Heleen van der Kemp- Voor de meisjes

Recensie


Titel: Voor de meisjes
Auteur: Heleen van der Kemp
Uitgeverij: Cargo
Genre: Thriller
Uitgave; 22 februari 2019

Allereerst bedankt uitgeverij Cargo, voor toesturen van dit mooie boek!

~Meeslepend, zeer spannend en het gevaar voor de vrouwen ligt echt op de loer!~ Annette Overvoorde, Birdy's BoekenBirdys Boeken


Beste lezers,

Zo nieuwsgierig was ik naar dit boek. Die cover maakt het boek. Maar dan moet het feest nog beginnen, want maakt de cover het boek waar? Lees verder en kom het snel te weten!

De auteur

Heleen van der Kemp (1974) is al leesverslaafd sinds haar vijfde jaar en heeft al vele titels op haar naam staan. Zij is communicatieadviseur. Zij schreef al van jongs af aan en haar thrillers werden genomineerd voor de Hebban Thriller Award en de Gouden Strop. 


Het verhaal op de flaptekst

Het verleden vergeten is niet eenvoudig.
Een nieuw leven beginnen nog moeilijker.

Kim van Rijns leven stort in als blijkt dat haar grote liefde Karel van der Zee banden heeft met de Amsterdamse onderwereld. Het stel is niet veilig meer nu hij heeft besloten te getuigen tegen een van de kopstukken, en ze duiken onder via het getuigenbeschermingsprogramma.
Leonard Vermeer is een succesvolle advocaat. Hij en Joyce zijn al een tijd een getrouwd stel en leven een luxe leventje, daar hoog in het penthouse. Dan wordt Leonard Vermeer voor de deur van zijn penthouse neergeschoten. Was dit nu de bedoeling? Of was dit bestemd voor Karel van der Zee, waar hij veel op lijkt?  Politie-inspecteur Nina Hansen duikt in de zaak en doet bijzondere ontdekkingen. 

Banden met de onderwereld, monsters uit het verleden en familiezaken zijn mooie elementen

De cover ziet er pakkend  en kleurrijk uit. Hier is echt werk van gemaakt. Je ziet 2 vrouwen, ze kijken zorgelijk. Of kijkt er 1 vertwijfelend in de spiegel? Kortom, er is iets aan de hand en de cover nodigt uit, om hier meer van te gaan lezen. 

In het boek "Voor de meisjes" begint het verhaal met Kim van Rijn, maar zij krijgt niet de hoofdrol. Er zijn meerdere personages. De vertelperspectief is de 3e persoon. In een prettige schrijfstijl lezen we meer over Kim en haar partner Karel. Daarnaast heeft de familie Vermeer het leeuwendeel. Er zijn best veel karakters te vinden in dit boek. Gezien het in het begin nogal verschilt per hoofdstuk, en je je even in een doolhof begeeft, moest ik een papiertje bij pakken om de personen uit elkaar te houden. 

Naast misdaad en misdadige acties al dan niet op de juiste personen gericht, is er veel liefde in het boek te vinden. Patriarch Manfred Vermeer staat bovenaan de familielijn. Hij zorgt goed voor zijn kinderen en ook kleinkinderen. Dat was vroeger wel anders, maar nu doet hij toch pogingen om door middel van een maandelijks familiediner de familie bij elkaar te houden. Een uitje met een kleinkind komt zeker voor in zijn agenda. De kleinkids zijn erg belangrijk voor hem. Voor Kim heeft de liefde er voor gezorgd dat ze alweer een hele tijd gelukkig is met haar Karel. Na een onthulling van Karel die diepe impact heeft in hun verdere leven, is het cupido die haar het juiste pad wijst. Maar wat komt er daarna nog op haar pad? Ook Joyce en Leonard Vermeer zijn jarenlang samen. Als Joyce het tijd vindt voor fase 2, is het nog maar de vraag of Leonard hier ook zo blij mee is. Zijn zus Anna is hier dus helemaal niet blij mee en kan sindsdien al niet meer slapen van de spanning. 

Voor de meisjes is een spannende en frisse thriller. Het is een aaneenschakeling van acties en reacties. Wel moet je er goed bijblijven in het begin, qua personen. Maar ook verhaal wordt langzaam opgebouwd. Je komt in een soort doolhof lijkt het. Intriges, mysterieuze gedeeltes in schuinschrift maken het dat je door blijft lezen. Want natuurlijk wil je de uitgang van het doolhof bereiken, maar dat gaat niet zomaar. Want voor meisjes en vrouwen ligt het gevaar op de loer!

`Voor de meisjes` gaat over een familietragedie, veel verdriet en elkaar willen beschermen.   

Conclusie

Heleen van der Kemp schrijft al jaren thrillers en dat is te merken. Met Over de meisjes  schreef zij een gecompliceerde en meeslepende thriller boordevol spanning en geheimen die langzaam ontrafelt worden. De actuele thema's zoals "vergismoord" in de misdaadwereld is natuurlijk treurig te noemen, maar zijn wel levensecht. 

In een fijne schrijfstijl lezen we over de familie Vermeer. In het begin moet je er wel even bijblijven om het te kunnen volgen. De spanning komt langzaam op gang. Halverwege het boek komt de actie in het boek en is stoppen met lezen geen optie meer!  

Voor de meisjes en vrouwen ligt het gevaar flink op de loer.   
        
Waardering:  4 dikke Birdy-sterren.

Mooi gedaan en genoten van het boek.

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde


Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie