Chris Mc George- Tik Tak

Recensie


Titel: Tik Tak
Auteur: Chris McGeorge

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Genre: Thriller
Verschijningsdatum: 29 mei 2018


Gelezen voor de L.S. Sterrenthriller Leesclub, georganiseerd door Uitgeverij van L.S. Amsterdam. Waarvoor dank!~McGeorge heeft werkelijk gevoel voor mysterie en plots. Het is een prachtige thriller, waarbij niets is wat het lijkt" Annette Overvoorde, Birdy's Boeken~Beste lezers,

Uitgeloot te worden voor een leesclub geeft altijd een jubelstemming. Maar dat je voor deze leesclub daarna ook live met deze 35 lezers met de auteur mag babbelen, dat is uniek....... maar eerst nu het boek, waar gaat dat over??

De auteur


Chris McGeorge is geboren op 26 juni 1991, en heeft een MA ( Master Opleiding) in creatief schrijven, voor Crime/Thriller. Behaald bij de City University in London. Daar schreef hij zijn proefschrift voor zijn eerste misdaadroman "Deadroom", wat bij ons bekend is onder de naam Tik Tak. En uiteindelijk is uitgebracht onder de naam "Guess who". Hij was al vroeg liefhebber van verhalen en is houdt erg van misdaad uit de Gouden Eeuw, zoals Agatha Christie en Conan Doyle. Dit leidde ertoe dat hij een mix maakte van oud en nieuwe "crime". Hij houdt erg van intriges en plotse wendingen. Tik Tak is zijn debuut."One room. Five suspects. Three hours to find a killer."


Het verhaal

Toen: Als Sheppard 11 jaar is, is Carver zijn beste vriend. Sheppard is een onderzoeker en wil beroemd worden. Carver is dat niet. Hij loopt liever binnen de lijntjes en is plichtsgetrouw. In ieder geval geeft hij die indruk. Na een lange schooldag is Sheppard zijn schrift vergeten en moet terug naar school. Eenmaal aangekomen in de klas, is het daar een flinke bende en hij doet een vreselijke ontdekking. 

Nu: Het is 25 jaar later. Het is erg donker in de kamer, als Sheppard zijn ogen open doet. Hij heeft het goed gedaan en is nu een succesvol tv-personage. De herinneringen aan vroeger zijn vervaagd. Hij blijkt niet alleen te zijn. Er zijn nog 5 anderen en de deur is op slot. Al snel volgt er een opdracht: Wie van de 5 pleegden er een moord? Over 3 uur moet het bekend zijn..en de tijd loopt.. tik tak.


"Tik Tak Toe..where do we go?"De elementen

De cover valt goed op. De titel is duidelijk..tik tak tok, zo gaat de klok. Want er is maar 3 uur om een recente moord op te lossen. De vertelperspectief is 3e persoon en het verhaal over Sheppard en wat hij meemaakt leest soepel en prettig. De elementen die het spannend maken zijn de flashbacks, naar vroeger en eerdere momenten. Daardoor komen kleine plots naar voren. Het verhaal zit namelijk ingenieus in elkaar. Sheppard is met 5 personen opgesloten in een kamer en 1 daarvan is een moordenaar. Voor Sheppard ligt daar de belangrijke taak om deze binnen 3 uur te ontmaskeren. Nu het 25 jaar later is en hij een beroemde tv persoonlijkheid is, een soort tv-detective, moet deze opdracht toch lukken? Hoe lukt het hem de moord op te lossen? En waarom zitten ze vast? Deze vragen houden je bezig, gedurende het hele boek.Tijdens het lezen, deed het verhaal mij denken aan "Saw", "Iene Miene Mutte, door Arlidge" en daarnaast ook The Chalkman/ de Kalkman. Deze laatste gezien het verhaalperspectief en de 25 jaar die er tussen zit. En iets aan gelijkenissen met de hoofdkarakter.  Een aantal details duiden daarop. Neem daarbij een escape-room, en het verhaal is compleet.

Naarmate het verhaal vorderde en allerlei kleine plots werden vrijgegeven, kreeg het boek zijn eigen karakter en die ontwikkeling was mooi om te zien. Het is suspense van de bovenste plank. (Agatha Christie would be proud!).-Chris McGeorge did a really good job!-   


Conclusie

Het verhaal Tik Tak / Guess Who begon als een scriptie van auteur Chris McGeorge en eindigde als een meeslepende en best sinnister mysterieverhaal. Met niet 1 maar meerdere plottwists. McGeorge heeft het prachtig uiteengezet. Niets is wat het lijkt en dat is prachtig gedaan!

Voor de liefhebbers van Agatha Christie en Conan Doyle met een vleugje van het moderne Iene Miene Mutte. 


Waardering

Dit mooie boek vol mysterie en plots geef ik 4 sterren. In de hoop dat het volgende boek dit zal overstijgen!

Hartelijke groeten,

Annette overvoorde
Birdy's BoekenPS: je zal je misschien afvragen, wat doen die Engelse zinnen hier toch? Nu, gisteren hadden wij de Engelse leesclub met de auteur zelf, dus leuk, als hij er iets van meekrijgt. Want het was superleuk. Er volgt een aparte blog over.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie