Simone Luijten- Een 2e kans voor Jazz

Recensie


Titel: Een 2e kans voor Jazz
Auteur: Simone Luijten
Uitgeverij: Ambo Anthos
Ontvangen via: Loft Books
Genre: Feelgood

Uitgave: Februari 2019

Allereerst bedankt, Loft Books, voor aanbieden & toezenden van dit mooie e-book.  
Birdy's Boeken


Beste lezer,


Een heerlijk verhaal over een lief hondje, wie vindt dat nou niet leuk om te lezen. Als je al naar de cover kijkt...smelt je al een beetje. Dit lieve hondje zit alweer een tijdje in een asiel Wat zou het leuk zijn, als hij een goed huis kan vinden. Lisa hoopt maar dat dit snel gebeurt. Kijk je mee?

De auteur

Simone Luijten (1989) studeerde Communicatie aan de HvA. Na haar afstuderen werkte ze als copywriter en communicatieadviseur. Momenteel woont ze samen met haar vriend Marc en hun hond Benji in Ermelo. Een puppy voor kerst is haar eerste gepubliceerde verhaal. En las ik in december.
¶Lisa kan een glimlach niet onderdrukken. Dit was precies waar ze op had gehoopt. Een 2e kans voor Jazz!¶ 
Het verhaal op de flaptekst

In het ontroerende ‘Een tweede kans voor Jazz’ van Simone Luijten werkt Lisa als vrijwilliger elke zaterdag in een asiel. Ze houdt van honden, maar haar huis is te klein om er zelf eentje te hebben. Dus schrobt ze elke week de hokken en maakt ze een wandeling met de beesten. Hond Jazz heeft een speciaal plekje in haar hart, want ze is er al een tijdje en ze is oud. Niemand wil haar hebben. De honden zijn niet de enige reden dat Lisa wekelijks in het asiel te vinden is. Dierenarts Richard is een aantrekkelijke man, en nog single ook. Zelfs Jazz lijkt dol op hem. Als er een puppy wordt achtergelaten, breng dat Lisa en Richard dichter bij elkaar. En het is een kans om Jazz’ leven wat op te fleuren. Of zal ze toch een baasje krijgen? Uiteindelijk hoopt iedereen met de juiste persoon mee naar huis te gaan!

De elementen

De cover is superleuk, een lieve hondenkop kijkt je aan. Een klein beetje sipjes, dat wel.

In een heerlijke enthousiaste schrijfstijl, neemt Simone Luijten je mee naar het asiel vol lieve honden en fijne mensen. Hoofdpersoon Lisa is er elke zaterdag, geheel vrijwillig, om mee te helpen. Haar hart gaat uit naar hondje Jazz. Ook hondje Saar heeft extra liefde nodig. Lisa vindt het prachtig om beide honden te kunnen verwennen met een wandeling en een extra knuffel. 
Als je zelf al liefde hebt voor dieren, dan is dit je verhaal. Dat Simone Luijten leuk kan schrijven, ontdekte ik na het lezen van het kerstverhaal. Naast de liefde voor de asieldieren, komt Cupido ook voorbij gevlogen om sommige mensen een handje te helpen. 

Conclusie

Een tweede kans voor Jazz is een heerlijke feelgood. Het verhaal klopt van top tot teen, Ontroeren en genoten. Ik ben fan! 
Waardering: 4 dikke Birdy-sterren. 

Wat kan lezen toch heerlijk zijn. It 's feeling good! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie