Juni 2019: Amazing & Warm Readings!De maand juni gaf echt spannende boeken, kijk mee..welke pareltjes ik tegen kwam?
Beste lezers,

De maand juni is meestal de maand van het spannende boek. Ik las daarom zeer spannende verhalen, al dan niet onder de parasol. Want de zon was sterk aanwezig. Het grappige was, dat bij zeer hoge temperaturen ik ook in de avond spannende films ging kijken. De temperatuur was dan wat gedaald en de aandacht voor een boek idem dito. Kijk je mee?

1. Mariette Zweers- Mama is hier ⭐⭐⭐

Deze cover trekt je al aan. Die blik van de vrouw al. Het is een leuk en spannend verhaal, voor de lezers van Saskia Noort  en Esther Verhoef. Olga en Matthijs zijn een prettig getrouwd leuk stel. Als Matthijs wordt gechanteerd, doet Olga er alles aan om haar gezin te beschermen. En wordt mama boos. Het is een vlotgeschreven leuke thriller, geen hoogvlieger, en geeft zeker enkele uurtjes leesplezier.
De recensie vind je hier. 

2. Corine Hartman- Een duister pad ⭐⭐⭐⭐⭐

Ook deze cover vind ik heel speciaal. Een blikvanger. Het gaat over Faye die al 
een hele tijd bij haar vader woont, die directeur is van een psychiatrische inrichting op de Veluwe. Faye is een borderliner en heeft de hoofdrol in deze spannende pageturner. Als haar vriendin verdwijnt gaat ze samen met rechercheur Simon op zoek. Ik vind dit een topper van een boek, gezien de medische thema's en inzichten. En zeker de personages. Het boek heeft mij zeker geraakt. Ik ben echt nieuwsgierig naar het volgende boek van deze nieuwe serie! 
De recensie vind je hier. 

3. Alex North- De Fluisterman ⭐⭐⭐⭐

Oef, zulke covers, dat is al genieten. Een vlinder, met kleine skeletten erop. Wat zal dat toch gaan geven? En ja, misschien is dit een hype-boek en zag je deze vaak voorbij komen. Toch ik ging er geheel blanco het verhaal in en oh, wat leest deze toch fijn. Het verhaal zit goed in elkaar. Het gaat over een vader en een zoon die na het verdriet van de overleden moeder van het gezin proberen de draad weer op te pakken. Maar dit gaat niet zo makkelijk gezien het verleden van het stadje. Met creepy-details heb ik genoten van het boek.
De recensie vind je hier.  


4. Marelle Boersma- Ciao Sicilia ⭐⭐⭐

Als auteur en schrijfdocent begon Marelle Boersma de ik-vertrek-serie met Chateau de Provence. Voor dit spannende nieuwe verhaal gaan we naar Italië, waar Anne haar toevlucht gaat zoeken. Haar huwelijk loopt uit op een fiasco. Het is tijd voor een nieuwe start voor Anne, met ook vele spannende momenten. Ik had er iets hogere verwachtingen van. Toch een heerlijk boek voor in de vakantiekoffer.
De recensie vind je hier. 


5. Lisa Jewell- Ik volg je ⭐⭐⭐⭐

Deze auteur is erg bekend van haar vele chicklits. Ze ging de uitdaging aan en begon aan thrillers. En dat mag ze vaker doen. Houd jij van de boeken van A.J. Finn of Shari Lapena? Dan zit hier helemaal goed. Onderhuidse spanningen en leugens en bedrog houden je uren bezig. Hoofdkarakter Joey kan er eigenlijk niet zo veel aan doen, dat ze verliefd wordt op die knappe buurman, toch? Of wel. Ik vind het een super-dikke aanrader.  
De recensie vind je hier. 

6. C.J. Tudor- De terugkeer ⭐⭐⭐⭐

Lang verwacht en toch gekregen..de nieuwste van C.J. Tudor. Je moet er van houden, intriges, geheimen en niets is wat het lijkt. Maar ben je daar wel fan van en las je ook haar eerdere boek, dan is dit je thriller voor de zomer.  
De recensie komt er snel aan.

7. Lidewij Martens- Steigereiland ⭐⭐⭐

Rechercheur Lin krijgt spannende tijden nu haar buurmeisje zomaar verdwijnt. Het gebeurt allemaal op Steigereiland, waar eigen regels gelden. Op de zaak komt er een melding van gevonden drugs. Gaat het Lin lukken met haar team om zakelijk als privé de puzzel op te lossen? 
Leuk en spannend verhaal. Wel veel personages.
De recensie volgt binnenkort.


8. Wiljan van den Akker- ⭐⭐⭐+half

Verhalenbundel vol interessante vertellingen, waarbij soms 2 perspectieven worden belicht. Is het in het ene verhaal de dodenvisser, is het in het andere verhaal iemand die zijn naaste verliest. Het biedt voor de fantasie en het vertellen van verhalen een uitgestrekt veld van opties. En dat is mooi gedaan. 
De recensie volgt binnenkort.

9. Schrijf een boek in 1 jaar ⭐⭐⭐⭐⭐

Het boek Schrijf een boek in 1 jaar is een vervolg op de Schrijfkalender. Is het mogelijk om een boek te schrijven in 1 jaar? Drie talenten vinden van wel en beschrijven de 4 schrijfseizoenen met al hun kenmerken. Met tips en ideeën. En oefeningen voor meer inspiratie. Met een groot enthousiasme geschreven. Ik heb er al bijna zin in! 
De recensie volgt binnenkort.


De topper van de maand juni is.....

Een duister pad, geschreven door Corine Hartman,  had mij gelijk in zijn greep en geef ik 5 sterren. Ik vind deze de boektopper van de maand juni! 

Opnieuw ontzettend genoten van de nieuwe boeken en spannende verhalen, sommige blikvangers vielen wat tegen en andere waren zeer verrassend. En dat maakt het lezen juist zo mooi!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.