Ellen de Vriend- Pain au chocolat

Recensie


Titel: Pain au chocolat
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgeverij: Karakter
Genre: Thriller
Uitgave: april 2019

Met dank aan Karakter Uitgevers BV voor toezenden van dit mooie boek!


               Heerlijk sterke en zinderende zomerthriller! 
Beste lezers,

De cover ziet er heerlijk zomers uit, de titels doet veel beloven. Wat ik er van vond?..kijk mee!  

De auteur

Ellen De Vriend (Vlissingen) werkt ruim zestien jaar als journalist & eindredacteur van dag- en weekbladen. Ze schreef in 1998 haar eerste boek ‘Scheepsbergers in actie op de Westerschelde’. Daarna verhalenbundels en reisboeken. Haar thrillerdebuut ‘Bitterzoet’ verscheen in 2013 . Daarna volgde YA-thriller ‘Crush’ in 2014. Haar eerste thriller ‘Vermist’ verscheen in juni 2016 verscheen. Daarna volgden Geruisloos en de erfgename. Pain au chocolat is een ik-vertrek-thriller.  

Het verhaal over Nadine en Mark

~Stel je voor, je verhuist met je gezin naar het heerlijke Frankrijk om een leuke camping te beginnen. Als je plotseling in twee bekende ogen kijkt, waarvan je liever had..dat die tot het verleden zouden behoren. Wat doe jij??~

Nadine en Mark zijn gelukkig met elkaar, hun 4 kinderen en hondje Nina. De verplichtingen in het gehaast in Nederland verruilen zij voor een klleine Franse camping in de Auverne. Weilanden, heuvels en veel bossen moeten hen de rust geven die ze zoeken. Voordat de rust komt, moet er nog wel veel aan de woning worden opgeknapt. Met hulp van vrijwilligers gaat dit helemaal goed komen. Als de laatste persoon zich meldt, krijgt Nadine een grote schrik te verduren. Ze herkent hem onmiddellijk. Wat komt hij doen? En krijgen ze nog wel de rust die ze zoeken? 

De spoken uit het verleden zijn mooie elementen

De cover is kleurrijk en zonnig, een dame in een blauwe jurk loopt langs een dikke muur. Van hoogte kijkt de naar zee. Is ze op weg naar een nieuwe bestemming? De titel Pain au chocolat geeft het boek iets zoets, al zit er toch ook een wrang randje aan dit verhaal.  
Ellen de Vriend is journalist en schrijft al 30 jaar boeken, voor een breed publiek. Pain au chocolat is alweer haar 5e boek bij Uitgeverij Karakter. Heel bijzonder is het feit, dat ze van 1 thema haar eigen verhaal heeft neergezet. 


¶Want..niemand heeft het recht om je zo respectloos te behandelen! ¶  

In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we over Nadine en haar gezin. Ze verhuizen met grote enthousiasme voor een nieuw avontuur naar Frankrijk. Behalve dochter Nora, die er toch ook echt moeite mee heeft. Ellen de Vriend schrijft in een heerlijk te begrijpen rustige schrijfstijl. De spanning komt wat langzaam op gang. Maar is dit erg? Nou, nee. Als lezer leef je al snel in en schrik je echt mee met Nadine die een bekend gezicht tegen komt. Voordat je je daar iets over af gaat vragen, gaat het verhaal over op Mark. tot grote verbazing en ook verrassing. Het geeft een flinke twist in het Nadine-relaas, die graag haar monsters uit het verleden zou laten verdwijnen. Maar dit blijkt lastiger dan gedacht. 

Conclusie

Ellen de Vriend heeft met dit spannende actieverhaal een stukje van zichzelf weggegeven en dat is mooi gedaan. Het heeft verschillende lagen en geeft hiermee voldoende diepgang, voor een succesvol boek. Al draait het meeste om personage Nadine, toch heeft echtgenoot Mark ook een belangrijke rol in het geheel. Gezien mannen niet zulke praters zijn, ga je als lezer dingen beter begrijpen. Aan het eind is Mark erg irritant, qua acties, maar dit kwam gelukkig toch nog goed. 

Waardering:     4 sterren!

Pain au chocolat gaat over liefde en verbondenheid, het verleden laten voor wat het is en vooral vooruitkijken op een mooie toekomt!   

Mooi boek en genoten!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie