January Readings 2019 Bookhaul


De leesstapel van januari 2019. Een nieuw jaar is weer begonnen, met nieuwe titels en/of nieuwe auteurs. Let's go! Birdy's BoekenBeste lezers,

Hier is de januari-leesmaand. Enjoy!


1. T.M. Logan- Leugens


Joe Lynch is gelukkig getrouwd met Mel en ze hebben een zoon van vier, William. Op een middag rijden Joe en zoontje William samen in een auto, en zien zijn vrouw Mel rijden. In een seconde besluit Joe de auto te volgen om haar te verrassen. Ook zoontje William wil dit graag. Hadden ze dit nu maar niet gedaan. Want dit is het begin, van veel nare gebeurtenissen. En veel leugens.
Klik hier voor de recensie.

2. Mariska Overman- Verdoemd

Isabel Dieudonne, werkzaam als specialist postmortale zorg en ex-rechercheur, heeft weer een mooie hoofdrol. Het is alweer 1,5 geleden dat haar broer David is gearresteerd. Hij zit nu in de gevangenis. In Verdoemd ontdekt ze opnieuw iets over haar familie & het verleden. Het is superspannend! 
3. Jacqueline Zirkzee- De eerste priesteres

In een tijd ver voor die van ons, leefden Inanna en Eridu. Ze zijn een tweeling. Door een gelukje mag Eridus blijven leven, want twee van hetzelfde, dat brengt ongeluk. Zij leven bij het Serpent, de rivier en streven ernaar om met het volk Moederaarde gunstig te stemmen, Als er een zondvloed komt, vluchten ze. Het wordt een spannende reis. En het is een bijzonder boek! 

4. Jet van Vuuren- Liegbeest


Jochem Nijhoff is vermogend, drieënveertig, advocaat en een bal. Samen met zijn oud-jaargenoten van het Utrechts studentencorps verheugt hij zich op hun vijfde lustrum dat dit keer in zijn buitenhuis op de Veluwe gevierd wordt. Toch verloopt niet alles even feestelijk als gepland. Vlak voor het lustrum valt een van zijn studievrienden van zijn paard en komt te overlijden. De politie twijfelt over de doodsoorzaak en er volgt een onderzoek. Een spannend verhaal volgt.
Klik hier voor de recensie. 

5. Angelique Haak- Uitgeschakeld

Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur. Haar pijnlijke verleden houdt zij liever verborgen. Ze is alweer een tijdje terug in haar geboortestad Rotterdam. In dit 2e boek lezen we over Marc en Dorine. Zij gaan een avondje uit. Samen. Als ze thuiskomen vinden zij hun dochter in de badkamer. Dit is het begin van een ingewikkeld drama.

6. Phoebe Locke- Schaduwman


Het boek begint bij 4 kleine meisjes, ze hebben een verhaal te vertellen. "Als oudste heb ik de taak om het jou te vertellen. Over de man in het bos". Het is spannend en ook best eng, in het jaar 1990. De toon is gezet. De Tall Man/ Schaduwman is het spannende verhaal van de family Banner. Met onder andere Sadie in de hoofdrol, wie de Schaduwman in haar jeugdjaren heeft bezocht, in de donkeren schaduwen. Is het zo eng als het lijkt? Kijk zelf naar deze echte aanrader!

7. Sophie Keller Chen- De wonderbaarlijke vindingrijkheid van Walter Lavender


Walter Lavender is 12 jaar en een beetje bijzonder. Hij praat niet, is wat introvert en vindt veel dingen spannend of zelfs eng. Doordat hij niet praat, vinden ze hem stom. Maar hij is verre van dat. Hij ziet meer dan de anderen.

In de bakkerij van zijn moeder ziet hij soms dansende taartjes. Echt mooi en ook heel bijzonder. In dit boek zit veel verscholen. Walter doet een ontdekking van ontschatbare waarde.
Klik hier voor de recensie.


Uit deze 7 toppers, heb ik Schaduwman gekozen als topper van de maand januari. Dus deze kan ik zeker aanraden.


Geniet van je dag & van je boek!

Hartelijke groeten,


Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie