De boekenstapel van de maand juli -deel 2

Bookhaul July 2018- part 2


De maand juli had veel zon, en dat was mooi. Veel tijd voor mooie boeken.
Hierbij het vervolg.7. Belinda Bauer- Blinde drift


Voor de leesclub van ThrillZone las ik Blinde drift, door Belinda Bauer. De voor mij nog onbekende auteur heeft hiermee zeker indruk gemaakt. We lezen het verhaal over de jonge Jack, die zijn moeder kwijt raakt en samen met 2 zusjes achterblijft. Geen instantie zoals school of anders zoals jeugdzorg, ed hebben door of begrijpen dat de kinderen niet meer naar school gaan. Zij stellen ook geen vragen wat wel bijzonder is aan het boek. Na 3 jaar ontdekt Jack, wie zijn moeder heeft laten verdwijnen. Dit laat hem niet meer los. En de spanning loopt op. Voor de politie is het nog een raadsel, maar Jack ontpopt zich als een ware held. 
Klik hier voor de recensie.


8. Linda van Rijn- Winterzon


Als leuk boek voor tussendoor las ik Winterzon, door Linda van Rijn. Meestal vind ik de boeken van deze auteur leuk en vaak spannend. Deze viel echt tegen. En dat is jammer maar kan gebeuren. Als Amber haar schoonouders 40 jaar getrouwd zijn, vragen zij hun kinderen en kleinkinderen mee naar Curacao. Het ziet er supermooi uit en Amber vraagt haar schoonzus Sophie mee uit te gaan. Ze heeft het gewoon verdiend, na de drukke periode met haar zoontje ed. Die avond gaan de beide dames op pad. Die nacht komt Sophie niet meer terug. Waar is Sophie en met welke duistere man was zij aan het dansen?


9. Saskia Noort- Stromboli


Met de uitgave van Stromboli leken er 2 kampen op te staan, je vind het mooi of je vind het niks. Natuurlijk vorm ik graag mijn eigen mening hierover en dook in het verhaal. Het pakte en raakte mij moet ik zeggen. Sara en Karel zijn al 20 jaar bij elkaar. De nodige scheurtjes in hun huwelijk zijn inmiddels zichtbaar, maar voor de buitenwereld zijn zij het ideale schrijversechtpaar. Dit komt ook tot uiting in de wekelijkse column in de krant. Als Sara tegen Karel zegt, dat ze niet langer meer met hem wil samen zijn, denkt Karel dat dit wel over gaat. Maar helaas voor Karel, blijft Sara bij haar besluit. Ze gaat via een oude vriendin op retraite en dan komt het boek pas echt op gang. Zaken uit het verleden komen boven en ze blijkt hierin niet de enige te zijn. Het vinden van lotgenoten doet Sara meer dan ze zou denken. Al komen er monsters boven water voor Sara, toch blijkt de retraite meer in petto te hebben dan ze eerst had verwacht. 
Mooi en rauw, pijnlijk maar een mooi boek!
Klik hier voor de recensie.10. Suzanne Esther- De stem


De schrijfstijl van Suzanna Esther is prettig, de personages worden helder en voldoende toegelicht. De karakters ondergaan stuk voor stuk een verandering. Mede door de stem gaat Maarten zich beter voelen. Voor teamleider Lisa breken er onzekere tijden aan en Hans wil te veel, wat niet erg slim is. Wat wel slim en knap is, is deze spannende roman met plottwist. Om van te smullen!  
Klik hier voor de recensie.

11. Griet op de Beeck- Gezien de feiten

Griet schreef een mooi en klein boekje, met een verhaal van groot formaat. Als Olivia, 71 jaar, haar man overlijdt voelt zij dit als een soort bevrijding. Het harnas gaat af en ze mag nu doen wat zij zelf wil. Alhoewel? Haar dochter laat haar mening ook niet onder stoelen of banken, als ze een nieuwe liefde ontmoet. Dochterlief vindt dit heel erg vroeg en kan het niet echt accepteren. Maar Olivia laat het hier niet bij zitten. Want "uw leven is van u" volgens Griet. Dit boekenweekgeschenk is het 5e werk van Griet op den Beeck. Het eerste dat ik las en ik was onder de indruk.
Klik hier voor de recensie.


12. Anita Terpstra- Vonk 


Micha en Nikolaj zijn een ballet-dansers-echtpaar. Ze hebben samen een zoontje Gregory van 8 jaar. Voor beiden is ballet hun leven. Het is hard werken om het doel te bereiken na al die jaren succesvol te zijn. Nikolaj heeft een Russische achtergrond. Een strenge discipline en een harde hand van zijn vader stonden voorop. Micha haar moeder is bekend in de balletwereld. Als er op een dag een grote brand uitbreekt is er flinke paniek. Beide echtelieden liggen met zware brandwonden is het ziekenhuis en geven elkaar de schuld van het aansteken van de brand. Wie spreekt de waarheid en wie niet? En waar kat en muisspel kan beginnen. 
Klik hier voor de recensie.Blijf vooral heerlijke boeken lezen 
& hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie