Maxime van der Ploeg- Tranen van een militair

Recensie

Titel: Tranen van een militair
Auteur: Maxime van der Ploeg
Uitgeverij: Brave New Books
Genre: Roman

Uitgave: April 2018¶"Maxime van der Ploeg heeft hiermee een mooi en ontroerend verhaal geschreven. Vol liefde en warmte voor elkaar." Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.


Beste lezers,

Van Maxime van der Ploeg kreeg ik een bericht, of ik haar e-boek wilde lezen voor het blog. Natuurlijk, wat leuk! Gezien er vakanties en wel eens "boek-opstoppingen" en/of boek-file-vorming ontstaat, begon ik gelijk na mijn zomervakantie. En ik had er zeker geen spijt van. Kijk je mee?

De auteur

Maxime van der Ploeg is in het dagelijks leven verpleegkundige en getrouwd met een lieve man. Houdt in haar vrije tijd van lezen en het schrijven van boeken. Maxime kan niet zonder haar familie en alle steun die ze door de jaren heen hebben gegeven voor het waarmaken van haar dromen.

Het verhaal

Toen: 5 jaar terug
Yara, 19 jaar, woont met haar ouders op een eiland. Haar vader traint rekruten, voor de landmacht. Er is een regel voor rekruten: geen relatie tijdens de opleiding. Dean is een rekruut, die tijdelijk bij Yara in huis komt wonen. Zijn felgroene ogen betoveren Yara direct. Maar de tijd die erop volgt maken zij alleen maar ruzie. Dit verandert want cupido doet flink zijn best. Dan moet Dean op missie, waar Yara al buikpijn van krijgt. 

Nu:
Yara, nu 24 jaar, werkt in het ziekenhuis en heeft de zorg voor zoontje Drake. Er wordt een nieuwe patiënt binnengebracht. Hij is flink gehavend en erg terughoudend. Maar als Drake verschijnt, fleurt hij iets op. Is het wel verstandig zo met Drake en de gewonde man, na zijn missie? Is ze wel toe aan een nieuwe liefde?

De elementen

De cover, daar moest ik even aan wennen. Ik kan deze niet duiden. Het is een militair op oefening. De titel past wel bij het verhaal. De personen worden voldoende beschreven, maar hebben niet veel diepgang. De vertelperspectief is de ik-vorm. Dit leest niet altijd prettig, maar voor dit verhaal is dat wel het geval. In een fijne schrijfstijl lezen we over Yara, die centraal staat in dit verhaal. Ze is nog steeds verdrietig, 3 jaar na de missie van Dean. Hij kwam helaas niet meer terug. Ze is somber en verdrietig. Als ze Tim ontmoet, lijkt het erop dat de slapende vlinders ontwaken in haar buik. En dat is toch een rare en bijzondere ervaring. Het is een mooi verhaal over liefde en verdriet. Richting einde betrapte ik mij er op, dat het concept mij een beetje bekend voorkwam. Het had enige voorspelbaarheid. En dat vond ik jammer.  Maar gezien de fijne schrijfstijl kijk ik zeker uit naar het volgende Maxime-boek! 


Conclusie

Maxime van der Ploeg heeft hiermee een mooi en ontroerend verhaal geschreven. Vol liefde en warmte voor elkaar. Over de jonge Yara die haar grote liefde moet missen na een ongeval bij een missie. En haar zoontje Drake die een engeltje op zijn schouder blijkt te hebben. 

Waardering          3 sterren.Hartelijke groet,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken
  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie