De boekenstapel van de maand juli -deel 1

Bookhaul July 2018- part 1


De maand juli had veel in petto. Veel mooie boeken kwamen voorbij. 
1. Corine Hartman- Het kwaad in ons

Deze 3e titel en laatste in de IJsseltrilogie sloeg halverwege het boek in als een bom. Na het lezen van het eerste boek, met het vogeltje op de voorzijde, was ik een beetje ontgoocheld. Ik begreep het verhaal, maar toch ook weer niet. Ook in dat boek was de innerlijke woede aanwezig. Er werd onderling niet gesproken, tenminste niet voldoende. In dit 3e verhaal, wat gaat over een mooi gezin, maar waarbij het gigantisch misgaat als de geadopteerde pubers hun eigen pad denken te kunnen ingaan. Er is weinig overleg bemerk ik en ook hier komt de innerlijke woede en kwaadheid als een ware sluipmoordenaar tevoorschijn. Mooi maar ook indrukwekkend. Genoten van het verhaal.
De recensie vind je hier.

2.  Jess Kidd- Het huis van de verzamelaar

Jess Kidd schreef een bizar en gek verhaal tegelijk. Over een verwoede verzamelaar, die bijna zijn huis niet meer in of uit kan. De troep ligt zo hoog dat zelfs koken een hele truc wordt, al dan niet onmogelijk. Maud is gevraagd om bij de heer Flood te gaan helpen, gezien haar voorganger is verdwenen. Ze pakt de zaken goed beet, tot ergernis van de heer Flood. Die natuurlijk moeilijk afstand kan nemen van zijn verzamelingen. Uiteindelijk accepteert hij Maud, maar ze mag absoluut niet naar boven. Wat verbergt hij toch? Prachtig verhaal en genoten.
De recensie vind je hier.

3. Natasza Tardio -  Afgesloten

Natasza Tardio schreef een mooi Young Adult verhaal. Afgesloten gaat om 2 pubers die na een busongeluk opgesloten zitten in een tunnel en daardoor een tijd afgesloten zijn van de buitenwereld. Ze kennen elkaar alleen van gezicht en doen voor het moment beide hun masker af. Het stoere en populaire meisje Dana gaat in gesprek met de introverte jongen Mirko. Deze Mirko is niet erg populair in de klas en heeft ze zijn eigen rugzakje. Maar voor nu heeft hij een nieuwe missie, en dat is het redden van Dana uit deze uitzichtloze situatie. Voor beiden zal niets meer hetzelfde zijn. Aangrijpend verhaal.  
Lees hier de recensie


4. Sarah Crossan- Nieuwe Maan

Dit boek is al een kadootje om te geven of te krijgen. Een mooie hardcover, met een maantje uitgesneden in het midden. Hoe mooi is dat? Hoofdkarakter is Joe, hij wil na 10 jaar bij zijn oudere broer Ed op bezoek, die in de gevangenis zit. En binnenkort de doodstraf krijgt. Joe is opgegroeid in een rommelig gezin, moeder vaak van huis, een vader was er niet en daar was altijd zijn 10-jaar oudere broer Ed, die voor hem de vaderrol op zich nam. Tot het moment, dat broer Ed naar de gevangenis moest. Een mooi indrukwekkend verhaal. Wat zeker emotie teweeg zal brengen. 
Lees hier de recensie.

5. Linda Green- Ik tel tot tien

De nog voor mij onbekende Linda Green schreef met "Ik tel tot tien"een indrukwekkend verhaal. In een onbewaakt momentje raakt Lisa haar dochtertje van 4 kwijt. Ze denkt noch dat Ella zich nu wel heel goed heeft verstopt, maar als iedereen in het park heeft mee gezocht, komt er geen Ella tevoorschijn. Wel paniek bij Lisa, die er van doordrongen is dat Ella nu weg is en mogelijk niet meer terug komt. Met hulp van politie en de media doen ze er alles aan om peuter Ella terug te vinden. 
Klik hier voor de recensie.  

6.  Pat Craenbroek- Uitgebroed

Dit boek is veel onder de aandacht gebracht oor de auteur zelf. Ook de recensies werden flink onder de loep genomen en die van mij moest nog volgen. Dus dat gaf best wat spanning op de lijn, of niet. In het begin moest ik echt even in het verhaal komen. De proloog kwam uit 2017. Het verhaal ging verder in 2015, dan weer naar 2017 waarbij er een dode man wordt gevonden, en vervolgens  nieuwe personages. Ik dacht, "waar gaat dit heen?" Maar natuurlijk heeft alles zijn bestemming en komt het meestal richting einde helemaal in orde en wordt alles duidelijk zo ook in deze spannende thriller. Het begint met een moord. Daarna lezen we over Lilith die het niet meer ziet zitten en een einde aan haar leven maakt. Ze laat man en kinderen achter. Wat bracht haar daartoe? Maar Lilith blijkt meer achter te laten dan we denken en er volgen intriges en geheimen van grote hoogte. Het is een mooi debuut.
Klik hier voor de recensie

Voor zover deel 1.

Hartelijke groeten,

Annette overvoorde
Birdy's Boeken

   


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie