Laura Janssens- Niet nu Laura

Recensie


Titel: Niet nu Laura
Auteur: Laura Janssens
Uitgeverij: Vrijdag Uitgeverij

Genre: Strips & Graphic Novels 
Uitgave: 15 oktober 2018

Allereerst bedankt Uitgeverij Vrijdag & New Book Collective, voor het toezenden.**Het is een waar "juweeltje", boordevol mooie comics, humor en frustraties als Laura iets niet lukt. Annette Overvoorde, Birdy's Boeken. **
Beste lezers,

Birdy's Boeken krijgt zulke mooie boeken aangeboden..soms krijg je daar wel kippenvel van. Zo ook van deze. Hoe leuk is het om een echte comic te mogen recenseren? En hoe doe je dat?? Pip Langkous zegt dan: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Dus hupsee..voor de draad ermee.

De auteur

Laura Janssens (1990) is een Vlaamse freelance illustrator en cartooniste. Maar ook kinder- en jeugdauteur. Ze tekent al sinds ze drie is. Ze is bezielster van de populaire webcomic “Niet nu Laura” en illustreerde in het verleden al verschillende kinderboeken.

Ze behaalde in 2013 haar master beeldende kunsten. Kort daarna mocht ze strips maken voor Klasse en jeugdmagazines Yeti en Maks!. Laura mocht al tekenen voor verschillende merken van de VRT, #ROFL, Graspop, Knack en nog veel meer. Op www.facebook.com/nietnulaura kun je haar webcomic terugvinden. 

In 2015 tekende Laura twee kinderboeken. Sesam-boekje 'Berelekker' en 'Hoger dan de bergen en dieper dan de zee: kroniek van een migrant', uitgegeven bij Vrijdag. Die laatste, geschreven door Laïla Koubaa, is momenteel genomineerd voor de kinder-en jeugdjuryprijs. In 2017 werkte opnieuw met haar samen voor 'Buiten de lijntjes': een kleurwoordenboek met vluchtelingen en nieuwkomers in het achterhoofd.*
Het boek is al een droom van wel 20 jaar.

Het is al een droom van wel 20 jaar. Niet nu Laura begon als een uit de hand gelopen grap, maar is intussen uitgegroeid tot een volwaardige webcomic met duizenden fans. Deze eerste bundeling cartoons en strips vinden hun inspiratie in de alledaagsheid. Laura tekent wat Instagram ons niet vertelt: geen loze spreuken of holle "inspirational quotes', maar koude pizza op zondagochtend en kroketten, al dan niet gevuld!

De elementen

De cover is werkelijk prachtig. Niet alleen de cover, maar de hele vormgeving. Op de front zit daar een figuurtje, het is Laura. Rondom haar dr laptop, boeken, schrijfboekje, pen en taart. In de lucht houd zij een pizzapunt. Mooie grote monstersloffen sieren haar voeten. (Het zou zo een blog-momentje van Birdy's Boeken Blog zelf kunnen zijn, ahum). De comic is opgedragen aan mama, papa en ook een beetje aan Zandi.  

Niet Nu Laura staat boordevol leuke en grappige comics en graphics. De tekeningen zijn zeer mooi gedaan en de humor..hoe kom je er op! laura staat centraal in dit boekje en komt in verschillende situaties voorbij aan de lezer. Zij laat haar klein geluk zien, geeft quotes over onderwerpen als ..liefde is, ouder worden, dat is.. haar relatie, food en zelfs een ontmoeting met een wesp wordt niet gemeden. het enige is: ze houd niet van tomaten. En dat laat ze ook zeker goed merken.

Conclusie

Laura Janssens heeft werkelijk een prachtige comic & graphic novel gemaakt. De passie voor de graphics van de auteur zijn duidelijk te proeven. Het woord "strip" zou dit boekje tekort doen. Het is een waar kunstwerk. Er zit veel werk in, en dat is duidelijk te bemerken. Het is een waar "juweeltje", boordevol mooie comics, humor en frustraties als Laura iets niet lukt. 

Zeer genoten! 


Waardering:  5 sterren


*Bron: https://www.auteurslezingen.be/author/21892


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie