Schrijf je boek in 1 jaar -Jacqueline Zirkzee, Michelle Shanti, Jet Hoogerwaard


Recensie


Titel: Schrijf je boek in 1 jaar

Auteurs: Jacqueline Zirkzee, Michelle Shanti, Jet Hoogerwaard
Uitgeverij: Paris Books
Genre: Informatief/ werkboek

Uitgave: Juni 2019

Birdy's Boeken
Beste lezers,

Van Jacqueline kreeg ik een leuke mail. Het boek Schijf-je-boek-in-1-jaar was gereed. Was dit leuk voor het blog? jaha! Na het lezen, maar ook tussentijds kreeg ik al inspiratie en mooie ideeën. Ok, niet zozeer om direct een boek te schrijven, ( je weet het nooit!) maar wel tips en trucs die op een blog toepasbaar zijn. Daarnaast werd het hele proces duidelijker. Het is een ware musthave! Dus ik zeg..kijk je mee?

De auteurs


Jacqueline Zirkzee is schrijver en historicus. Raadselachtige archeologische vondsten brachten haar op het spoor van een vergeten tijdperk. De eerste priesteres is haar zevende roman.

Michelle Shanti is uitgever bij uitgeverij Paris Books, opgericht door bestsellerauteur Geert Kimpen.  Ze is de auteur van de romans Godin op hoge hakken en Naar liefde en vrijheid.

Jet Hoogerwaard is docent, (eind)redacteur en schrijver, woonachtig en deels ook werkzaam in Dordrecht, waar zij betrokken is bij de redactie van diverse magazines van Dordt Centraal. Ook schrijft zij achtergrondverhalen voor het tijdschrift Mijn Geheim. 

De schrijfexperts Jacqueline Zirkzee, Michelle Shanti en Jet Hoogerwaard zijn met elkaar verbonden via hun werkzaamheden voor uitgeverij Paris Books, een initiatief van bestsellerauteur Geert Kimpen. Het idee voor het boek ontstond iets meer dan een jaar geleden toen de schrijvers, op een korte werktrip naar Parijs waren.

¶ Jouw schrijfseizoen begint wanneer jij daar klaar voor bent en jij bepaalt wanneer je aan welke fase toe bent.¶

De inhoud

Schrijf je boek in 1 jaar is de opvolger van de succesvolle Schrijfkalender. Het is jouw steun en toeverlaat wanneer je een boek aan het schrijven bent.
In een jaar een boek schrijven en publiceren, kan dat? Ja, dat kan!
Lente, zomer, herfst, winter: vanaf nu is elk seizoen jouw schrijfseizoen. Begin wanneer je wilt en gebruik dit boek als leidraad en inspiratie tijdens het jaar van jouw boek. Drie schrijfprofessionals nemen jou vanuit hun eigen expertise mee in het schrijfproces. Onderhoudend, kort en krachtig komt alles aan de orde waar je als schrijver inspiratie uit haalt dan wel tegenaan loopt. Over wat schrijven zo bijzonder maakt en wat een goed manuscript is, tot jouw rol als schrijver bij het uitgeven en de promotie van je boek.

¶ In een jaar een boek schrijven en publiceren, kan dat? Ja, dat kan! ¶

Boeiende tips geven inspiratie en een aanzet tot het gaan schrijven 

Is er een formule voor het schrijven van een boek? Kan je een boek schrijven in 1 jaar? Misschien wel en misschien niet. Het gaan schrijven van een boek kan voor iedereen weer anders zijn. Drie schrijftalenten hebben hun krachten gebundeld en door hun ervaringen kwam de schrijfkalender tot stand. Dit boek- Schrijf je boek in 1 jaar- is het vervolg hierop. 

De cover ziet er al mooi uit. Het spreekt direct aan en toont een ringbandschrift met pen. Is het een soort workshop-boek? De nieuwsgierigheid stijgt al op voorhand. Het boek is onderverdeeld in 4 schrijfseizoenen: zaaien, Groeien, verzorgen en oogsten. Bij het laatste seizoen, het oogsten, ben je bezig met de laatste eindjes. Daar kan je volgens de auteurs eindeloos mee bezig zijn. 

¶ Als schrijver ben je eigenlijk nooit klaar. Maar soms is genoeg ook genoeg. Het is tijd om los te laten en het verhaal met de wereld te delen. ¶

Conclusie

Schrijf je boek in 1 jaar geeft per schrijfseizoen veel mooie tips, ideeën en inspiratie. Het heeft een goede opbouw en in duidelijke taal geschreven. Door de leuke oefeningen raak je direct in een positieve flow en krijg je direct zin om te beginnen. Het is een handzaam formaat boek, die je zo in je tas past en je overal mee kan nemen. De schrijftalenten hebben hun krachten gebundeld en geven door mooie quotes, stukjes met opgedane kennis, oefeningen en de tips een aansporing tot het gaan starten van je boek. Je raakt direct gemotiveerd!

Waardering   5 sterren

Genoten van het boek. In begin vond ik het formaat wat klein, maar blijkt gewoon handzaam te zijn. Met de nuttige tips, krijg je gelijk leuke ideeën of inzichten in het schrijven. Het geeft de richting aan, maar jij bepaalt zelf aan welke fase je toe bent!

Superleuk boek!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's BoekenReacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie