Esther van der Ham- Confrontatie!

Recensie


Titel: Confrontatie!
Auteur: Esther van der Ham
Uitgeverij: Droomvallei
Genre: psychologische roman
"Met Confrontatie bewijst Esther van der Ham opnieuw haar grote talent voor het schrijven van een pakkende roman, vol gevoel, emotie, drama en meeslepende familieperikelen."Annette Overvoorde, Birdy's Boeken"Beste lezers,

Dit prachtige boek heb ik mogen proeflezen in december 2017 en is nu uitgekomen. In april 2018. De auteur Esther van der Ham was er druk mee bezig. Het is het 3e deel uit de reeks van de C-serie uitgegeven door Uitgeverij Droomvallei. En heeft mijn quote op de achterkant. 

Deze roman Confrontatie! is het vervolg op Controle! en Contact! Confrontatie is dus deel 3. Voor de inhoud van de vorige 2 delen, klik hier. 

Mijn samenvatting:

In dit vervolg op Contact! heeft Annabel de hoofdrol. Na een traumatische ervaring in Spanje tijdens een weekje vakantie met de familie, probeert Annabel thuis de draad weer op te pakken. En gaat weer aan de slag bij het reisbureau. Dit gaat bijna goed. Door misselijkheid en veel moe zijn gaat het niet voorspoedig. Haar collega biedt haar de helpende hand. Ze neemt haar mee uit om haar even uit de sleur te halen. Het verloopt steeds slechter met Annabel, nu ze ook zwanger blijkt te zijn. Annabel heeft bijna geen grip meer op de werkelijkheid en ze krijgt hulp van een kennis. Het contact met de familie verslechtert, en dan wordt ze ook nog beschuldigd op haar werk.
Hoe loopt het af voor Annabel? Je leest het in Confrontatie, deel 3 van de C-serie.

De elementen

De cover ziet er donker uit, een zelfverzekerde dame kijkt naar rechts. Het lijkt erop, dat ze alles wel aan kan. Alles zelf kan oplossen. Maar is dat zo? De titel is mooi gekozen en verbind tevens de eerdere boeken met elkaar.
Hoofdkarakter Annabel, de dochter van personage Emma uit deel 2, is nu 24 jaar zoekt gezelligheid en avontuur, maar maakt daarbij een flinke misstap. Haar leven wordt beïnvloed door nare dromen van vroeger en ook monsters uit het heden. Pijn, onderdrukking, familie en weerzien zijn belangrijke thema’s in dit 3e boek dat een vervolg is van Contact. Controle was het eerste deel. Van der Ham gebruikt een fijne schrijfstijl en de vertelperspectief is 3e persoon. In vloeiende zinnen lezen we over Annabel en wat zij allemaal meemaakt. En dat is niet mis. Belangrijke elementen zijn de flashbacks van Annabel. Dit geeft het verhaal meer body, verbindt de serie-boeken tegelijk. En toch is dit boek zeker apart te lezen. 

Van essentieel belang is Annabel die wegglijdt en ook dezelfde nare dingen meemaakt als Emma en Marjolein. Het is 1 groot familiedrama en toch zijn ze verbonden met elkaar.


"De geschiedenis herhaalt zich..of toch niet??" 

 Conclusie 

Confrontatie is opnieuw een meeslepend en emotioneel relaas. Annabel, de dochter van Emma, staat hierin centraal. Ze glijdt af in diepe ellende. Emma die na deel 2 er beter uit is gekomen, heeft toch zeker wel door dat het met Annabel zeer zeker niet goed gaat. De band is nog niet super, maar Emma is zeker wel bezorgd om Annabel en de positie waar ze zich in bevindt.
Mooie momenten en tragische situaties wisselen zich af. Lukt het Emma om Annabel weer op het juiste spoor te krijgen? De liefde van een moeder gaat door dikke muren..zou je zeggen!!Confrontatie is een bijzonder gevoelige roman, over familierelaties en de confrontatie aangaan.     

Waardering                   5 sterren! 

Als een boek de snaar goed raakt komt het in aanmerking voor 5 sterren. Dit kan helaas niet elk boek bereiken, maar dit exemplaar verdient dit, met een dikke streep eronder! 

Hartelijke groeten,

Annette overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.