Apotheker & van Dissel- Erfenis

Recensie


Titel: Erfenis
Auteurs: Apotheker & van Dissel

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Genre: Thriller
Verschijningsdatum: 18 april 2018

Gelezen: voor de leesclub van L.S. Amsterdam, waarvoor dank!


"De stoere Chris geeft ze van Jetje in Erfenis. Voor de lezers van snelle acties & slepende achtervolgingen". Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.

Beste lezers,

Ben je op zoek naar een goed boek wat zeker een vervolg krijgt? Zoek dan niet  verder, want hier heb je het gevonden: "Erfenis", Door de schrijvers/ makers van Fllikken Maastricht. Via de leesclub van L.S. Amsterdam lazen een aantal enthousiaste lezers dit mooie boek. Kijk je mee wat ik er van vond?


In het kort:
Erfenis van Henk Apotheker & Kirsten van Dissel is een thriller met meerdere lagen en gaat over over familie, uitbuiting en nietsontziend eigenbelang. Een nieuw Nederlands thrillerduo voor de liefhebbers van snelle actie en spanning van a tot z.

De auteurs

Henk Apotheker is schrijver en scenarist van o.a. De Turkenflat en de zeer succesvolle tv-serie Flikken. Kirsten van Dissel is actrice (o.a. Baantjer en tv-presentatrice van Team West, het opsporingsprogramma van TV West. Erfenis is het eerste deel in een reeks rondom privédetective Chris Meyer, waarin de auteurs hun ervaring en kennis rondom misdaad verenigen in een ijzersterke thriller.

Het verhaal

Als Chris Meyers een nieuwe opdracht krijgt, gaat ze er voor de 100% voor. Als privédetective heeft ze nu de taak om de jonge Mathias op te sporen. Hij is nu 4 jaar al spoorloos verdwenen na een schooluitje. Wat als leuk schoolreisje was begonnen, eindigde in een drama, want Mathias was verdwenen en aan het einde van de middag nergens meer te vinden. Chris begint serieus aan de speurtocht en heeft veel apparatuur tot haar beschikking, zoals afluisterapparatuur en bijzondere computerprogramma's. Vindt ze hiermee de jongen en is hij nog in leven?

De elementen

De cover is pakkend en de titel kort maar krachtig. Ook deze titel kan op meerdere zaken slaan in het boek. De vertelperspectief is 3e persoon. In vloeiende zinnen lezen we over de vrouwelijke hoofdpersoon Chris. Zij is een
stoere persoonlijkheid met een dik pantser om haar heen en een klein hartje. In haar zoektocht vraagt Chris ook de hulp in van Max. Er zijn veel momenten van geweld en Chris komt in benarde situaties terecht in haar zoektocht naar de jongen. Toch vond ik het verhaal wat "vlak" lezen. Zonder al te veel emotie of gevoel toegevoegd aan het verhaal. De spanningsboog is het hele boek hoog gespannen. Er is veel te lezen over de afluisteritems, trackers en het scannen van computers & telefoons. Toch verslapte mijn aandacht daardoor. De plottwist was mooi bedacht. Maar naarmate het einde vorderde vond ik het nogal
"to easy" allemaal. Het verraste mij niet meer.   

Conclusie

Het schrijversduo heeft hiermee een mooi en indrukwekkend verhaal neergezet. Thema's als kidnapping, de onderwereld, bedreiging en vermissing worden goed beschreven. Deze deel 1 met Chris Meyers bevat vele snelle actie-momenten. De schrijfstijl is vlot en de omgeving en personages worden voldoende beschreven. Mogelijk was mijn verwachting te hoog gespannen naar mate het verhaal vorderde. Want mijn enthousiasme zakte in, richting einde van het boek. Sommige zaken gingen wel erg gemakkelijk of waren erg toevallig. En haalt hij daarom de 5 sterren niet.

Voor de lezers van snelle acties & slepende achtervolgingen.

Waardering


4 sterren voor deze regenval aan actie, spanning & sensatie. Maar voor mij op sommige momenten "to easy" en minder verrassend. Iets over de top. Dus op naar deel 2, beste auteurs, om dit goed te maken!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie