Melissa Skaye - Verknipte Tegenstander

Recensie #2


Titel: Verknipte Tegenstander
Auteur: Melissa Skaye

Uitgeverij: Letterrijn
Genre: Thriller

Uitgave: Oktober 2018

Bedankt Letterrijn voor het recensie-exemplaar


"Op meesterlijke wijze worden personages en situaties aan elkaar gelinkt." Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.
Beste lezers,


Na het lezen van VT4 (Verknipte Toekomst) werd ik wel heel nieuwsgierig naar het volgende deel in de reeks. Mijn nieuwsgierigheid werd eerst op de proef gesteld, maar daarna ook echt beloond. 


¶Vrijheid? Hij had er van geproefd, maar wist nu zeker dat hij nooit vrij zou zijn. Hij bleef die vogel in de kooi.¶ 

De auteur

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst. Verknipte tegenstander is het vijfde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol en verscheen in oktober 2018. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn. 

Het verhaal

Tys is gelukkig getrouwd. Als hij terugkijkt, naar zijn jeugd, had hij vroeger thuis geen fijne tijd. Als hij 18 jaar is verliet hij de ouderlijke woning en ging zijn dienstplicht vervullen. Daarna ontmoette hij de vrouw van zijn leven. Ze hebben een fijne tijd. Totdat er een brief op de deurmat valt. De monsters uit zijn verleden komen weer tot leven. Daarna volgen er meer en Tys wil deze brieven het liefst negeren. Lukt hem dit?

Sanne en Luca, de rechercheurs uit Hoorn, krijgen met een zaak te maken, die eigenlijk buiten hun werkgebied valt. In Friesland worden menselijke resten gevonden. Ze mogen zich er niet mee bemoeien, totdat de vriend van de broer van Luca hen om hulp vraagt. Deze vriend maakt zich zorgen. Is dit terecht?  

Sanne helpt Luca graag met nieuw speurwerk. En wil de monsters uit haar verleden achter zich laten. Maar wat als de monsters via een sluipweg langzaam hun weg terug zoeken?

Liefde, verdriet en het duistere verleden zijn elementen uit het boek

De cover ziet er indrukwekkend uit. Er zijn duiven die hun weg zoeken, door een bewolkte lucht. Het zijn geen ultra-witte vredesduiven. Het ziet er wat dreigend uit, maar mogelijk kunnen ze toch hun vrijheid tegemoet zien? De vertelperspectief is 3e persoon. In mooie zinnen en fijn taalgebruik lezen we 2 verhaallijnen: die van Sanne en Tys. De karakter Tys is nieuw in dit boek. Het is een spannende en interessante verhaallijn. Met een enkele keer een 
oh-wat-toevallig-nou-momentje. Door de wisselperspectief met Sanne, wordt de spanning goed en langzaam opgebouwd. Tys heeft dingen uit zijn verleden, waar hij liever niet over praat. Hij is hier heel stellig in. Ook Sanne laat haar verleden liever voor wat het is. Maar goed, geen VT5, zonder verknipte tegenstanders, intriges en misleidingen.

Op meesterlijke wijze worden personages en situaties aan elkaar gelinkt. Sanne ontdekt waar haar hart uiteindelijk ligt. Een mooi detail. Mister Mailbu zorgt voor de dosis humor. En sommige locaties zorgen weer voor een bijna-hartstilstand.-momentje bij de lezer, die VT4 ook verorberd hebben. En dat is mooi gedaan!

Conclusie


Verknipte Tegenstander is een thriller die staat als een huis. Het is mooi om opnieuw over Sanne te lezen. Zij heeft zeker geen gemakkelijk leven. Haar aandacht wordt nu vastgehouden door 2 zaken. Door toevalligheden & mysterieuze voorvallen word je als lezer snel gegrepen en meegenomen ..zo het verhaal in.

Melissa Skaye neemt de lezer mee, stap voor stap, het moeras in. Waar de mist steeds dikker wordt en zo ook de misleidingen en intriges. Met een reuze-plot, waar je even van moet bijkomen.

Waardering   4,5 sterren.

Originaliteit: 5
Spanning: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Plot: 4
Psychologie: 5


*Genoten van het boek. Dus op..naar de volgende! 
**spoilers zijn nu verwijderd.


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

   


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie