof 2.0 raakte een snaar. Het doet wat met je als lezer. En dat is de magie van het schrijven & het talent van de schrijver.

De auteur

Suzanna Esther (1966) is auteur, columnist en publicist. Schrijfster van de Stem en Wervelstof. Ze schrijft sinds 2013 voor publiek op diverse fora, blogs en social media en schrijft zij columns voor diverse magazines. In 2016 besloot zij een eerder verhaal, dat zij als kort verhaal/serie had geschreven, uit te werken naar een boek met de titel 'Wervelstof' welke in maart 2017 werd uitgegeven via Ambilicious. In maart 2018 verscheen haar tweede boek 'de Stem' via Futuro Uitgevers. In juli 2019 verscheen Wervelstof in herziene versie.

Het verhaal over Suzan

De 24-jarige Suzan ontmoet in het Amsterdamse Vondelpark de Amerikaan Steve. Er ontstaat een onderlinge band en nadat Steve is teruggekeerd naar Amerika ontvangt Suzan na een langdurige briefwisseling een open ticket met het aanbod naar Amerika te komen. Na haar opleiding besluit ze zijn aanbod aan te nemen. In Amerika ontstaat een relatie tussen beiden, die door het verleden van zowel Steve als ook Suzan getekend wordt. Wanneer Steve zich steeds vreemder begint te gedragen neemt Suzan een beslissing. Is dit wel zo verstandig? 

De emoties, de inzichten en het loslaten zijn mooie elementen

Het nieuwe jasje waarin deze versie is gestoken ziet er bijzonder uit. Een vrouw staat in het midden van een grijze ruimte. Ze kijkt naar een hoge muur. Op de muur lijkt een cirkel, een soort oog haar aan te kijken. Wordt ze in de gaten gehouden?

Centraal in dit waargebeurde verhaal staat Suzan. In de vertelperspectief van de 1e persoon lezen we over haar tijd met de Amerikaanse Steve.  In een spannende examenperiode ontmoet ze hem op een mooie zonnige dag in het park. Met zijn stoere verschijning staat hij plotsklaps voor haar neus. Hij intrigeert haar. Hij mag haar ook, dat is duidelijk. Ze spreken af voor de volgende dag. Cupido heeft voldoende tijd om zijn pijlen af te schieten, want als Steve weer snel vertrokken is blijven ze aan elkaar denken, Suzan schrijft hierover "er is een verbinding".  Het lijkt er op dat 2 eenzame zielen elkaar gevonden hebben. Na alles wat Suzan heeft meegemaakt, lijkt Steve haar zielenmaatje. Er is een klik en dat voelt fijn aan. 

Wat zeker nog meer fijn aanvoelt is de fijne schrijfstijl. De auteur geeft al in het begin aan, dat wat begon als een kort spannend verhaal, uitmondde in een reis in de tijd. Sommige zaken kwamen boven en soms moet je het verleden laten rusten. Wat superfijn dat auteur Suzanna Esther de lezer toch opnieuw deel laat uitmaken van het Steve-gedeelte van haar turbulente leven. Wervelstof is best heftig qua emoties. Wat de een graag deelt, houdt de ander graag voor zichzelf. de auteur kan deze emoties haar fijn overbrengen.

Thema's zoals liefde, eenzaamheid, verdriet en pijn komen voorbij. Erg mooi is te lezen, dat Suzan met dit reis-verhaal uiteindelijk tot bepaalde inzichten komt en ook haar moeder een ontwikkeling doormaakt. Wervelstof heeft zeker ook zijn spannende momenten, want alles blijkt zeker niet rooskleurig als verwacht. En mensen doen zich anders voor dan ze eigenlijk zijn. Om Steve hangt een beetje een mistige sfeer, wat je als lezer soms flink de creeps geeft.

Door de remake te mogen lezen van wervelstof, lijkt het verhaal nog beter dan versie 1.0. Het heeft meer kracht gekregen en raakt je als lezer, het houdt je als lezer even vast, om nog lang aan terug te denken!

Waardering 4,5 sterren!!

Zo genoten van de mooie schrijfstijl van Suzanna Esther. Ik kijk al erg uit naar het volgende boek. 


Voor de recensie van De Stem,klik hier.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy;s Boeken  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie